.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lut.2025 07:58:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.lis.2007 23:12:50 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Bzdury ,bzdury ,bzdury.LUK/INA był ,jest,będzie montowany na pierwszym montażu.
Ty jako jeden z tysięcy miałeś problemzLukiem i masz drgawki.Aja mam drgawki jak słyszę BMW.Bo miałem i tylko naprawiałem...a pomimo to kilkadziesiąt tyś innych jeździ i ma się dobrze.

Pytanie nie jakiej firmy tylko dlaczego się rozleciało.Bo na pewno nie samo z siebie.

Zientek@ Sprawdź czy w Sachsie czasemnie będzie tarcza Luk-a lub Valeo :diabel: :peace:

Spieków nie ;) potrzebujesz ...chyba że nie masz co z kasą robić :d

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2007 07:02:22 
Użytkownik

czaje :]

Dowiedzialem sie conieco o tych sprzeglach wiec sie podziele wiedza:

Jest 2 producentow sprzegiel ktrozy sie licza....a warto brac wy. sachsa i montowac go w autoryzowanym serwisie sachsa.... wtedy ma sie 100% pewnosc ze uznana zostanie gwar. i od reki daja nowe sprzeglo + zwracaja koszta roboty :)

Sachs
luk
tej nie pamietam....(jakas z japoni)
valeo - ktore sie powoli rozpada- tzn linia sprzegiel bo samo valeo ma sie dobrze

Sachs prod. w 85% nowe sprzegla na linie prod. a 15% poch. z regeneracji
Luk prod. w 70% sprzegla regenerowane.... a tylko w 30% brand new...

Z tad sie bierze ze Ktos tam trafil szczelonego luka.... bo ma w zdecydowanej wiekszosci sprzegla regenerowane wprzeciwienistwie do sachsa.

PS. Co do dwumasowek brac wyl. SACHSA !! TYlko ta firma opanowala technologie produkcji !!

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2007 13:37:20 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Cytuj:
PS. Co do dwumasowek brac wyl. SACHSA !! TYlko ta firma opanowala technologie produkcji !!

http://www.luk-as.de/content.luk_as.de/ ... els_aa.jsp

Nie wprowadzaj ludzi w błąd :!: :!:

Informacja na temat podzespołów regenerowanych zaciągnołeś chyba od dziadka który wciąż nabija okładziny na tarcze.

Gdyby LUK regenerował sprzęgła żądałby zwrotu starych zużytych elementów.Jak np Bosch kltóry prowadzi wymianę BX.

Nasłuchałeś się bredni od kogoś kto gdzieś coś słyszał ale i tak nie bardzo wie w którym kościele dzwoni.

I jak już wspomniałem wcześniej.Nie zdziw się jeśli otworzysz Sachsa a w środku będzie LUK .
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29.gru.2007 14:45:06 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
panowie siada mi sprzeglo.
Bierze bardzo wysoko i chodzi bardzo ciezko w dodatku slysze lekkie stukniecie podczas ruszania ale jeszce nie sprawdzilem co to jest. jezdze spokojnie ale ostatnio zerwalem auto dosc gwaltownie i slyszalem jakies stuki jak przegub ale nie byly to napewno zewnetrzne tylko dzwiek dochodzil od skrzyni biegow.
Czy wahacz moze stukac przy ruszaniu?
Czy objawy podczas gwaltownego ruszania mozna powiazac z dwumasem?
Sprzeglo jeszcze sie nie slizga ale jest o wiele gorzej niz u kolegi w 2.4 i przypuszczam ze niedlugo zacznie.
kompletne sprzeglo LUK kosztuje f125 a dwumas f430 w anglii
uzywka komplet dwumas i sprzeglo f100
nie wiem co robic bo pod koniec stycznia auto idzie na sprzedaz prosze o wszelkie sugestie

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1