luksorr napisał(a):
uparlem sie na diesla bo chyba silniki wytrwalsze sa, i koszty eksploatacji chyba mniejsze. chociaz moge sie mylic. ale jak sie ma on po 2.5 zł

wszyscy pisza ze silniki trwalsze
ile ty tysiecy ile setek tysiecy chcesz tym zrobic ze ciebie koszty remontu i trwalosc silnika interesuje.
do mojej v6 komplet do wymiany rozrzadu kosztuje okolo 600zl zapytaj ile kosztuje do 2.5TDI. wiem taniej trasy robisz i wogule (nie jestem przeciwnikiem diesla) ale w wyborze silnika bierzesz pod uwage co masz zamiar autem robic.
Zawieszenie slabe? ja mam 118kmil i oryginalne zawieszenie

co jest slabe? Komfort na wielowachaczu jest za to lepszy. Tak jak ze spalaniem albo komfort (klima) i wieksze spalanie albo tania jazda i odwadnianie organizmu przez pocenie sie podczas jazdy.
Co do ceny to moze malo przeznaczasz (zupelnie sie nie znam na cenach w polsce) ale wytrwalosc jest wazna, ja tez kupilem za psie pieniadze moje auto a jak sie okazalo to mniej musialem wkladac niz sie spodziewalem. zycze powodzenia i nie szukaj accorda bo stwierdzilem ze to jest gorsze od Audi a byla opcja kupienia 2001r i zonka tez powiedziala ze Audi ladniejsze i w szrodku i na zewnatrz, a zarowno w audi i w accordzie kupujac z drugiej reki nie wiesz czego sie spodziewac ale za to wiesz do czego taniej czesci kupisz i co latwiej bedzie naprawic.
Powodzenia