Przemysław napisał(a):
zgodze sie z tym co powiedzial atal - star ... nie mowcie chlopakowi ze 1.6 pali tyle samo co 1.8 turbo bo to nie jest dobre doradzanie.... ja jezdzilem seatem z takim silnikiem i powiem tak pali od 7 - 10 chyba ze ktos sie stara no to 12 jeszcze w zimie ... 1.8 bez tubro to nie wiem ale pewnie podobnie pali troche wiecej ale za to jest bardziej dynamiczny. ale gdzie ci 1.8 turbo spali tyle samo co 1.6 nie gadajcie głupot ja jezdzilem 1.8 turbo i wcale to nie byla ostra jakaz zylka i na kompie wychodzilo 12 - 15 po miescie ... prawde oddaje sprawiedliwosci silnik 1.8 t daje bardzo duzo radosci tylko ze ta radosc kosztuje ok przy dzisiejszych cenach paliwa ok od 60 - 80 zł za sto km po miescie i to trzeba otwarcie powiedziec a wedlug mnei koszty 70 zł/100 km dla kogos kto ma 15 tys na samochod to jest bardzo duzo bo to w miesiacu na paliwo trzeba miec ok tysiac zł a gdzie inne koszty ( mowie o benz z shella 5 zł v power 100 ).. kup sobie samochodzik w ktory jest w najlepszym stanie technicznym a silnik to co bozia da najlepiej jakby dala zadbanego diesla co jest prawie nie mozliwe
Dokłądnie o to mi chodiz. Szukam samochodu, który byłby zadbany, sprawny technicznie itp.
Pojemność silnika jest w tym momencie na drugim planie.
A co do powyższej A3 to.... tragedia
Jak pisałem wcześniej był po gradobiciu.... Cały dach i maska poobijane i trzeba by to było klepać i malować na nowo. Dodatkowo po bokach kilka wgnieceń, więc trza malować całego.
Dodatkowo lewy błotnik jest jakoś dziwnie zamontowany, między maską jest większa szpara na dole niż na górze, z drugiej strony tego nie ma. Ponadto nie jest w jednej płaszczyźnie z linią drzwi.
Pęknięta szyba przednia, trzeba wymienić, pęknięta tylna lampa.
Silnik pracuje jakoś nierówno. Właściciel mówi, że katalizator (trzeba wymienić lub wstawić strumienice).
Trzeba wymienić tylne zawieszenie.
Tylna klapa była już malowana, a ze zderzaka odchodzi farba.
W środku rozdarte siedzenie kierowcy (wydarta dziura w gąbce)
Postałem chwilę z gostkiem i stwierdziłem, że się jeszcze zastanowię...
Tak reasumując, to trzeba by było w niego włożyć najmniej 3000zł....
ODPADA