.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 05:45:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B3 swap]Jaki silnik do B3 ?
PostNapisane: 15.sie.2007 21:54:25 
Użytkownik

Witam wszystkich. To mój drugi post albo drugie pytanko które zadaje na tym forum. Ale mniejsza oto przechodze do rzeczy. Mam B3 1,6 w benzynie silnik PP na gaźniku pierburga zamieniony z 2EE ecotronick na 2E2. Niby nic ale różnica niewielka jest. Teraz mam problem bo przy gorącym silniku dymi jak bym dawał za sobą zasłone dymną (na niebiesko) wcześniej tak nie miałem ale powiem że robiło się to z czasem nie odrazu stopniowo. Wiem wiem bierze olej (jak sprawdziłem to średnio 1L na 1000km) nie wiem tylko co będzie się bardziej opłacało, mieniać silnik, jeżeli tak to na jaki czy też wywalić tyle samo na remont jego który i tak zapewne niewiele da, nie chcem tylko jeżeli już wymieniać to na większy chcem tej samej pojemności czyli 1,6 ale już bez gaźnika żeby był. Prosze o konkrety i tylko konkrety. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2007 23:10:54 
Użytkownik

sluchaj... moim zdaniem swap bedzie duzo tanszy , 1.8 itp. nie wsadzaj bo elekryka inna... szukaj na allegro do 1000 zł 1.6 i tyle.. w miare swiezego...

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2007 13:03:44 
Użytkownik

OK dzięki za podpowiedź, właśnie miałem na myśli jedynie 1,6 ale chodzi o to że nie może być na gaźniku a takie niestety spotykam, ale nic to trzeba szukać i to szybko. :D

Strefa czasowa: UTC + 1