.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 16:13:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: S2 Avant
PostNapisane: 01.lip.2007 09:18:56 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=itvsvfnmnzl
Mam tu takie ogłoszenie i pytanie do forumowiczów: czy moze ktoś się interesował takim samochodem, niekoniecznie akurat tym egzemplarzem, ale taką S2 :?: :?:
Wprawdzie niemieckiego nie znam, ale domyślam się że tam jest napisane, że jeśli samochód wyjedzie z kraju to cena będzie nie 8 tysi Euro, tylko 6700..
Może ktoś z forumowiczów ściąga samochody z Niemiec i napisze mi ile tak na prawdę powinno kosztować S2 Avant w dobrym stanie..
Ja nie znam zbyt wielu stron z ogłoszeniami z Niemiec, a te które przeglądam pokazują ciągle te same samochody.
Chciałbym się zmieścić w kwocie 20 tysi zł, ale z tych ogłoszeń to raczej ciężka sprawa, chyba że Niemcy są dość elastyczni i zjeżdżają z ceny z 6-7 tysi na 5 :?: :?:
Jeśli ktoś ma doświadczenie w handlu z Niemcami, to moze napisze jak to w praktyce wygląda i czy za 5 tysięcy E, kupię ten model zadbany i w 100% sprawny :?: :?: Czy tez muszę uzbierać więcej kasy :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 09:43:22 
Użytkownik

Jak ktos wie co to jest to tanio nie odda,szczegolnie niemcy.Jeśli sprawny w 100% to warto kase pozyczyc na te autko.
A tak od siebie.Jak masz kogoś zaufanego co sie zna na S2 to jemu podeślij link.Ty tu bedziesz obradował a autko moze byc juz kupione przez kogos z forum.Przerabiane...

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 10:06:49 
Użytkownik

jak nie masz europejskiego NIP-u albo kupujesz jako osoba prywatna, to musisz zapłącić kwotę brutto, czyli 8000E a nie 6700E...

A4 Avant 2.8 Q Tiptronic - znowu żyje :)

Tytuł: Re: S2 Avant
PostNapisane: 01.lip.2007 10:27:42 
Klubowicz

myszon90 napisał(a):
Może ktoś z forumowiczów ściąga samochody z Niemiec i napisze mi ile tak na prawdę powinno kosztować S2 Avant w dobrym stanie..

jeśli to ma być w 100% sprawne to nie kupisz tego poniżej 30 koła
myszon90 napisał(a):
Chciałbym się zmieścić w kwocie 20 tysi zł, ale z tych ogłoszeń to raczej ciężka sprawa

i się nie zmieścisz , możesz za tę kaskę kupic sobie w cupecie z silnikiem 3B ale też będziesz musiał włożyć w nią troche kasy :( a nierzadko nie są to małe kwoty :(

myszon90 napisał(a):
czy za 5 tysięcy E, kupię ten model zadbany i w 100% sprawny :?: :?: Czy tez muszę uzbierać więcej kasy :?: :?:

nie kupisz musisz uzbierać jeszcze trochę :(
oczywiście mówimy tutaj tylko o zakupie , a nie o opłatach , rejstracji i ubezpieczeniu

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 12:18:43 
Użytkownik

Sądząc po odpowiedziach, będę jednak musiał jeszcze troche poczekać, zależy mi na Avancie, bo do coupe się po prostu nie zmieszczę z familią, poza tym bardziej mi się podoba.....
Pisałem o 100% sprawnym samochodzie, bo wychodze z założenia, że jak się wydaje 20-30 tysi na kilkunastoletni samochód, to ma się też prawo oczekiwać takiej sprawności..
Nie interesuje mnie bezwypadkowość, bo jak jest łądnie zrobiony, to mi to nie przeszkadza, no chyba że byłby z dwóch złozony, to wtedy dziękuję...
Ale nic, dzięki za odp.. trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekac jeszcze parę miechów...
:/ :/ :/

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 16:23:10 
Klubowicz

myszon90 napisał(a):
Nie interesuje mnie bezwypadkowość, bo jak jest łądnie zrobiony, to mi to nie przeszkadza, :/ :/ :/

:galy: nie interesuje Cie, no to gratulacje.... zobaczymy, co powiesz, jak przy 130 bedzie Cie sciagac, a wiecej jak 150 nie pojedziesz, zeby sie nie zabic, a w promieniu 100km kazdy fachowiec Ci powie, ze wszystko gra i tak ma byc. Bedizesz sie pozbywal tego szybko przeklinaac na czym swiat stoi, ale Polak woli zaoszczedzic i sam w ogordku ulepic.

Poza tym tez mie wkurza ta demagogia tworzona wobec tych aut na wielu forach, jakie to awaryjne i trudne auto, ale mimo to tanie w utrzymaniu nie jest a egzemplarzy dobrych jest niewiele. No i trzeba przyznac, ze na codzienna jazde, zwlaszcza z rodzina niewielu na to stac. Nalzey miec 2 auta, S2 i cos normalnego, jak juz ktos kiedys mowil.

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 16:43:51 
Klubowicz

co do wypadkowości to się zgodzę
tak samo z zadbanymi egzemplażami
natomiast ja używam swojej kupejki do jazdy codziennej i nie narzekam

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 16:45:28 
Użytkownik

oliwer78 napisał(a):
myszon90 napisał(a):
Nie interesuje mnie bezwypadkowość, bo jak jest łądnie zrobiony, to mi to nie przeszkadza, :/ :/ :/

:galy: nie interesuje Cie, no to gratulacje.... zobaczymy, co powiesz, jak przy 130 bedzie Cie sciagac, a wiecej jak 150 nie pojedziesz, zeby sie nie zabic, a w promieniu 100km kazdy fachowiec Ci powie, ze wszystko gra i tak ma byc. Bedizesz sie pozbywal tego szybko przeklinaac na czym swiat stoi, ale Polak woli zaoszczedzic i sam w ogordku ulepic.
.
Wypadek wypadkowi nierówny, miałem na myśli zwykłe stłuczki, a nie dzwony gdzie potzreba dwóch samochodów aby skonstruować jeden, o czym zresztą napisałem, ale kolega chyba nie przeczytał do końca, albo nie zrozumiał :zly: :zly: :zly:
Potrafię poznać samochód w którym były wyciągane podłużnice i taki w którym były wymieniane tylko maska, zderzak i błotniki, a i jedno i drugie to powypadkowe..
P.S. Jakbym napisał, ze interesuje mnie auto tylko i wyłącznie bezwypadkowe, to dopiero byłoby zabawne :diabel: :diabel: :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 17:23:37 
Klubowicz

Czytam ze zrozumieniem i widzialem ostatnio ladnie zrobione ktore przyjechaly z USA hehe, wiem jak wygladaly w US. The body shop do wonders hehe.
Zadne audi s2 nie mialo lekkiej stluczki :):) POza tym powypadkowe audi czy postluczkowe jak wolisz to wyjatkowo wredna rzecz. Jak dostaje przod niszczy sie wiecej rzeczy niz sie to na poczatku wydaje, glowenie chodzi mi o usytuowanie upczhnietego w budzie B4 silnika. Zreszta to i tak sie zemsci.

Dred - Ciesze sie, ze trafiles fajny egzemplarz.

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 17:35:08 
Użytkownik

oliwer78 napisał(a):
Czytam ze zrozumieniem i widzialem ostatnio ladnie zrobione ktore przyjechaly z USA hehe, wiem jak wygladaly w US. The body shop do wonders hehe.
Zadne audi s2 nie mialo lekkiej stluczki :):) POza tym powypadkowe audi czy postluczkowe jak wolisz to wyjatkowo wredna rzecz. Jak dostaje przod niszczy sie wiecej rzeczy niz sie to na poczatku wydaje, glowenie chodzi mi o usytuowanie upczhnietego w budzie B4 silnika. Zreszta to i tak sie zemsci.

Dred - Ciesze sie, ze trafiles fajny egzemplarz.
No tak, ale z Twojego postu wynika, zeby absolutnie nie kupować S2, bo nie ma szans na znalezienie zdrowego, 100% sprawnego egzemplarza, a to chyba nie o to chodzi...
Generalnie, założenie tego postu miało na celu przekonanie mnie, ile tak rzeczywiście powinno kosztować takie auto, jak choćby to z linku i czy jest ktoś na tym forum, kto potrafiłby utargować, ew. znaleźć samochód do 20tysi zł...
Padła jedna konkretna odp. że 20 tysi to za mało i wszystko w temacie, :peace: :peace: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 18:07:27 
Klubowicz

dziwi mnie że to auto z linka ma felgi od 3B, nie ma soczewek a w ABY był to standard i ma nowe kierunkowskazy białe

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 18:17:30 
Użytkownik

Dred napisał(a):
dziwi mnie że to auto z linka ma felgi od 3B, nie ma soczewek a w ABY był to standard i ma nowe kierunkowskazy białe
No tak, ale czy to znaczy, ze jest przekoszone :?: :?: Moze miało dzwonka i ktoś po kosztach poleciał i najtańszym kosztem zrobił....
Poza tym, to ogłoszenie to tylko przykład...
P.S. Ta tez jest bez soczewek, a kierunki nie wyglądaja na nowe... ;) ;) http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=4njm1dqemot

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2007 18:33:01 
Klubowicz

Dred napisał(a):

to nie sa felgi od 3B tylko, ABY tez takie mialy, sprawdzalem to kiedys.

Myszon - ja nie zrobilem nic innego, jak dalem do rozumienia ze za 20tys S2 Avant moze Cie rzoczarowac. Juz pisalem, ze nie naleze do ekipy wynaszacych S2 ponad wszelkie koszty, ale w S2 sa rzeczy, ktorych gdzie indziej nie ma i lepiej nie wymieniac ich na ??, bo to sie msci. :). Zasada podstawowa - kupic dobra baze. Zreszta kup co uwazasz, S2 Avant sa piekne, ten z linka od pol roku sprzedaje, byl na ebay.de i osignal cos kolo 5000EU. I chyba nie zdecydowal sie sprzedac.

*?? = drut

Strefa czasowa: UTC + 1