.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 06:50:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 09.sie.2007 12:45:50 
Użytkownik

wiecie co, ja też mam problem z widocznością w nocy w swoim A6 C4 i to pomimo tego, że mam soczewkowe reflektory.
Chciałbym zacząć od porządnego wyczyszczenia odbłyśników i wymiany żarówek na proponowane GT150.
Mam jednak prośbę czy mógłby mi ktoś poradzić jak rozebrać reflektor, żeby być w stanie dojść do odbłyśnika?
Dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 10.sie.2007 21:19:58 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
fakinek napisał(a):
Mam jednak prośbę czy mógłby mi ktoś poradzić jak rozebrać reflektor, żeby być w stanie dojść do odbłyśnika?
Dzieki

Zdejmij szkło

A co do soczewek w starych C4 i C4 A6 to nie ma rewelacji, pokusił bym sie nawet o stwierdzenie że świecą słabiej niż zwykłe lampy.Natomiast montowanie 100wat-owych żarówek powoduje wytopienie gniazda żarówki, wypalenie odbłyśników, i spalenie przełącznika, kto miał to wie doskonale o czym mówie. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2007 01:18:09 
Użytkownik

Chyba kazdy miała,ma z tym problem.Miałe Philipsy 2 komplety,spaliły sie po kilku tys km.Swiatełko było ładne ale jak dla mnie to szkoda kasy bo popłyneło 200zł w ciągu 3 miesiecy.
Po obszernym poszukiwaniu jakie sa najlepsze trafiłem na Osram według testów i naprawde okazały sie super.Cena szt 23zł.W nocy podczas deszczu widac jak na dloni.Swiatło sie ładnie skupia na drodze a nie lata gdzies po rowach.Można kupic tanio i dobrze.
Jak dla mnie najlepszezaróweczki.
Poszukam porównań zarówek i wkleje,bo mam gdzies w gazecie.
a co do zarówek 100W to tak jak pisze Maly.Pozatym świecą gorzej niz 55w.
W dobrzej zarówce chodzi nie o moc tylko o skupienie swiatła.A wiekszosc ma ja bardzo kiepską.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2007 06:17:08 
Użytkownik

Z mocą żarówek się zgadzam w zupełności, że nie ma co zakładać 100W, ponieważ w poprzedniej S4 właśnie takie sobie założyłem i po tygodniu miałem całą lampę do wymiany, bo się gniazdo stopiło...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1