STROKE napisał(a):
Przeczytałem trochę postów i wydaje mi się, że to nie synchronizatory. Nie mam żadnego problemu z włączeniem biegów na rozgrzanym wszystko chodzi idealnie nie ma żadnych zgrzytów itd.. Bardziej bym sie skłaniał że to jest docisk sprzęgła a może regulacja samego mechanizmu przełączania biegów W sumie dodam jedną ważną rzecz którą nie dopisałem wcześniej Sprzęgło jest ok bierze od samego dołu ale gdy próbuje wcisnąć jakiś bieg na siłę na zimnym to mam wrażenie jakby samochód delikatnie szarpało przy wciśniętym sprzęgle, do przodu lub do tyłu w zależności co próbuje włączyć 1,2 lub R, poza tym jak mi sie uda wbić 1 raz jakikolwiek bieg to potem wszystko już chodzi ok Co o tym myślicie ?
cześć kolego,
w mojej B4 również mam problem z wrzuceniem biegu przy zimnym silniku (tylko w zimie ), ale gdy już silnik delikatnie się dogrzeje wszystko chodzi idealnie. Nie ruszałem tego przez 3 lata i chyba nie bede bo nie ma sensu. Zmieniłem kiedyś olej w skrzyni ale nie dało to żadnego rezultatu Gdyby była to wina ddocisku to dawno już by się wysypał.
Pozdrawiam