.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 14:50:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2007 08:21:40 
Użytkownik

potwierdzam mały v8 :diabel:

u kumpla trochę mniej skomplikowane a u mnie tajniacki przełącznik był
z resztą też trzeba było wiedzieć ile ssania podciągnąć żeby odpalił bo zalewał

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 03:44:47 
Użytkownik

mi kiedys zniknął lanos, znalazł się po pół roku w podwarszawskiej stodole rozebrany na części. :/

A6 Avant 2.8 Quattro'98

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 04:46:00 
Użytkownik

Mnie rabneli autko spod bloku (4 lata temu,VW II) okolo 3 w nocy.Tuz po czwartej do drzwi zapukala policja,mama otworzyla a oni pierwsze pytanie:

- jest syn w domu?
- tak
- a trzezwy czy pijany?
- a dlaczego panowie pytaja?
- bo mamy podejrzenie,ze rozbil auto i porzucil....

Prawda byla taka, ze wrocilem do domu z traski niemalze na pustym baku, zlodzieje mysleli, ze dojada do celu ale po 13 km braklo paliwa wiec porzucili auto w rowie, demolujac caly srodek doszczetnie.Na miejscu zdarzenia zyczliwy pan policjant dal mi numer do znajomego laweciarza ktory zholuje mi auto w dobrej cenie ( 700zl za 13 km :-) )
Auto odzyskalem ale kosztowalo mnie sporo pieniedzy doprowadzenie do stanu przed kradzieza.

Policja odnotowala sukces.

http://img48.imageshack.us/img48/9207/auto5xp7.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 21:16:42 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Kiedyś kolesiowi kradli fiata....złapali złodziei na gorącym uczynku, bo go nie mogli zapalić i kręcili tyle że zarżneli akumulator. Na pytanie czemu właściciel widząć złodziei spokojnie z domu dzwonił na policje i wyglądał z okna odpowiedział...
- Żeby go zapalić trzeba dwa razy podpompować pedałem gazu, wyciągnąć ssanie pokręcić kilka sekund, wcisnąć ssanie do połowy, pokręcić kilka sekund, i na wcisniętym ssaniu kręcić lekko dodając gazu, inaczej nie zapali, bo albo zarzną akumulator , albo zaleją swiece. :peace: .... i po co tu wyszukane zabezpieczenia :577:

Tak miałem kiedyś w swojej wspaniałej Zastawie 1100p. Cała procedura odpalania... A co do tematu - kiedyś w Gdańsku prowadziliśmy parking interwencyjny na potrzeby policji, prokuratury itd. Odzysk kradzionych w trójmieście - 15-20% (1 na 6 skradzionych). Co bardziej zabawne przypadki: podczas wizyty niemieckiej delegacji parlamentarnej skradziono nówkę BMW. Miśki ją znalazły gdzieś na wiosce,ale chciały pełen sukces - zaczaili się na złodzieji. Złodzieje przyszli, ale zdążyli wsiąść do auta. Rezultat - pogoń ze strzelaniną, BMW na słupie. Zamiast wziąść odrazu i oddać niemcom nie uszkodzone - oddali podziurawione kulami z rozwalonym totalnie przodem... :): . Do Jankowskiego przyjechał gość z zagranicy (kto zna Trójmiasto wie kto to był Jankowski), póki rozpakowywał się przed plebanią pojawili się chłopcy i poprosili o kluczyki. Nie zareagował właściwie - klapą bagażnika przytrzasnęli paluszki... Pojechali. Misiaki nacisnęli kogo trzeba i dostali cynk, ale mało konkretny - szli w dzielnicy ulica po ulicy (przyjęliśmy parę aut z odzysku) aż trafili na właściwe... załatwili sprawę w ciągu 12 godzin - czego życzę wszystkim nam, jeśli już coś takiego się przytrafi.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1