.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 12.mar.2025 17:03:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 ABK]-dziwnie pali na zimnym silniku
PostNapisane: 31.lip.2007 20:46:23 
Użytkownik

Witam!!
Jak w temacie.Mam 80 ABK niestety z gazem:( i od pewnego czasu dziwnie pali jak jest zimny. Kiedyś wystarczyło cyknięcie rozrusznika i już a teraz muszę dłużej pokręcić i zapali ale nie na wszystkie cylindry. Po 2-3 sekundach już chodzi normalnie. Wystarczy także że cyknę tylko rozrusznikiem, przekręcam kluczyk na zero i za drugim razem już zapali normalnie. Kable, świece itd wymienione, pompę paliwa słychać, na gazie jak i benzynie chodzi bardzo dobrze, nie ubywa płynu chłodniczego. Mam swoje podejrzenia ale celowo nie piszę o tym, bo może ktoś doradzi coś innego. Przeszukałem forum i też mniej więcej się pokrywa z moimi przypuszeniami (no, prawie). Jak jest ciepły pali rewelacyjnie. Dopiero po kilkugodzinnym postoju są powyższe objawy.

Pozdrawiam i liczę na pomoc:)

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2007 12:44:39 
Użytkownik

Ok-nie musicie wszyscy na raz odpowiadać:)

A tak na poważnie-usterka zlokalizowana i naprawiona. Powodem wyżej wymienionych objawów okazał sę czujnik temperatury silnika (niebieski, dwupinowy, przekazujący sygnał do komputera). Podejrzewałem, że była to wina regulatora ciśnienia paliwa na listwie wtryskiwaczy (na szczęście to nie był on).

Może się komuś to przyda.

Pozdrawiam!!

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2007 13:23:12 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Problem z gazem w 2.0 ABK jest stary jak swiat, trzeba tylko poszukac podobne tematy bo juz bylo o tym pare razy. Twoj temat na pewno sie komus przyda kto bedzie szukal ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1