.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 22:57:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2007 19:55:45 
Klubowicz

zdzichpilawa napisał(a):
Aha! właśnie takie! a co? wiesz coś o tym? to mów

Pogórze to malusieńki "przysiółek" za Skoczowem, w którym pomieszkuje nasz klubowicz - slavo1 - albo jakoś tak bardzo podobnie (na pewno znajdziesz w spisie klubowiczów). Do tego jest posiadaczem dokładnie takiego auta jakie jedziesz oglądać ... . Przypuszczam, że nie jest to zbieg okoliczności - głównie z powodu małego obszaru Pogórza. Jeśli się nie mylę, to chociaż kawałek historii tego auta znajdziesz na naszym Forum ... :): .
No i sprzedawca nie powinien być zdziwiony jak mu AKP zrobi nalot, jeśli tylko uprzedzisz go telefonicznie ... :P .

Inna sprawa, że cały praktycznie obszar pomiedzy B-Biała a Skoczowem to naszpikowane handlarzykami różnego kalibru miejsce i moje przypuszczenia, że kupujesz samochód od klubowicza - być może są całkiem błędne... .

Jeśli za dużo namieszałem - sorry :P , ale i tak jestem ciekawy finału tej sprawy ... ;) . Daj znać "po wszystkim" ;) .

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2007 20:15:23 
Użytkownik

ciemny grafit, zbajerowany,od ok 2 lat w kraju - jeśli to ten, czy widziałeś "na żywo" i wiesz coś o stanie technicznym autka? Jadę ogólnie z Gdańska, kawał drogi, chciałbym, aby nie na darmo :?: Z opisu wygląda dobrze, część sprawdziłem i jest ok.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2007 01:16:03 
Klubowicz

zdzichpilawa napisał(a):
ciemny grafit, zbajerowany,od ok 2 lat w kraju - jeśli to ten,

Myślę, że to "ten" samochód. Pamiętam nawet awatarki i foty z podpisu. Pamiętam, że auto przyciągało moją uwagę ponadprzeciętnym wyposażeniem i świadomym podejściem właściciela do kwestii obsługowych.
Tu masz link do profilu tego klubowicza (slavo1):
http://www.audiklub.org/phpBB2/profile. ... ile&u=6681
Poszperaj w jego postach - to według mnie dosyć cenna lektura świadcząca o ogólnym podejściu do obsługi auta.

zdzichpilawa napisał(a):
czy widziałeś "na żywo" i wiesz coś o stanie technicznym autka?

No niestety nie widziałem auta ani nie znam tego człowieka osobiście. Poprostu Pogórze mam niemal 'na trasie" między domem a firmą i przejeżdżam tamtędy naprawdę czesto (kiedy jestem w PL). Właśnie z tego powodu zapamiętałem samochód i klubowicza, bo to prawie "ziomek zza miedzy". Niestety nic więcej nie mam do powiedzenia ale to i tak zawsze "coś" niż jazda "w kompletne ciemno"... .
No i mam nadzieję, że jako klubowicz AKP właściciel tej CCCO pamięta do czego ta szlachetna marka zobowiązuje ... :): . Skoro chłopaki z okolicy chcą Ci pomóc w oględzinach - to lepiej, że wszystko zamyka się w ramach AKP. Z pozycji sprzedającego duża grupa zupełnie obcych osób zawsze rodzi obawy (strach) - a w tym (szczególnym) przypadku nie będzie zbędnego "obwąchiwania się" ... :P ;) .

zdzichpilawa napisał(a):
Jadę ogólnie z Gdańska, kawał drogi, chciałbym, aby nie na darmo :?: Z opisu wygląda dobrze, część sprawdziłem i jest ok.

Trzymam kciuki żeby wszyscy byli zadowoleni do samego końca ... :P .

;) :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2007 20:19:42 
Użytkownik

Oględziny aktualne, sobota 10 rano Pogórze przed Skoczowem (od strony Bielska). Telefon kontaktowy 0-660-794-100, zdzich - główny oglądający (potencjalny nabywca). Znak rozpoznawczy - srebrna skodzina fabia combi z zielono-niebieskimi napisami firmowymi. z góry cieszę się zobaczyć członków akp :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2007 19:03:47 
Użytkownik

Oto i finał.
WIELKIE PODZIĘKOWANIA :peace: dla Rodzynka i jego kolegi Piotra. Bardzo pomogliście. Szkoda, że zabrakło Mauzer Ciebie z twoim vag-iem, decyzja zakupu została obarczona pewnym ryzykiem... Jakim? Zobaczymy potem,po porzadnym przeglądzie. Podziękowania również dla Dreda, i jego pomoc była ważna. Super brawa :): dla bielskiego dealera Audi/VW,nazwy już nie pamiętam i pamiętać nie chcę - na pełny przegląd auta zaproponowano nam dziś najbliższy możliwy wolny termin w serwisie - UWAGA! - na 20 września br :zly: . Cóż było robić, Rodzynek dzielnie nawet nurkował pod auto, ale było warto. Mit bezwypadkowego autka rozwiał się jak poranna mgła :(: . Kolega (właściciel) miał którką pamięć, zapomniał nawet swoje własne opisy na forum w temacie zniszczonych na własnej bramie wjazdowej drzwi i błotnika. Na szczęście przywieziony wydruk komputerowy odświerzył mu pamięć. Przy okazji pokazaliśmy inne trafienia - od kiedy są nie wiadomo. No, ale lepsze stłuczki niż poważne kuku. Trochę targów i - pojechaliśmy do domu w dwa auta. Fotki, komentarze - jak się trochę z nim ( nią?) oswoję. A swoją drogą - nagroda dla tego, kto pierwszy trafi w kraju na 9-10 letnie auto naprawdę bezwypadkowe, bezstłuczkowe.

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2007 09:43:22 
Użytkownik

He he, właśnie podczas poszukiwań mojego auta zrozumiałem pewną ewolucję słowa "bezwypadkowy": moje auto jest bezwypadkowe - to znaczy że chyba nie był cięty i prostowany na łańcuchach, a w każdym razie ja nic o tym nie wiem.
"100% bezwypadkowy": nie było dachowania, a w każdym razie wszystko jest dobrze ponaprawiane :)

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2007 10:56:44 
Użytkownik

zdzichpilawa napisał(a):
Mit bezwypadkowego autka rozwiał się jak poranna mgła :(: . Kolega (właściciel) miał którką pamięć, zapomniał nawet swoje własne opisy na forum w temacie zniszczonych na własnej bramie wjazdowej drzwi i błotnika. Na szczęście przywieziony wydruk komputerowy odświerzył mu pamięć. Przy okazji pokazaliśmy inne trafienia - od kiedy są nie wiadomo.

Z tego widac ze klubowicz klubowiczowi nie równy.Wczoraj tez widziałem przyklad druciarstwa przez klubowicza,dobrze ze autko zmieniło właściciela.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1