.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 19:21:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 23:09:33 
Klubowicz

ozzy napisał(a):
Zgadzam się, że auta które jeżdżą po niemczech są użytkowane z dużą częstotliwością i przebiegi dla aut siedmio-letnich w okol. 300 tys są na porządku dziennym. Ale nie zapominajcie że jest też te 10,15 czy 20% diesli które mają faktycznie mniej przelatane z różnych powodów.
Pytam, więc po co mam kupować auto które ma najechane 300tyś jeżeli moge kupić z połowe mniejszym przebiegiem również w idealnym stanie?? Osobiście wole zapłacić dużo więcej za takie auto (to nie ulega wątpliowości), szukać go dłużej i mieć dla siebie te 100tyś w zapasie

Widzisz i tu do końca nie masz racji :):
To ze auto ma w DE przebieg na poziomie 200tys to o niczym nie świadczy bo w 90% jeździł cały czas po autostradzie na szóstym biegu i znacznie mniej się zużywał niż auto zakupione w PL z przebiegiem 40 tyś które jeździło w 90% na krótkich trasach , po naszych drogach. Nie wspomnę już o jakości aut które trafiają do Polskich salonów. Zdecydowanie wole kupić te z większym przebiegiem w DE.

Droga sprawa nie zawsze drogo oznacza dobrze.
Na moim przykładzie. Mogłem kupić Passata z 05r z przebiegiem 80 lub 50 tyś za 12-14 tyś ojro w którym za kilka tysięcy na pewno będzie trzeba wymienić rozrząd, sprzęgło, turbo itd.
Wybrałem Passata z przebiegiem o te Twoje 100tyś wyższym z 9900 ojro(z tym samym wyposażeniem) w którym już te elementy zostały wymienione na nowe! Mam auto z "wysokim" przebiegiem z nowymi kluczowymi elementami i w kieszeni ok 3000tys ojro

Kolejny paradoks ale lepiej kupić auto firmowe! a dlaczego ??bo firma w DE nie oszczędza na serwisie nikt się nie pyta czy wymieniamy tylko to robią. A osoby prywatnej pytają czy wymieniamy czy nie. A jak wiadomo Niemcy nie zawsze lubią wydawać na auta swoje ojro.

Audi A6 C7 Avant ultra
Jest
Audi Q7 4M TDI
Audi Cabrio 8G 1,8t

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2007 23:19:17 
Użytkownik

Auto: A6 C6 3,0 QUATTRO 232PS 2007r
ozzy napisał(a):
Pytam, więc po co mam kupować auto które ma najechane 300tyś jeżeli moge kupić z połowe mniejszym przebiegiem również w idealnym stanie?? Osobiście wole zapłacić dużo więcej za takie auto (to nie ulega wątpliowości), szukać go dłużej i mieć dla siebie te 100tyś w zapasie.A jak się zniecierpliwie poszukiwaniami to może zanabęde takiego półmilionowego dziadka.

Zawsze jak ogladałem auto z małym przebiegiem to wychodziło,że było wcześniej walone. :(
Ja osobiście wole kupić z książką servisową i badaniami TUV np DEKRA a nie od "ciapatych" po przeglądzie. Przebiegów się nie boję bo zawsze zabieram przyjaciela VAG'a i jest zawzsze pełna dokumentacja. :peace:

A6 1.9 TDi AFN
MB W211 2.7 CDI
E65 BMW 730D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1