.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 00:40:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6 c5 98] po rozładowaniu aku nie działa jeden pilot
PostNapisane: 16.sie.2007 09:06:16 
Użytkownik

witam
Wróciłem z wakacji i ku mojemu zdziwieniu padł akumulator w aucie. Nie mogłem otworzyć auta ale udało się otworzyć bagażnik. Niestety nie mam składanych siedzeń więc nie miałem jak dostać się do środka. Małą sztuczką udało się otworzyć drzwi i uruchomić aku. Nie wiem czym spowodowane ale przestał działać pilot w kluczyku. Myślałem, że to wina baterii i wymieniłem lecz to nie pomogło. Drugim pilotem mogę zdalnie otwierać i zamykać. Próbowałem sposobu z synchronizacją kluczyka, jak również ze sprawnym kluczem w stacyjce i włączonym zapłonem oraz drugim kluczyku w zamku bagażnika. Po zamknięciu kluczykiem w bagażniku wciskam przycisk na pilocie ale kierunki migają tylko raz i nic się dalej nie dzieje.
W drzwiach kierowcy wkładka nie działa (pomysł poprzedniego właściciela aby uniemożliwić włamanie) dlatego próbowałem przez bagażnik.

Czy przez zamek bagażnika można uaktywnić drugi pilot?
Czy jest możliwość podpięcia wkładki z bagażnika do drzwi kierowcy i wykonanie reaktywacji pilota?
Czy w tym momencie pozostaje tylko vag i którą instrukcję wykonać? (nikt ze znajomych nie ma interfejsu i musiałbym lecieć do Łodzi - rozwiązanie ostateczne)

Dodam tylko, że poprzez bagażnik mogę otwierać i zamykać auto ale nie działa funkcja domykania okien, immo działa prawidłowo gdyż kluczyk odpala i auto nie gaśnie.

Pozdro
Tommi

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2007 21:46:52 
Użytkownik

hej ja mam podobny problem w a4 b5 tylko ze ja wypinalem akumulator po ponownym podpieciu nie dzialalo automatyczne opuszczanie oraz podnoszenie szyb ( trzebabylo trzymac palec na przycisku ) co zaczelo dzialac po usunieciu bledow vagiem ale do tej pory nie dziala mi otwieranie autka z pilota czy to tez moge zalaczyc vagiem jesli tak to gdzie i jak ??
z gory dzieki za pomoc pozdrawiam
Sławek

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2007 18:36:26 
Użytkownik

hej.było już o tym na forum.ja taz miałem taki problem,zacznij od sprawdzenia baterii(nowa 5zł nie majątek)jesli to jest oki,to włóż 1 kluczyk do stacyjki,przekręć zapłłon,zamknij drzwi włóź 2 kluczyk w zamek,przekręć w prawo i trzymaj równocześnie naciskając na pilocie zamykanie.potem tak samo z odwrotnością kluczyków.u mnie zadziałało.pozdro. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2007 08:54:42 
Użytkownik

no to mam problem bo mam tylko jeden kluczyk ;] co w tej sytuacji zrobic ??

Tytuł: Re: [a6 c5 98] po rozładowaniu aku nie działa jeden pilot
PostNapisane: 16.sty.2016 16:17:16 
Użytkownik

U mnie tez nie działa,mam również jeden kluczyk .Auto zamykam bagażnikiem.porsze o podpowiedz co zrobić?! :?:

Tytuł: Re: [a6 c5 98] po rozładowaniu aku nie działa jeden pilot
PostNapisane: 16.sty.2016 21:00:06 
Użytkownik

Witam.Mam problem z audi a6 1,8 turbo, po rozładowaniu się akumulatora przestał działać pilot.Moje pytanie jak zaprogramować go ,dodam ze mam jeden kluczyk i drzwi nie zamykają się z kluczyka tylko przez bagażnik.PROSZE O PODPOWIEDZ :-)

Strefa czasowa: UTC + 1