.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 22:54:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 biturbo
PostNapisane: 07.sie.2007 21:16:52 
Użytkownik

:peace:
Witam serdecznie jestem czyms takim na poważnie zainteresowany
http://moto.allegro.pl/item220456128_au ... kora_.html
- jak myślicie czy czasem nie będzie to porażka ?
- ile trzeba będzie jeszcze wydać by dobrze to wyglądało ? i czy wogóle to warto ? wszelkie sugestie mile widziane . Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2007 22:26:34 
Użytkownik

Jak mnie oko nie myli to juz wczesniej było prane. Zadne ciemne Audi nie ma białego podkładu pod lakierem. Chyba ze niedobre swiatło i moge sie mylic, za cienkie foto. Ciekawi mnie jescze jedno - skoro błotnik jest pomięty AŻ pod drzwami na cąłej wysokosci łącznie z rożkiem to czmu drzwi sa nei ruszone? powinny być sprane lekko tez. Pewnie nie z tego auta...ale tego sie nie dowiesz z tego zdjecia. Tak poz atym...nic mu sie nie stało. Na reszccie sie nie znam to sie nie wypowiadam.

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2007 22:40:56 
Użytkownik

LykaN napisał(a):
Jak mnie oko nie myli to juz wczesniej było prane. Zadne ciemne Audi nie ma białego podkładu pod lakierem. Chyba ze niedobre swiatło i moge sie mylic, za cienkie foto. Ciekawi mnie jescze jedno - skoro błotnik jest pomięty AŻ pod drzwami na cąłej wysokosci łącznie z rożkiem to czmu drzwi sa nei ruszone? powinny być sprane lekko tez. Pewnie nie z tego auta...ale tego sie nie dowiesz z tego zdjecia. Tak poz atym...nic mu sie nie stało. Na reszccie sie nie znam to sie nie wypowiadam.

pzdr

ja swoje miałem podobnie stuknięte tyle że błotnik mocniej pogięty a drzwi były nieruszone, dokładne oględziny prawdę powiedzą bo ze zdjęć to wiele się nie wywnioskuje, niby niewiele bite ale jak się np u mnie okazało trzeba było wzmocnienie przednie wymienić dodatkowo a to już koszt i naprawy i nabicie klimy itd. napewno zderzak, błotnik i maska do kupienia i malowania. A reszta sama wyjdzie :). Jak ci ktos powie że będzie kosztować xxxx to dodaj do tego jeszcze 50% i wyjdzie ci koszt naprawy :)

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2007 22:44:55 
Klubowicz

Trzebaby to obejrzeć, widać rozbabrany IC, maska aluminiowa więc do wymiany, błotnik też, pod maską może być różnie, jak ucierpiała jedna turbina i coś z gratów to zrobi się droższa impreza... Zawieszenie też mogło być ruszone...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2007 22:57:29 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
Trzebaby to obejrzeć, widać rozbabrany IC, maska aluminiowa więc do wymiany, błotnik też, pod maską może być różnie, jak ucierpiała jedna turbina i coś z gratów to zrobi się droższa impreza... Zawieszenie też mogło być ruszone...

turbiny to podstawa, no i autko musi przynajmniej odpalać, IC nie musi być uszkodzony, trochę drutu i będzie jak nowy ;) moje tak dostało http://img468.imageshack.us/img468/4553/audi1hq3.jpg całkiem podobnie tyle że nie ta strona.

LykaN napisał(a):
Zadne ciemne Audi nie ma białego podkładu pod lakierem
maska jest aluminiowa i chyba na niej jest tylko biały podkład tak jak u mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 07:28:41 
Użytkownik

dzwoniłem do gościa i rozmawiałem z nim ,silnik pali ,klima działa niby wszystko jest ok .Mam tam kawał drogi by jechac i obejżeć .Boję sie ,że mogę się gorzko rozczarować , a tym bardziej że wiele się na tym nieznam .
Jest ktos może w stanie by na to luknąć z bliska ?
Mam kilka fotek więcej ale chyba zrobiona tak by wiele nie zobaczyć .
Na jednej z nich przy otwartej masce nie widać by coś przy silniku było połamane nie wiem jak tam od spodu ,czy jest tam coś bardzo ważnego ?
Czy przy takim uderzeniu mógł ucierpieć dach ?

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 10:59:10 
Użytkownik

wydaje mi sie ,ze maska byla malowana (pekniecie lakieru) dziwnie wyglada blatnik ,nie mozliwe przy takim uszkodzeniu ,ze nie poszlo na slupek i drzwi. bol moze byc taki ,ze tam pewnie (tak jak u mnie) jest z prawej strony IC,ale nie ma tragedi z naprawa. pieniadze nawet dobre ,ale wydaje mi sie ,ze to moze byc bubbelek ,najlepiej jak ktos luknie z tamtego regionu ,za wysylkowa flaszke :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 11:59:45 
Klubowicz

2,7BiT ma po obu stronach IC, tak jak i turbiny, a to że pali nie oznacza, że dolot ma szczelny czy, że osprzęt silnika z turbinami włącznie jest sprawny... Takie auto trzeba dokładnie sprawdzić, zdiagnozować, wszystko prześwietlić i wtedy można ocenić koszty...

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 19:16:17 
Klubowicz

Ktos tu na forum pisał że takie "nie wielkie" uszkodzenia odwróciły całkowicie uwagę przy zakupie od fatalnego stanu ogólnego samochodu.... wiec :diabel: :diabel: :diabel:

Czy wiesz, że: na Biodieslu wyprodukowanym z rzepaku zebranym z 1 hektara możesz pokonać około 20.000 kilometrów samochodem osobowym?

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 21:21:13 
Użytkownik

@Galaxy aluminowa w A6? Czy ty sie nie zamieniles z A8?? Stary..jakby była w ALU to by nie byo zamienników w HARCIE za pare stówek.A twoj by kosztowalo z 5 tysiecy wiecej niz dałeś. A jak u ciebie jest biały podkład.. to gratuluję przesżłosccci bezwypadkowej. Przyjechac z testerem na na grubosc? i Okiem? Tester z allegro sie nie chwyci ALUMINIUM. A oko wynajdzie wszystko. NIE MA BIAŁEGO PODKŁADU NA CIEMYM KOLORZE W AUDI W JAKIMKOLWIEK WYDANIU !!!!!!! A6 to taka sam blacha jak A4, jak i B4...jak i stary zgieł moje coupe, ŻELAZO! kto ci wmówił ze masz MASKE ALU? poprzedni własiciel? czy allegro :): A moze w ogóle masz carbon na przedzie? To Audi na foto ma biały podkład. Na moje zdanie jak siedze w tym gównie 16 lat, zadne ciemne audi nie ma białego podkładu pod lakierem FABRYCZNIE.

Pozdrawiam :diabel: \

Piszcie se co chcecie. Zaraz MAŁY V8 przyleci i mądrosciami zarzuci albo wyceną z półek sklepowych. Ja wam mówie co widze i z czym robię...Nie jedna A6 robiłęm do handlu, przewznie przody kamyczki słuczenia, pierdoły...heh i w zadnej nie było ALU maski. Czyzby z Francji i Belgi schodziły A6 bez ALU masek?

@DANISZ przy takim uderzeniu NIE MIAŁ PRAWA UCIERPIEC DACH
Wg fotek słupek nie ruszony ani szyba wiec gdzie tam do dachu. Ale smierdzi tezn blodnik cały zmielony a drzwi idealne...az bym chciał to zoabczec eh!! ale daleko mam niestety, weź co z Małopolski szukaj:)

I tak jak mówi bubu05 ten błotnik ne pasuje do reszty dzwona.

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 22:04:03 
Użytkownik

Mozna tez powiedziec ze ktos juz dlubal przy tym samochodzie bo jesli wymieniona jest felga to i zawieszenie sie pewnie rozlecialo no ale to tyko na 90% :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 22:12:20 
Klubowicz

1. Pokrywy silników A6/C5 naturalnie są aluminiowe. Fakt, ze w jakimś Harcie sprzedają ze zwykłej blachy - nie ma nic do rzeczy. Wnioski dyplomatycznie pominę ... .
2. To co widać na masce silnika w A6-tce z ogłoszenia - może być podkładem (faktycznie zbyt białym - oryginalnie jest "kawa z mlekiem") ale ja przypuszczam, że jest to "utleniona" powierzchnia niczym niezabezpieczonego aluminium - wystawionego na działanie atmosfery. Biały proszek, "taki sam" jak np. na zapieczonych połączeniach gwintowych chłodnicy klimatyzacji .
Inna sprawa - ta maska jest nieudolnie "prostowana" (hahaha ... ) .
3. Nie próbuję bronić wystawiającego ogłoszenie ale drzwi mogły zostać nieruszone (wstawiłbym zdjęcie podobnego uszkodzenia ale imageshack coś mi nie bangla) .

Nie podejmuję dalszej dyskusji i z nikim nie mam zamiaru polemizować w tej sprawie. Na postawione w tym poście hipotezy i fakty udzielam 100% gwarancji ... .

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2007 22:21:37 
Klubowicz

LykaN napisał(a):
Ja wam mówie co widze i z czym robię...Nie jedna A6 robiłęm do handlu, przewznie przody kamyczki słuczenia, pierdoły...heh i w zadnej nie było ALU maski. Czyzby z Francji i Belgi schodziły A6 bez ALU masek?

Nie wiem w czym robisz i skąd pochodzą auta, ale w jednym masz zupełną rację, testery z allegro nic na masce nie wskażą... bo są one aluminiowe...

... Rympel 666 ...

Strefa czasowa: UTC + 1