adek napisał(a):
Witam
kto z kolegow umie naprawic i za ile sterownik pompy wtryskowej(ten ktory jest na pompie)
Z gory dzieki
Dzwoniłem do tego gościa z ogłoszenia co naprawia sterowniki VP44 cena 800zł jak jest uszkodzony.
jeżeli sterownik okaże się dobry pobierają 100zł za sprawdzenie.
http://allegro.pl/item272373055_sterown ... di_vw.html
Jest jeszcze jeden gość co naprawia za 600zł postaram się dać namiary jak znajdę numer telefonu.
Dowiedziałem się jak sprawdzić czy elektronika jest uszkodzona w naszej pompie VP44.
Otóż na wtyczce od VP44 na pinie 6 i 7 trzeba sprawdzić kilo-omy w przedziale do 20 kilo-omów na mierniku.
sterownik nieuszkodzony będzie w przedziale 4,5 kilo-oma, jeżeli bedzie mniej niż 4 np.3,7 lub np 2 kilo om mamy sterownik uszkodzony.
Jedyny minus to że zalecają obciąć przewody od elektrozaworków w VP44 niż jje wykręcić.( trochę druciarstwo)
Chciałbym zaznaczyć iż te dane nie są sprawdzone ( czy też potwierdzone) gdyż uzyskałem je podczas wcześniejszej rozmowy z gościem od naprawiania elektroniki VP44 jak miałem uszkodzoną VP44 w swoim samochodzie.
Ja sprawdzałam u siebie na wtyczce jak miałem padniętą pompę i miernik pokazywał 4,65 niby dobrze ( gość mi powiedział że mam elektronikę dobrą )
zdecydowałem się wysłać VP44 do serwisu BOSCH , ale elektronika i tak została wymieniona na nową.
Jeżeli ma ktoś uszkodzony sterownik w pompie mógłby sprawdzic i podać na forum będziemy mieli pewność, być może bedzie to dobre w celu zdjagnozowania elektroniki.
Audi A6 AKE