witam
"przejąłem" właśnie całe McPheresony z przegubami i półosiami od Passata b2 syncro z motorem 2.2 JT (120 PS)
pytanie:
1. które z tych elementów pasują do audi b2 quattro ? R5 i R4 ?
2. czy do mojego b2 (Audi 4000S 1.8 KE-Jetronic - FWD) zapasują te półosie itd ? (półosie w quattro mają ponoć ząbki - których w tych półosiach z syncro na szybko się nie dopatrzyłem
tarcze went. może podejdą bo rozstaw te passaty b2 mają 4x100 (tu VW się oparł i nie wpakował 4x108)
3. czy te syncro w passacie b2 (85'-88') - działa tak samo jak mechanizm otwarty w audi b2 ? (nie dopatrzyłem się tam żadnego sprzęgła wiskotycznego ) - jest tam skrzynia AAJ i jest bliżniaczo podobna do tej z quattro - a sprzegło w syncro b2 jest ponoć między wałem a tylnym dyfrem ?
4. na temat quattro wydaje mi sie że już dużo wiem - ale na temat syncro póki co niewiele ... interesują mnie info WYŁĄCZNIE na temat b2 syncro do 88' ; podpowiedzcie coś więcej ... (tylko bez textów typu "wydaje mie się" ...
bo to tylko kompikuje sprawę
5. które z elementów napędowych quattro-syncro w budach b2 (VW Passat /Audi ) są zamienne/ identyczne ?
6. półoś z audi b2 quattro z motorem R5 pasuje do b2 quattro R4 ?