.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 05:53:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Prostowanie/spawanie/polerowanie felg alu
PostNapisane: 06.paź.2007 11:53:32 
Użytkownik

Witam,
szukam zakładów zajmujących się profesjonalnym prostowaniem/polerowaniem/spawaniem felg alu we Wrocławiu i okolicach. Proszę Was o poradę gdzie robią to fachowo i porządnie (niekoniecznie tanio - chyba że tak można :-)) - jeżeli macie jakieś pozytywne doświadczenia w tym temacie to będę wdzięczny za namiary na taki zakład - z góry wielkie dzięki za pomoc :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2007 12:44:08 
Użytkownik

Jeśli chodzi o prostowanie i spawanie - bezkonkurencyjny jest starszy pan zwany umownie felgodziadkiem, który miał swego czasu warsztacik na Borowskiej, niedaleko skrzyżowania z Armii Krajowej.
Od pewnego czasu już tam nie urzęduje, ale felgi do naprawy dla niego przyjmuje zakład wulkanizacyjny przy ulicy Olsztyńskiej 44. Dzwonią po niego, on przyjeżdża, ogląda fele i Ci oddzwania, co i jak.

Prostowałem u niego kilka felg, niektóre po naprawdę mocnych strzałach (krawężniki i te sprawy) i zawsze były wyprostowane idealnie, tam gdzie były ubtyki materiału lub po prostu felga pękła przy prostowaniu (zdarza się tak, jeśli felga jest z twardego stopu) - wszystko ładnie nadspawane. Taka felga potem się lepiej wyważała niż niektóre fabrycznie nowe stalówki.

Mogę go z czystym sumieniem polecić, ale o stronę estetyczną już musisz postarać się gdzie indziej - gość tylko prostuje i spawa. W bardzo atrakcyjnych cenach dodam.

Przy okazji pozdrawiam ziomka, też jestem z Ziemi Kłodzkiej :)

Strefa czasowa: UTC + 1