Witam,
od jakiegoś czasu dochodzą do moich uszu dziwne stuki w zawieszeniu (

), tak jakby z tyłu. Co dziwniejsze pojawiają się właściwie tylko w momencie w miarę ostrego hamowania i dynamicznego ruszania ( ale oczywiście bez przesady tak jak się normalnie jeździ po mieście) a także na co większych dziurach. Czuję też wtedy pod fotelem kierowcy tak jakby coś się lekko przesuwało. Bardzo to intrygujące.
I teraz najciekawsza rzecz. Wizyta u 2 mechaników i wymiana: końcówka drążka, luźna piasta tylnego koła i wahacz dolny przedniego koła ( co wg nich mogło być przyczyną ) - bez zmian. Sprawdzanie komputerowe zawieszenia w stacji diagnostycznej - wszystko sztywne jak drut. Belka, poduszki silnika, tłumik środkowy - wszystko na maksa sztywne, nieuszkodzone i bez najmniejszego luzu.
Moja prośba o podpowiedź. Czy ktoś ma pomysł co może być jeszcze przyczyną, co można sprawdzić? Mam możliwosć skorzystania z kanału u zaprzyjaźnionego mechanika, który napewno mnie nie naciągnie na kolejne wymiany, bo tym sposobem szukając przyczyny można by wymienić pół samochodu. A ja nie mam zamiaru więcej płacić za teoretyczne dywagacje kolejnych mechaników bo każdy będzie miał jak znam życie inną teorię i inne rzeczy będzie chciał mi wymieniać....
Liczę na pomoc.