.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 19:47:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 1.9 tdi avant
PostNapisane: 27.lis.2007 18:25:01 
Użytkownik

Witam :)
Planuje zakup audi w okolicach rocznika 2000 ze wzgledow ekonomicznych musze sie zdecydowac na zakup modelu z silnikiem 1.9 tdi.
Z tego co sie orientuje te autka nie sa zbyt dynamiczne z tym silnikiem wiec szukam jakiegos egzemplarza z dobrym wyposazeniem zeby sie chociaz komfortowo przemieszczac :)
Znalazlem nastepujaca oferte:
http://www.allegro.pl/item272696068_aud ... opcja.html
zastanawiam sie czy pakowac sie dodatkowo w automatyczna skrzynie?
oraz ogolnie czy ten konkretny egzemplarz jest dopowiedni dla przyszlego posiadacza OOOO:)?
Z góry dzieki za pomoc:)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2007 18:27:33 
Użytkownik

w tym silniku/roczniki to jest zwykly automat (nie jak w poliftowych multitronic), wiec ta skrzynia jeszcze przymuli auto....
Moim zdaniem jesli z tego rocznika 1,9TDI to szukaj manuala ;)
Do manuala zawsze mozesz wgrac program i bedzie 135-140KM :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2007 18:47:25 
Użytkownik

zgodze sie z atal-starem może go przymulić , ale przejedz sie oglądnij przejedz zobaczysz czy ci to przeszkadza czy nie ... (nie bedziesz piszaczał na skrzyżowaniu ale za to bedziesz miał wygode , jak tylko opanujesz korzystanie z kick downa to przy normalnej jezdzie ja np wole automat ... )
- co do mocy zalezy czym wczesniej jezdziłeś według mnie sprawnie sie porusza , ludzie w passatach maja te silniki i jak chwala !!!!! a a6 waży tyle samo albo nawet mniej !!!!
hmmm no przemyśl sobie cene czy ci warta (dokładajac troche można kupić 2002 po lifcie ), według mnie wyglada dobrze , ma ładne felgi, nie widać stanu skóry na fotelu kierowcy ,
- najważniejsza wada tego samochodu bedzie jego poprzedni właściciel który na wstępie sie wygadał ze wozi towary tylko zależy jak duzo i czy cieżkie ---- auto ma hak i np ja dokładnie sprawdziłbym automat bo moze sie posypać ....

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2007 20:21:44 
Użytkownik

Dzieki za podpowiedzi:)
Nie szukam auta do szybkiej jazdy, raczej preferuje spokojna.
Nigdy nie mialem doczynienia z automatem na dluzsza metę poza kilkoma krotkimi przejazdzkami z czystej ciekawosci.
a co do haka to ja na przyklad mam w obecnym aucie (passat) ale nigdy nie uzywalem, do tego mamy w rodzinie starego t4 2.4d:)
takie auta nie maja zbyt duzego uciagu i chyba sa niepraktyczne do tego typu celów.
W tym egzemplarzu moja uwage zwrocilo wlasnie wyposazenie dosc niespotykane u nas.
Co myslicie o cenie? za duzo? za malo jezeli rzeczywiscie bdb stan?
Nie bardzo siedze w temacie audiczek:)
Z gory dzieki:)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lis.2007 21:43:53 
Użytkownik

jesli stan tego auta jest super (nie bylo mocno bite itp.) to wg. mnie cena jest ok ;) za rowne 40 powinienes go wyrwac :):

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2007 12:55:10 
Użytkownik

No tak masz racje z tym hakiem , ale daje to do myślenia ze trzeba sprawdzić skrzynie...( to była taka podpowiedz ) heheh jak to mówia pierwszy automat wczesniej czy pozniej musi sie posypac!!!! samochodow teraz nie wyrywaja sobie z rak zaproponuj mu 37 zobaczysz co powie :):) , jeśli masz możliwość dołożyć to ja pomyślałbym nad 2002 woląłbym nie mieć rekaro a młodsze o 2 latka a6... Albo np
a4 2002 1.9 130 km Q też dobra propozycja , aczkolwiek dla nie których troche za "ciasna" . Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2007 16:09:05 
Użytkownik

Dzwonilem do goscia dzisiaj:)
No wiec tak powiedzial ze cena jest do negocjacji tylko w kwestii albo z albo bez felg.
W sumie konkretna rozmowa. Nie widzi problemu sprawdzenia autka. Moze przeslac wiecej fotek dowolnej rozdzielczosci i dowolnego miejsca.
Nie spieszy mu sie ze srzedaza bo jak mówi dobrze mu sie tyma autem jezdzi.
Przy jego jezdzie pali mu podobno ponizej 7 na setke (male miasto plus trasa)
Wiec mam takie pytanko ile. moze palic w trasie i w duzym zakorkowanym miescie takie autko?
W jaki sposob mozna sprawdzic automat w trakcie jazdy?
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2007 19:59:06 
Użytkownik

Te felgi to cała ozdoba :) a on chce je zabrać... Myśle że w takim dużym zakorkowanym mieście 8-10 l zalezy jak bedziesz jeździł w jakich warunkach ... Hmm to czuć jak zmienia biegi - ma to robić płynnie , jak szarpie to nie jest dobrze .Najlepiej przy użyciu kick-down gaz dodechy na dole jest taki guzik trzeba go tak jakby wcisnac i wtedy maksymalnie redukuje...(ale niech sie jeszcze wypowiedza bo nie mam z automatami wielkiego doświadczenia )

Tytuł:
PostNapisane: 28.lis.2007 21:27:50 
Użytkownik

Felgi faktycznie sa ladne ale zawsze mozna sobie kupic ladniejsze:)
Koles powiedzial ze wie co sprzedaje nie jest handlarzem nie zalezy mu na szybkiej sprzedazy wiec z cena chyba nie bedzie latwo zejsc:(
Wlasnie czekam na wiecej fotek na @.

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2007 09:49:45 
Użytkownik

Za dobrze utrzymanego AFNa trzeba słono zapłacić :( ale moim zdaniem to sie opłaca gdyż nie będzie auto stało w warsztatach :)

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2007 10:44:48 
Użytkownik

Co do spalania to mogę się wypowiedzieć na swoim przykładzie - musisz dodać litr wiecej ponieważ mój jest w manualu.
Więc w mieście spalanie mi wychodzi obliczając z zalania pod korek około 6,6 do 7,5 w zależności od stylu jazdy. w Trasie wyszło mi 5,7 przy predkości 120 km/h, przy prędkości 90 km/h w trasie spala mi nawet poniżej 5,5. 140 km/h i w góre to już połyka nieźle - trzeba sie liczyć ze spalaniem ok 7 litrów.

Jeżeli szukasz ekonomicznego autka to wybierz lepiej w manualu. Lub jak inni doradzają kup A4 B6 130 konnego. - Marzy mi się taki :)

Strefa czasowa: UTC + 1