Witam kolegów klubowiczów !
W moim nowo kupionym aucie czeka mnie wymiana rozrzadu. Mieszkam w Legnicy, najbliższy salon Audi mam w Lubinie - tam za wymiane kompletnego rorządu wraz z pompą wody, paskiem wielorowkowym, paskiem klimy i termostatem wołają wstępnie 3000zł brutto (w tym za robociznę liczą 900zł). Oczywiście wszystko robią na oryginałach, ale gwarancji dają tylko na 2 lata a nie ma przebieg
I to mi sie nie usmiecha, bo ja rocznie robie ok 15-20tyś i jeżeli wymieniał bym rozrząd na oryginalnych częsciach to wolałbym jakaś gwarancję na przebieg.
Bedę zatem wdzieczny za jakieś konkretne namiary wraz z telefonami na serwisy AUDI, ASO itp. które dają gwarancję przy wymianie rorządu na przebieg. Mile widziane ceny, wskazówki itp. Interesuję mnie tylko wymiana na oryginały ! Najlepiej lokalizacja na dolnymśląsku, ale moge podjechać gdzieś w pobliże jeżeli zrobia mi to dobrze
Pozdrawiam.
p.s.
Tylko nie namawiajcie mnie przy okazji tego wątku na zamienniki, bo mam w tym temacie bardzo sprecyzowane zdanie. Mam kolegę który pracuje w fabryce produkującej paski dla koncernu Toyoty. Paski idą na cały świat. Robią też tam zamienniki i poprostu wiem na 100% że różnica pomiedzy oryginałem a zamiennikiem nie polega tylko na tym, że te drugie nie mają oryginalnych nadruków. Zamienniki maja poprostu inny skład materiałowy, są mniej trwałe i dlatego TAŃSZE
Auto kupiłem dla siebie, chcę pojeździć nim 3-4 lata (aż stanieją nieco C6
), a przy koszcie robocizny poprostu uwarzam że oryginały wyjdą mnie relatywnie taniej niż zamienniki. Do końca urzytkowania tego auta zamierzam tylko raz wymienić rozrząd - stad moje nastawienie na oryginał.