.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.kwi.2025 04:00:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Stłuczka... Odszkodowanie... Problem! Help
PostNapisane: 22.lut.2005 17:50:01 
Użytkownik

Mam pewien problem...a mianowicie, jakis czas temu (miesiąc) miałem stłuczkę, w której ja byłem poszkodowanym. Oddalem auto do zakładu, i wybralem BEZGOTÓWKOWĄ opcję naprawy. Zakład wział pieniądze z ubezpieczalni, zrobił auto, podpisałem odbiór (tydzień temu) i jeżdzę teraz normalnie. Okazało się dzisiaj , że nastąpiła dopłata do mojej kwoty odszkodowania, i przyszedl mi dzisiaj przekaz z PZU na 240 zl (dostalem pieniądze do rączki). Równiez dzisiaj zgłosił się do mnie pracownik z tamtego zakładu, i oznajmił, że jak przyjdzie prezkaz tzw. dopłata do odszkodowania, to mam im dac te pieniądze.

Moje pytanie jest następujące, oddawać im je ?, skoro podpisałem odbiór, auto zrobione i w zasadzie nic już z nimi nie mam wspólnego. Mają jakąś podstawę do ubiegania się odemnie tych dodatkowych pieniążków?

Proszę o szybką pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam!

Ostatnio edytowano 22.lut.2005 18:24:52 przez .Martin., łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2005 18:02:28 
Użytkownik

Pewnie zakład , który naprawiał lub naprawia Ci samochód doszedł do wniosku, że za mało na tej naprawie zarobił.Suma na naprawę była zatwierdzona z firmą ubezpieczeniową i nie można jej zmienić, więc chcą ją wyciągnąć od Ciebie.Wydaje mi się, że jest to sprawa między zakładem a firmą ubezpieczeniową.Oni niech się kłucą o kasę jak zgodzili się na naprawę bezgotówkową.
Zawsze tak jest przy likwidacji szkody...tego poszkodowanego chcą jeszcze bardziej udupić.
Firmy ubezpieczeniowe rządzą się swoimi prawami.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2005 18:17:00 
Użytkownik

ojj nie sprecyzowałem (zaraz edytuję)

chodzi mi o to ze auto mam juz zrobione, a PZU przysłało mi dodatkowa kase do reki 240zl, doplacili do sumy mojego odszkodowania. i Ten zaklad co mi robil auto chce teraz te dodatkowe pieniądze ode mnie (te 240 zl które dostalem od PZU)

czy mają prawo się ich domagać...?

Ostatnio edytowano 22.lut.2005 20:51:13 przez .Martin., łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2005 18:26:08 
Użytkownik

O widzisz, a to już jest różnica.Najważniejsze, że nie skubią jeszcze Ciebie w tej całej szkodzie.Ale wydaje mi się, że jak kasa przyszła do Ciebie to ona Ci się należy, a nie zakładowi naprawczemu.

pzdr

Strefa czasowa: UTC + 1