.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 14:27:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2007 19:33:06 
Klubowicz

w BMW x drive jest ale tylko do pierwszych 120 km/h potem zostaje klasyczny tył :( więc to też jest dołączany napęd
w A6 masz 0-250 stały
w BMW masz wrażenie, że troszkę gorzej przyśpiesza powyżej 140 równo idą ,a do tej prędkości wrażenie sprawia ,że zostaje z tyłu
BMW nie podoba mi się stylistyka totalnie :(
A6 jest naprawdę bardzo ładne

spalanie w A6 to jest zależne od poziomu wyprostowania prawej nogi. tym 3 litrowym dieslem można dojść do 20 L na 100 w mieście , a można też zejść spokojnie do 9 - 10 L kwestia stylu jazdy (sam testowałem)

silniki BMW są bardzo udane i to się chwali lecz stylistyke IMO popsuli zarówno na zewnątrz jak i w środku :(
poza tym I drive trzeba się nauczyć
jeździłem z dwoma facetami qrzy testowali BMW i w trakcie jazdy przestawili fotel ("coś nacisnąłem , ale jak to cofnąć?") i przez dobry kilometr kolo z salonu tłumaczył jak wrócić do poprzedniej pozycji

w Audi to wszystko jest intuicyjne

to tyle ode mnie

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2007 19:38:48 
Użytkownik

O ile dobrze pamiętam, to Diesel z BMW (ten jest już pewnie po modyfikacjach) dostał wiele nagród. Jest to jedna z, o ile nie najlepsza, jednostka napędowa Diesla do 3.0L.
Stylistyka to rzecz gustu i o niej się nie dyskutuje. Oba auta mają koszmarne interfejsy i fatalną obsługę urządzeń pokładowych (zakładam bogate wersje z I-Drivem i MMI), ale są doskonale wykonane i komfortowe.
Napęd Quattro ma swoje niezaprzeczalne zalety, ale ma też wady.
Klasyczny napęd na tył jest od lat sprawdzony i jest jedynym słusznym napędem po Q.
Dlatego jeśli nie urzeka Cię stylistyka Audi (a Avant z tych lat jest fantastyczny IMHO) na tyle, że rozważasz zakup BMW, to bierz BMW.
Silnik lepszy, skrzynia także, a kierowca, któremu brak oleju w głowie dzięki Q przżyje tylko 1 zakręt więcej, a jako, że zimy mamy mizerne, to Q nie jest niezbędne...

Podsumowując stylistycznie wybrałbym Audi, napędowo także. Ale auta kupuje się głową (zwłaszcza na tyle nowe i dość drogie) i dlatego kupiłbym BMW (które, nota bene nie jest już dresiarskim narkowozem, a raczej limuzyną dla statecznej głowy rodziny)...

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2007 19:54:59 
Użytkownik

tak mowa o E60 tylko czarne na 17 fotele komfort z w miarę dużym wyposażeniem
bunią jeździełem i ...

jazda:
-nie jestem zachwycony komfortem na naszych drogach
- mogłoby byc nieco cichsze
- niestety słychać diesla
- co do napędu jeżdziłem latem przy dobrej pogodzie więc trudno powiedzieć
ale na codzień ujeżdżam smoka 750 i zimą delikatnie mówiąc jest mały problem, duża moc wysoki moment i napęd na tył

wygląd: bardzo odpowiada mi 5 ale i audi jest bardzo udane, choć oczywiście tutaj stylistyczne podobieństwo do innych segmentów audi nie jest plusem

osobiście moim faworytem jest obecna 7 tyle że niestety ona odchodzi w następnym roku, muszę powiedzieć, że od tego poziomu jazdy, komfortu powinien zaczynać się każdy pojazd, a silnik V8 diesla jest dla mnie absolutnie ok jesli chodzi o osiągi i kulturę pracy - ja tam nie wyczuwam dieslowskiego klekotania

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2007 20:02:32 
Użytkownik

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3496395
I to powinno rozwiązać twój problem z wyborem.
Audi tego nie przebije. Pomyśleć co by się działo po lekkim modzie.

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2007 20:07:55 
Użytkownik

flavios napisał(a):
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3496395
I to powinno rozwiązać twój problem z wyborem.
Audi tego nie przebije. Pomyśleć co by się działo po lekkim modzie.

Tu sie z Tobą zgodze :peace:
a po lekkim modzie działoby sie mniej więcej 340KM, pomyśleć że tyle niedawno było w S6 :diabel:

Edit: http://www.gaweda.com/Matschke/Zdjecia/ ... 35d-RR.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2007 20:21:39 
Użytkownik

Powiem tak, nie jeździłem 535d i nie wiem jak ten silnik pracuje ale jesli chodzi o moc 530d wystarcza mi, raczej czepiałbym się nieco tego klekotu którego w V8 nie ma

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2007 20:43:19 
Użytkownik

Gość się chyba pomylił w tym ogłoszeniu z tą pojemnością, tak to jest jak się dedukuje dane techniczne z klapy bagażnika :D

Mnie osobiście z zewnątrz obydwa auta bardzo się podobają, e60 chyba nawet bardziej... Natomiast w środku nowa piątka to dla mnie porażka :/
Nawet nie jeździłem żadnym z nich więc nie zabieram głosu w tych sprawach, chociaż ogólnie A6 jakoś bardziej do mnie przemawia...

Tytuł:
PostNapisane: 27.wrz.2007 21:39:30 
Użytkownik

znalażlem coś w necie

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=0

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1