.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.sty.2025 05:23:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Montaz lamp soczewkowych
PostNapisane: 09.lut.2005 00:36:19 
Użytkownik

No i stalo sie , kupilem od Kliku lampy zespolone soczewowe, troche duzo kasy ale jestem zadowolony, mam nowki, nie uzywane, nie powylamywane mocowania itd.
Kliku jest naprawde spoko.
Problem w tym iz ja mam zwykle niezespolone swiatla i widze ze wtyczka jest inna niz w soczewkach.
Tam jest okragla a ja mam zwykla laczaca H4 i osobny na postojowki.
Moze mi ktos powiedziec co mam dalej z tym zrobic? Nie zagladalem w instalacje bo auto jest u mechanika , moze taka okragla wtyczka tam gdzies jest? Choc w to watpie
Bedzie trzeba przerabiac?

A4 1.9 TDI 130PS AVF lub AWX srebrne Znaleznione :-)

ObrazekObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 10:00:04 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> nic nie powinno sprawiac problemu chyba ze poprzedni wlasciciel ci narobil jakiegos kipiszu bo wiadomo ze v6 nie ylo lamp osobno z kierunkami w blotniku a takie ty miales jak kupiles auto wiec byl kalis dzwonek...w kazdym badz razie powinno sie tylko przelozyc wtyczki i wszystko powinno dzialac :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 16:07:28 
Użytkownik

Kierunki przy lampach sa nie podlaczone bo nie ma do nich wtyczki(widocznie seryjnie nie ma) , dzialaja tylko kierunki w zderzaku z halogenami.
Co do podlaczenia to dzis sprawdze u mechanika ale wydaje mi sie (raczej napewno) ze lampa H4 jest podlaczona wtyczka taka kwadratowa i wsuwa sie ja w dekielek od lampy w takie blaszki a w soczewkach jest okragla i wystaja cztery bolce.
Ma ktos moze jakas rozpiske wtyczki soczewek? Czy kierunki sa razem podlaczane poprzez ta okragla wtyczke?

ObrazekObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 22:15:06 
Klubowicz

miki - reflektory soczewkowe do B4 nie maja kierunkowskazow (tam jest pozycyjne) wiec nie dziw sie ze nie ma tam wtyczki do nich ;-)
jesli chodzi o piny to prosze:

Kabelbelegung B4 Stecker
Fahrerseite: wenn man in den Stecker reinschaut, sieht man die Nr. 1-4
Nr.1 ist Fernlicht -> Farbe weiß/schwarz
Nr.2 ist Abblendlicht -> Farbe gelb/schwarz
Nr.3 ist Standlicht -> Farbe grau/schwarz
Nr.4 ist Masse -> Farbe braun

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2005 22:38:04 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Historia auta jest znana, ponieważ jest to auto mojego kolegi, który je sprowadził z Francji. Auto na początku, dopóki nie poszło do Mikiego miało zwykłe lampy od B4 z osobnymi migaczami. Jak było sprzedawane Miodu wziął ode mnie lampy i halogeny z migaczami, ale nie podłączał.

A auto we francji wpadło w lasek przy autostradzie, dlatego poobijane było, ale nie straciło nic z geometrii, gwarantuję za to.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 10.lut.2005 00:19:24 
Użytkownik

Leo wiem ze jest ok w geometrii bo prowadzi sie super, zadnego sciagania itp. Bylem na diagnostyce.
Miodu jak mi sprzedawal to mowil mi(i za to go cenie) ze auto bylo cale malowane, ze wpadlo do lasku itp. Wole to niz dzwon centralny i cztery slady za soba ;) Nie lubie jak ktos np sprzedaje jakis samochod i zachwala typu: niebite, ze wszystko ok a ty wyjedziesz a tu lewa,prawa i trzeba trzymac stery zeby utrzymac auto na jezdni.
Jestem z niego bardzo zadowoly, mialo kilka wad takich jak braki listewek, znaczek itp ale to przeciez nie nowka no i cena byla OK,

Miodu zachowal sie super gdyz przy sprzedazy oznajmil mi ze ma w garazu ALU do niego i mi da gratis, nawet sie oto nie pytalem , on pierwszy mnie uswiadomil o tym.
Zazwyczaj kazdy zabiera to co cenne i jak sie kupujacy nie pyta to dobrze bo mozna sprzedac osobno. Nie obrazajac nikogo taki jest swiat.
Ja mialem szczescie i trafilem na zyczliwego sprzedajacego . Aha dostalem takze dodatkowe zegary od niego azebym w wolnej chili sobie wyrezal je i wstawil (czego jeszcze nie zrobilem)

Wracajac do tematu ktos mi mowil ze te B4 z wiekszymi silnikami mialy lampy zespolone w standarcie a ja mam zwykle i to mnie draznilo wiec kupilem soczewki azeby nie byc gorszy.
Co do wtyczki to znalazlem ja w koncu, poprostu nigdy nie zwrocilem na nia uwagi bo jak wymieniaelm zarowke to podlaczalem gdzie indziej. Lampy niebawem wstawie i bedzie super.

Teraz postanowilem troche przy niej porobic: wpierw silnik (bo mi stukalo jak byl zimny), potem poprawka malarza , swiatla soczewki a jak bede mial jakis naplyw kaski to bixenon mi sie marzy ale powoli.

ObrazekObrazekObrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1