.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.lut.2025 19:01:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8 4.2]wstawienie skrzyni manualnej
PostNapisane: 11.wrz.2007 22:04:13 
Użytkownik

jak wyzej, czy da rade wstawic manual do a8 od s6 c4, tam chyba te same silniki byly montowane...., pozostaje kwestia wodzikow, te z s6 bylyby chyba za krotkie? prosze o opinie magików w tym temacie :peace:

Tytuł: WSTAWIANIE SKRZYNI BIEGÓW
PostNapisane: 15.wrz.2007 21:54:14 
Użytkownik

Kolego mam podobny problem , chcę wstawić w S6 skrzynie ręczną , ale słyszałem już kilka różnych opinii, nawet takie ze może być problem z praca silnika . Wodziki to pryszcz , napewno musisz zmienic też tylny most i wał (automat ma inne przełożenie i rozwalił bys zaraz torsena) Ja w swojej mam zamiar przeprowadzić ten manewr więc za jakis miesiąc będę już wiedział co z tym fantem dalej począć. Jak bys cos wiedział więcej to proszę o info...
Pozdro :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2007 10:31:43 
Użytkownik

Ja się tak trochę OT dopiszę... Szukam koła zamachowego, ew. wraz z dociskiem z takiego manuala. Jak ktoś ma, poproszę o sygnał.

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2007 10:50:54 
Użytkownik

na poczatek musimy sprecyzowac o jakie silniki chodzi, mnie interesuja abz i akg, chba te same byly w s6 c4, wiec skrxynki powinny byc takie same, co do torsena to wogole o tym nie pomyslalem, ale chyba masz racje skoro manual mial 6 biegow, a automat 4-5.. co do kompa to wiem, ze w grupie vag silniki ktiore wspolpracuja z manualem i automatem maja 2 tryby, ktore tylko sie przelacza. czekam na kazde pomocne info w tej sprawie.
pozdro

Strefa czasowa: UTC + 1