.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 00:35:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 avant AFN] centralny sam sie zamyka
PostNapisane: 26.lis.2007 15:36:06 
Użytkownik

Straszna lipa!!! W momencie kiedy puszczam hamulec tzn. kiedy gasna swiatla stop centralny zamyka drzwi...??? Zamyka tez wtedy jak zamykam tylna klape, a konkretniej to chyba w momencie jak zgasnie swiatlo w srodku, bo jak gasze recznie to tez sie zamyka. O ile jeszcze powiazanie oswietlenia z centralnym zamkiem jest oczywiste, to nie wiem co do tego wszystkiego moze miec hamulec????
Pomocy bo mam duzo zajec , a nie moge nic zrobic kiedy wiem ze cos mi nie dziala w aucie! :(
Pierwsze co mi przychodzi do glowy to pomierzyc wszystkie diody w centralnym. ale jestem spanikowany i moge bredzic... :( ??????

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2007 17:38:35 
Użytkownik

Jak masz dokładaną centralkę to jest opcja, że ma ona opcję zamykania auta - sterowanie przez pedał hamulca. U mnie w centralce coś takiego jest ale diabli mnie brali na to ciągłe zamykanie więc wywaliłem.
Co do sterowania światłem centrali to pierwsze słyszę. Albo masz dziwnie sterowanie centralnego zrobione albo coś się w instalacji pochrzaniło. Pochrzanienie instalacji może być również rozwiązaniem pierwszego problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2007 18:10:54 
Użytkownik

dzieki!
Tylko to raczej nie jest przez jakies ustawienie opcji bo pompa dziala za kazdym razem jak puszczam hamulec- nawet jak drzwi sa juz zablokowanie to pompa i tak tloczy powietrze. I jak gasze swiatlo recznie to tez zamyka drzwi. czyli jakies napiecie idzie na sterownik pompy i jak zanika to napiecie to pompa zaczyna tloczyc. I to napiecie pojawia sie wlasnie z hamulca i z lampek oswietlenia wnetrza.
A jak sie pozbyles u siebie tej opcji z hamulcem??? jest jakis przelacznik czy po prostu musiales przeciac kabel???
Chyba mam zje...na pompe:-(

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2007 19:01:25 
Użytkownik

Ja sobie dokładałem centralkę alarmu do oryginalnego zamka audi.
Przewód sygnałowy podłacza się do +12V z świateł stopu. Teraz po odpaleniu silnika i naciśnięciu hamulca, centralka zamyka wszystkie drzwi.
Odpiąłem przewodzik i tyle.

U ciebie dziwnie jest sterowana centrala. Oświetlenie wewnętrzne ma wpływ na działanie zamka centralnego. Dla mnie to jest mocno podejrzane.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2007 19:34:11 
Użytkownik

Wlasnie do dzis centralka miala wplyw na oswietlenie , a od dzis to oswietlenie ma wplyw na zamek...:-(
Ide jeszcze i bede szukal co jest zle bo nie usne spokojnie:-(
Ale juz wiem ze musi gdzies tam dochodzic kabel od hamulca. Moze go namierze i odetne:-/

Tytuł: Re: [A4 avant AFN] centralny sam sie zamyka
PostNapisane: 21.sty.2016 18:07:07 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B5 1.9 TDI quattro
witam, mam dokładnie podobny problem, włączę wycieraczki, awaryjne itp to zamykają się drzwi, nie wiadomo o co chodzi

PostNapisane: 21.sty.2016 18:36:03 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
Jak zawsze zwarcie w przewodach idących do tylnej klapy.

PostNapisane: 22.sty.2016 22:56:05 
Użytkownik

Dokładnie tak - trzeba rozebrać obicie klapy, obicie w aucie przy podsufitce, wyciąć całą wiązkę i od nowa wlutować nową, zdrową. Robiłem to w A6 C4 i pewnie czeka mnie to ponownie --> włątek o zwarciu w obwodzie bezpiecznika "14"

PostNapisane: 23.sty.2016 17:37:28 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B5 1.9 TDI quattro
Witam, wyciągnąłem ten cały sterownik od zamka, pod kierownica się znajduje w Audi A4 B5 i pojechałem dokupić ale nie mieli takiego samego i wpiąłem ten stary i jest okej, kto ma z tym problem to najpierw spróbujcie zresetować ten sterownik odpiąć > wpiąć (tylko dla tych co maja zamykaniem z pilota)
Tez zamykało mi się auto jak naciskałem na pedał hamulca, dwa dni już jest okej, jak zacznie się je*** to zamontuje nowy sterownik z kluczykami i po problemie

Strefa czasowa: UTC + 1