.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 23:30:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: co sądzicie o tych głośniczkach
PostNapisane: 13.lut.2005 11:37:09 
Użytkownik

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41105693,na podszybie do b4 avant,nie wiem jakie jest tam mocowanie ,i powiedzcie w co waszym zdaniem trzeba by zainwestować żeby odsłuch był niezgorszy...

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2005 12:02:35 
Użytkownik

http://www.alpine.com.pl/alpinecms/cms/ ... 23fe4ff92c może te ,ale też nie wiem co i jak z montażem ,czy wejdą bez przeróbek?

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2005 12:38:12 
Klubowicz

Pierwsze głośniki to śmiecie, zapomnij o nich. Te drugie już trochę lepsze, ale cudów nie zrobią. Z montażem jedyny kłopot mogą stanowić wielkości magnesów, może będziesz musiał trochę tam walnąć w przegrodę żeby wybić więcej miejsca. Poza tym są 4-ro uchwytowe, a w audi o ile dobrze pamiętam są dwa mocowania po przeciwległych stronach, więc będzie trzeba uciąć dwa "ucha".

Teraz już bardziej ogólnie, z głośników 10cm cudu nie usłyszysz choćbyś wydał na nie i 1000zł, po prostu są małe, a praw fizyki nie przeskoczysz. Jak chcesz mieć lepszy odsłuch, to jakiś system odseparowany na przód + wzmacniaczyk i będzie super.

Pozdrawiam

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2005 14:05:29 
Użytkownik

nie mam w dżwiach otworów,nie wiem co tam się może zmieścić,może dacie jakieś konkretne propozycje,co do głośników,chodzi mi o firmę,wielkość itp,o sprzęcie (odtwarzacz ,wzmacniacz)też chętnie poczytam,....może ktoś robił sobie audio w avancie i do mi parę wskazówek.W przednich dżwiach mam elektr.szyki,a z tyłu manual. z góry dzięki..

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2005 14:14:18 
Klubowicz

Jesli ma grac to napewno pod wzmacniaczem i z subwooferem (nawet jesli nie lubisz duzo basu!). Bez tych dwoch elementow raczej dobrego systemu nie zrobisz... A odtwarzacz - aktualnie tylko MP3 i najlepiej gdyby mial oddzielne sterowanie SUBWOOFERem (czyli najlepiej 3 pary wyjsc RCA /chinch/) - wtedy da sie z tym wszystko zrobic... ale tylko te elementy ktore wymienilem to juz pare zlotych z funduszu trzeba wydac... Co do glosnikow nie bede sie wypowiadal bo nie znam warunkow w Avancie... ale zdaje sie, ze byly gdzies boczki w sprzedazy z otworem 16cm... Audio nie jest tanie - ja swoje kompletowalem dosc dlugo (ograniczone finanse) ale sprzet wartosci 4kPLN w takim ukladzie to w zasadzie radio, kable, wzmacniacz i skrzynia - bez glosnikow... Ale nic od razu...

...ale nie chcialem Ciebie straszyc... oczywiscie ceny nowego sklepowego sprzetu (tylko takie kupuje).

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2005 15:18:48 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
GrzesB napisał(a):
...ale sprzet wartosci 4kPLN w takim ukladzie to w zasadzie radio, kable, wzmacniacz i skrzynia - bez glosnikow... Ale nic od razu...

Za 4 tyśki to już mozna skompletowac sprzęt średniej klasy, którego miło będzie się słuchało. Nawet z głośniczkami (oczywiście w wersji "tylko przód")

Ostatnio edytowano 13.lut.2005 16:12:05 przez Megster, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2005 16:06:55 
Klubowicz

Megster napisał(a):
GrzesB napisał(a):
...ale sprzet wartosci 4kPLN w takim ukladzie to w zasadzie radio, kable, wzmacniacz i skrzynia - bez glosnikow... Ale nic od razu...

Za 4 tyśki to już mozna skompletowac sprzęt średniej klasy, którego miło będzie się sśłuchało. Nawet z głośniczkami (oyczwiście w wersji "tylko przód")

Bzdura, za 4kpln jestem w stanie wykonać dobrze grający samochód z przednim zestawem, wzmakiem, subem i wyciszeniem. Nie róbcie afery, nie każdy musi mieć sprzęt droższy od auta...

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2005 16:15:43 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
Sprinter napisał(a):
Megster napisał(a):
GrzesB napisał(a):

Za 4 tyśki to już mozna skompletowac sprzęt średniej klasy, którego miło będzie się sśłuchało. Nawet z głośniczkami (oyczwiście w wersji "tylko przód")

Bzdura, za 4kpln jestem w stanie wykonać dobrze grający samochód z przednim zestawem, wzmakiem, subem i wyciszeniem. Nie róbcie afery, nie każdy musi mieć sprzęt droższy od auta...

Toż to piszę że za 4 tysie można coś złożyć, co będzie już konkretnie grało, nawet z nowych komponentów. Jakby brać pod uwagę używki to by było jeszcze lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2005 00:03:46 
Klubowicz

:peace:

... Rympel 666 ...

Strefa czasowa: UTC + 1