Witam bardzo serdecznie mój ulubiony klub i klubowiczów.
Po 4 latach bez jedynej słusznej marki ostatecznie powróciłem do wersji którą uważam za bardzo udany model i który bardzo mi odpowiada.
Po paru miesiącach poszukiwań udało mi się w ostatni weekend nabyć u naszych zachodnich sąsiadów poszukiwaną konfigurację czyli B4 2,8 quattro limo. Aby dojechać do domu zrobiłem nią 800 kilometrów więc miałem czas na dokładne wsłuchanie się w jej narzekania.
Dzisiaj udało mi się ucywilizować wydech (było naprawdę źle - wydech wisiał 6 cm nad asfaltem - w Polsce tragiczna jazda, brzmiał jak podrasowane Tico
) i jest znacznie lepiej. Przy okazji jeżeli ktoś potrzebuje namiar na dobrego speca od wydechów w okolicy Poznań - Swarzędz do służę namiarem.
Również autko miało znaczne problemy z obrotami powyżej 4ts, czyli podejrzenia padły na dolot, który jednak pracował dobrze, po zabawie speca wydechem (wstawienie rurek w katy, podcięciem kolektora żeby podwyższyć cały układ) problemy znikły.
Udało mi się również dzisiaj pokazać autko mojemu guru (dzięki Leo za poświęcony czas) i wygląda na to że egzemplarz jak najbardziej udany. Mam dużo planów związanych z rozwojem autka i mam nadzieję że dzięki temu forum i wiedzy udzielających się tutaj specjalistów uda mi się osiągnąć zamierzony cel.
A wiec jeszcze raz - niezmiernie się cieszę z powrotu do jedynej słusznej marki i mam nadzieję że klub ma dalej takiego ducha jak miał 4 lata temu