.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 18:16:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 1.9 tdi AFN rocznik 98] odcięcia mocy
PostNapisane: 19.paź.2007 16:27:50 
Użytkownik

W mojej "czwórce" jak w temacie występują odcięcia mocy podczas jazdy. Zgaszenia silnika i ponowne uruchomienie go rozwiązuje problem ale po jakimś czasie sytuacja powtarza się z różną częstotliwością. Po podłączeniu się do WAGA pojawia się następująca informacja: błąd czujnika kolektora ssącego. Sugerując się tą informacją wymieniłem czujnik i z uśmiechem i nadzieją odpaliłem motor i..........i po przejechaniu kilku kilometrów problem pojawił się na nowo. Znajomy zasugerował że owy czujnik może być "zarzucany" olejem z turbiny. Wyczyściłem cały dolot włącznie z intercoolerem ale problemu nie udałe się rozwiązać. Pozostaje przepływka ale jeśli tak to czemu WAG nie informuje o tym ??? Pomóżcie bo już mi pomysłów brak.

Tytuł:
PostNapisane: 19.paź.2007 16:41:26 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
1. Ten post powinien zostac skasowany, nie wykazales sie odrobina checi przeszukania archiwum
2. Twój problem nazywa sie "zapieczone kierownice spalin"
3. Nie wyrzuciłbyś pieniążków w błoto, gdybyś użył szukajki a później VAG`a/VAG-COM`a i przenalizował zgodnie z opisami / filmem instruktazowym bloku 01/ grupy 011.
4. Analizując to co napisałem , zdobądź narzędzia, zvaguj autko, wrzuć logi na forum i (co jest prawdopodobne na 99%) wyjmuj turbinę i czyść kierownice spalin , jeśli nie pomoże jazda po autostradzie z butem w podłodze przez dobre 100 km...

Nie wiem po co FAQ forum i godziny naszej pracy nad tutoriałami, manualami i filmami, skoro i tak nikt tego nie czyta :(

Zarowno twoj stary jak i nowy czujnik sa sprawne w 100%, a bład ma kod 575 , nieprawdaż ? ;)

powodzenia

Strefa czasowa: UTC + 1