Jak już wcześniej pisałem rozbiłem furaka.
Był rzeczoznawca, mnie nie było, ale wypisałem ojcu co jest uszkodzone i dopilnował żeby wszystko policzył.
Po pierwsze:
1) Uznał szkode całkowitą i to że w tym stanie jest warta 3960, a więc dokonał wyceny auta przed zdarzeniem i wyszło mu że była warta 19600!! Więc 19600-3960=15640 tyle chcą mi dać. Wkurzył mnie i na pewno się na coś takiego nie zgodze, a jak będzie trzeba to pójde do sądu.
Kij z tym że dałem za nią 25800 bo to akurat nie znaczy że ma być tyle, ale jak rok temu ubezpieczałem to wyliczyli mi 24000 i na tyle zawierałem ubezpieczenie.
Nawet gość z Pzu powiedział że powinienem się odwoływac bo to za duża różnica po roku. Moge się zgodzić na wycene 22000 ale nie mniej w takim układzie musieliby mi wypłacić 18000. Dobra już kij z tym AC.
Zastanawiam się co dalej wziąć kase z AC i pogonić ją w takim stanie, a może na części ją sprzedać tylko to mi kase zamrozi i zresztą stoi u starszych we włocławku a ja w Szczecinie siedze(na odległość ciężko rozbierać). Ale nawet jeżeli sprzedam to co kupie??!! :
- Ael'a w q już takiego nie trafie(a zresztą nie chce innego AEL'a bo mój był najlepszy !!!)
- nowej A6 bądz A4 nie kupie bo nie chce tych awaryjnych V6 i jeszcze te zawieszenie słabe
- BMW 530d ciekawa sprawa ale maksymalnie miałbym 32 tyś(jeżeli po dobrej cenie sprzedam rozbitą) na łapie są nawet i po 25 tyś tylko ciekawe jakie??!! A zresztą jak już na forum BMW narzekają że są kosmicznie drogie i lubią się popsuć, że naprawde trzeba trafić na dobry egzemplarz i dbać.To coś w tym musi być(bo tam nawet TDS-y bardzo chwalili)
- mój straszy ma od 2 lat 320d i nie narzeka mało pali i nic nie robił przy tym, ale jakoś mnie nie rusza, kiedyś mi się podobała sam go nakręciłem żeby kupił, ale jak raz kupisz quattro to nie będziesz chciał mieć ośki
Ja chce quattro!!
I co dalej??
Z sentymentu i tego że chyba nie ma wdzięczniejszej fury niż AEL q a jeszcze to że moja była taka jaką chciałem mieć i z wyglądu i w ogóle to się zastanawiam czy jej nie reanimować, wiem że zaraz ktoś mnie zgani że jak przy takich uszkodzeniach itd. ale ja już sam nie wiem co ma zrobić
A chce napewno diesel'a tak 2.5 i wyżej.
Tu są zdjęcia po wywrocie jak ktos jeszcze nie widział
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=61252
Czekam na jakieś rady i licze że społecznośc AKP i w tym problemie znajdzie rade.Pozdro