.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 19:00:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 '02] Parę pytań
PostNapisane: 19.lis.2007 02:47:39 
Użytkownik

Jestem posiadaczem tego auta od trzech dni i mam parę pytań propo tego auta.

1. Podgrzewanie foteli. Nie wiem jak je włączyć. Są dwa pokrętła z symbolem foteli i numerkami, po zmianie powiedzmy na z pozycji 0 na 4 fotele nie grzeją prócz tego po włączeniu świateł pokrętła od podgrzewania foteli nie świecą się na czerwono tak jak pozostałe przyciski na kokpicie.

2. Z tego co słyszałem komputer może pokazywać jakie jest spalanie przy danej prędkości, u mnie pokazuje tylko temperaturę. Jak to włączyć??

3. Instrukcja. Trochę szkoda mi wydać 80zł na instrukcje auta wiec stąd pytanie: ma może ktoś instrukcję w wersji elektronicznej lub wie skąd ją ściągnąć??

4. Kluczyk z pilotem 3przyciskowym. Mam dwa komplety. Jeden działa drugi nie. Myślałem że chodzi o baterie wiec je wymieniłem jednak to nie pomogło. Znalazłem wątek z tym problemem wiec sprobuje jak nie da rady odezwę się ;)

5. Co można jeszcze zrobić z tym autem?? Jakieś programowanie komputera czy coś takiego wchodzi w grę?? Jak tak to jak to zrobić?? Jakie funkcje wy macie zaprogramowane??

To na razie tyle, jak coś mi się przypomni to dam znać. Wiem że to może trochę laickie pytania ale to pierwszy mój samochód tej klasy wiec jestem kompletnie zielony.

Dziękuje z góry za odpowiedzi i wyrozumiałość. Pozdrawiam wszystkich :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 12:36:44 
Użytkownik

rzeczywiście laik z ciebie 200%-owy. pytań dużo i trudno wszystkie spamiętać przy odpowiedzi. 1 pytanie czy masz pełny FIS (komputer pokazujący pionowo sylwetkę auta przy otwartych drzwiach?). jeśli ta sylwetka auta jest poziomo to dupa blada z dodatkowych informacji oprócz temperatury.
Z twojego opisu wynika, że albo masz lipne włączniki na niby grzanie foteli (ktoś mógł je włożyć przy zmianie np. konsoli środkowej - pewnie akurat takie mu się trafiły albo dorezał wypas) lub też mogą być tylko nie podłączone (ale dlaczego?). kluczyk trzy przyciskowy? jeżeli masz dwa takie same kluczyki (z wyglądu) to rozbierz je (rozkładają się w połowie przy użyciu cienkiego wkrętaka wciskanego w specjalne wyjęcie pod kółkami) i sprawdź czy są tej samej firmy i ewentualnie czy mają tą samą częstotliwość. nie wykluczone, że ktoś dokupił jeden kluczyk, żeby przy ożenku bryki lepiej wyglądało z kompletem kluczy.
mając taka brykę szkoda ci 80 plnów na instrukcję, czyżbyś dostał ją za funt kłaków, czy może wróciłeś ze szkocji.
a poza tym mając tak jedwabisty egzemplarz zdiagnozuj go u mechaniora (bo serwisu ci nie polecam z uwagi na koszt) co masz w tym aucie, a czego nie :peace:
pozdro! sorry za uszczypliwości - myślę że wybaczysz.

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 22:08:56 
Użytkownik

Co do grzania foteli - a sprawdziłeś bezpieczniki? W Twoim modelu sprawć bezpiecznik nr 44 w skrzynce bezpiczników znajdujacej sie za boczną osłoną lewej częsci deski rozdzielczej...

Co do pełnego FISu to masz go, jezeli masz w prawej manetce od wycieraczek na końcu przycisk. Wciskając go bedziesz przełączał się po poszczególnych opcjach.

Co do kluczyków i reszty, to musisz poprostu poczytać trochę te forum. Wszystko co Ci jest potrzebne to laptop + specjalny kabel do diagnostyki samochodu. wszystko jest doklanie opisane na forum.

Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1