.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.lut.2025 20:57:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6 c5 2.5tdi v6] Problemy z silnikiem...
PostNapisane: 21.lis.2007 01:04:16 
Użytkownik

Witam

Od niedawna jestem "szczesliwym" posiadaczem audi a6. Autko jest z 99r posiada w/w silnik, ma przejechane 160000 mil okolo 250k km. autko zostalo zakupione w belfascie zaraz po zakupie dokonalem wymiany paska rozrzadu i filtrow. Niepokoii mnie pewnie zachowanie silnika-mianowicie: podczas odpalania samochodu silnik lekko zaklekocze i tak jakby (nie wiem jak to dokladnie okreslic:/) "parsknie", podczas jazdy przy obrotach powyzej 1000 slychac stukanie, ktore wraz z zwiekszaniem obrotow jest szybsze, ze spadaniem obrotow wygasa wolniej ,gdy wyjade juz na trase i jade na wysokim biegu 5-6 pow 100km/h, tego juz jako tako nie slychac. Nastepnym problemem jest moment gaszenia samochodu, tez tak jakby szarpnie silnikiem. kupilem kabel do diagnozy samochodu czekam wlasnie na niego i jak go otrzymam postaram sie go zdiagnozowac w taki sposob jak opisuje jeden z forumowiczow(dzieki bogu ze mamy takich ludzi;) ). Moze ktos spotkal sie juz kiedys z takimi objawiami?? czy moga to byc walki rozrzadu? z gory dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.lis.2007 21:14:46 
Użytkownik

Witam, opierając się na własnym doświadczeniu,mogę napisać, że nic nie da rady stwierdzić, tylko ściągaj pokrywki i dokładnie oglądaj wałeczki, itd, moje autko na słuch było ok a po organoleptycznej diagnozie wyszedł standard usterek tego modelu (niestety)

pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 00:56:58 
Użytkownik

Dzieki wielkie za dopowiedz chyba tak wlasnie uczynie, jednak jeszcze przed zdjeciem pokryw, zrobie dokladna diagnoze vag.

Ps.
Ma moze ktos ten artykul o wymianie termostatu w 2.5tdi v6? Poniewaz w linku podanym na forum nie hula.Pozdrawiam czarny

Strefa czasowa: UTC + 1