.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.sty.2025 13:15:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: gdzie jest cewka w C4
PostNapisane: 15.lut.2005 15:06:25 
Użytkownik

Sześć,
Czy któś może mi powiedzieć gdzie jest schowana cewka w C4 ABC 2,6. Zdjąłem plastikową pokrywę z górnej części silnika i widzę wychodzących 6 przewodów na świece a nie widać żadnego kabla doprowadzającego napięcie z cewki, nie widać też samej cewki.

dzięki

Romel

Tytuł:
PostNapisane: 15.lut.2005 17:09:16 
Użytkownik

To właśnie z czego wychodzi 6 kabli wysokiego napięcia z przodu silnika jest cewką zapłonową.

Pozdrówka

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2005 09:52:26 
Użytkownik

J@rek napisał(a):
To właśnie z czego wychodzi 6 kabli wysokiego napięcia z przodu silnika jest cewką zapłonową.

Pozdrówka

Super, jak na cewkę to trochę inaczej wygląda niż te które widziałem ale nie o to biega. Mam kłopot chyba z wilgocią, bo autko pali dobrze jak jest mróz a jak postoi przed robotą kilka godzin to albo zapali albo nie. Kręci jak należy i nic z tego nie wynika. Ostatnio kumple mnie pchnęłi i załapał, póżniej nie było problemu i na razie nie ma ale boję się, że odmówi współpracy w najmniej oczekiwanym momencie. Pierwsze co pomyślałem, to sprawdzić przewody wysokiego napięcia i kable dochodzące do cewki stąd moje pytanie (autko mam od niedawna). Może mi powiecie jakie mogą być jeszcze przyczyny takiego zachowania silnika.

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2005 11:25:13 
Użytkownik

Pompa paliwa może siadać.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1