Witam
Ojciec pokusil sie o taka wlasnie audice.
ad1
Jezdzilem nia i strasznie dziwnie bierze w niej sprzeglo.... tzn przy samiuskim koncu... jak juz pedal jest praktycznie puszczony. Nie slizga sie ani grama (przy 4tys. z jedynki na 2 tylko przydarl kolami i szedl dalej bez straty mocy) ale bierze baaaaardzo wysoko tak jak mowie przy samym koncu pedala (jak juz jest u samej gory) Tak ma byc ? Tak one maja?
ad2
jest z czarnymi listwami... nie ma srebrnych ramek listew itp... ktos je ukradl czy to jest wersja shadow line ? Dobrze czy zle ?
ad3
Jak to jest z tymi s-linami..... ? mozna bylo sobie domowic pewne opcje niepelne pakietu ? Bo mam kiere s-line, fele, i jezdzi duzo sztywniej niz inne ktore ogladalismy... na przednim grilu jest naklejka s-line
ad4
Jezdzilem poprzdnio passatem 1.9tdi dooobra fura. Teraz cizko mi jest sie przyzwyczaic do tego ze strasznie ciezko go zagrzac.... pytalem jednego posiadacza tego silnika i tez dlugo mu sie grzeje... i nie idzie go dogrzac do 90 stopni jest tak na 89/88 Passat grzal sie bardzo szybko. Tak ma byc? to norma tego silnika ? Od ilu mozna deptac ? tzn przy jakiej temp ?
ad5
Przy wlaczonej klimie spod auta leca litry wody
tzn jest jest tam troszke jak sie zostawi auto pozniej odjedzie to jest plama z wody pod autem.... jakis przeciek czy klima dlugo nie byla wlanczana? Auto zostalo przywiezione z niemcow takze tam moglo sporo stac.
ad6
W aucie jak sie jedzie bardzo slychac gwizd. W pasku (90 ps) nie bylo jej slychac w aucie. W zasadzie swist jest juz przy 1200obrotow na minute. Na zewnatrz tego tak bardzo nie slychac ale w aucie i owszem. Ciag jest od 1800 do 3500 (pozniej juz maleje moment obrotowy wiec nie ma sensu drzec) Auto oczywiscie sprawdzone na vagu na postoju i w czasie jazdy przebieg sprawdzony w aso. 215tys. przebiegu + na "ucho" walki jak najbardziej ok , turbina pompuje ksiazkowo. Tak ma byc...
PS==> Dopiero sie z ojcem uczymy tego auta przewertowalem przez tydzien juz to forum i nie odnalazlem wielu watkow ktore odpowiedzialy mi na moje pytania... glownie ze wzgledu na kiepska szukajke...
Acha czy gdzies na forum siedzi polska ksiazka obslugi ?
Dzięki za wszelka forme aktywnosci i proby odpowiedzenia na moje pytania