.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 19:36:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: a6 c4 2.5tdi ael quattro
PostNapisane: 01.gru.2007 17:38:12 
Użytkownik

witam. chcę kupić a6 c4 2.5tdi 140km quattro 1996r kolor srebrny. autko jest w najbogatrzej wersji jakie wychodziły w tych latach.
wyposażenie:AF,KLIM.-AUTOMATYCZNA,ST,TEMPOMAT,EL,ESX4,ELEKTRYCZNE FOTELEX2,zmieniarka cd,
ale o co chodzi? koleś chce 19250zł i ani grosza nie zjedzie. autko widziałem jak 7 miesięcy przyprowadził z francji było lekko poobijane przebieg aktualny 203000km.samochód naprawił i pomalował oprócz dachu ale nic nie widać jest dobrze naprawione. powymieniał amorki tarcze hamulcowe+klocki,pasek rozrządu ale bez rolki bo w książce serwisowej był wpis o wymianie paska+rolki rozrządu.na zegarach pokazuje przy gorącym silniku około55-60 stopni woda a temp. oleju 65 więc tu coś nie gra a czy można sprawdzić temperature silnika na klimatronicu jak tak to w jaki sposób, oraz był nim na kompie i pokazuje awarie czujnika" od turbo bo doładowanie jest 11 a powinno być 18"-słowa mechanika.
prosze powiedzieć czy ta cena jest mniej więcej warta czy nie bo tak pozatym to ładnie wygląda i równiutko pracuje silnik.
aha mam pytanie odnośnie quattro-czy to jest stały napęd na tył jak tak to jaki podział jest na przednie a tylne koła, czy ma może jakieś sprzęgło rozdzielające siłe na koła.

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2007 13:20:32 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
sie napisales a nic nie napisales :P czujnik temperatury do wymiany , tyle zdazylem wywnioskowac z tego tekstu a tematow o quattro szukaj na forum i nie pisz ze szukales bo jak wpisywales ta swoja nazwe to nic dziwnego ze nic nie znalazles :peace:

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2007 13:53:39 
Użytkownik

może i się napisałem ale pytania są takie:
- czy warto za tą kaske kupić (wiem nie mam fotek)
-czy wymienć rolke rozrządu czy tak zostawić tak jak napisałem wyżej
-jak sprawdzić qattro i jak ono działa
-czy faktycznie jest taki czujnik od doładowania i może pokazywać takie ciśnienie doładowania a może uszkodzona turbinka lub co innego?
a tak pozatym pierwszy raz biore udział na forum więc przepraszam za moje błedy.

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2007 15:36:13 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
salaganmarcin napisał(a):
może i się napisałem ale pytania są takie:
- czy warto za tą kaske kupić (wiem nie mam fotek)
-czy wymienć rolke rozrządu czy tak zostawić tak jak napisałem wyżej
-jak sprawdzić qattro i jak ono działa
-czy faktycznie jest taki czujnik od doładowania i może pokazywać takie ciśnienie doładowania a może uszkodzona turbinka lub co innego?
a tak pozatym pierwszy raz biore udział na forum więc przepraszam za moje błedy.

Ad1 Nie wiemy nie widzieliśmy
Ad2 Warto
Ad3 Poczekaj na śnieg :diabel:
Ad4----

Tytuł: Re: a6 c4 2.5tdi ael quattro
PostNapisane: 02.gru.2007 17:45:54 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
witam. chcę kupić a6 c4 2.5tdi 140km quattro 1996r kolor srebrny. autko jest w najbogatrzej wersji jakie wychodziły w tych latach.
wyposażenie:AF,KLIM.-AUTOMATYCZNA,ST,TEMPOMAT,EL,ESX4,ELEKTRYCZNE FOTELEX2,zmieniarka cd,
ale o co chodzi? koleś chce 19250zł i ani grosza nie zjedzie. autko widziałem jak 7 miesięcy przyprowadził z francji było lekko poobijane przebieg aktualny 203000km.samochód naprawił i pomalował oprócz dachu ale nic nie widać jest dobrze naprawione. powymieniał amorki tarcze hamulcowe+klocki,pasek rozrządu ale bez rolki bo w książce serwisowej był wpis o wymianie paska+rolki rozrządu.na zegarach pokazuje przy gorącym silniku około55-60 stopni woda a temp. oleju 65 więc tu coś nie gra a czy można sprawdzić temperature silnika na klimatronicu jak tak to w jaki sposób, oraz był nim na kompie i pokazuje awarie czujnika" od turbo bo doładowanie jest 11 a powinno być 18"-słowa mechanika.
prosze powiedzieć czy ta cena jest mniej więcej warta czy nie bo tak pozatym to ładnie wygląda i równiutko pracuje silnik.
aha mam pytanie odnośnie quattro-czy to jest stały napęd na tył jak tak to jaki podział jest na przednie a tylne koła, czy ma może jakieś sprzęgło rozdzielające siłe na koła.

Auto nie jest zadbane z tego co wyczytałem. Aby sprawdzić czy poprawnie działa czujnik temp silnika, nalezy podłaczyć sie VAG`iem do sterownika silnika (01) do grup 007 i porównać na zimnym silniku (po nocy) przed odpaleniem czy wskazania wszystkich 3 wartości sa zbieżne. Jeśli tak - masz termostat do wymiany, jesli nie - czujnik.
Druga sprawa - sprzedawca chce Ci wcisnąć niesprawne auto , tutaj problem siedzi w układzie doładowania. Moze to byc peknieta guma za 100 zł z Allegro, albo padniete turbo za > 2000 PLN w uzywce.
Osobiście odpuściłbym, tym bardziej że nie wiesz co masz sprawdzić i jak sie za to zabrac.

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 10:42:42 
Użytkownik

z tą usterką w doładowaniu on zrobi na swój koszt twierdzi że to czujnik a nie usterka mechaniczna bo po podłączeniu pod komuter wyskakuje błąd o uszkodzeniu owego czujnika przed kupnem i tak pojade z nim na komputer w celu sprawdzenia czy jest ta usterka usunięta.

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 10:44:44 
Użytkownik

acha jeszcze jedno co to jest ten VAG i czy moge go sobie kupić jak tak to jaki koszt?

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 12:16:10 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
acha jeszcze jedno co to jest ten VAG i czy moge go sobie kupić jak tak to jaki koszt?

Wyszukiwarka http://www.audiklub.org/phpBB2/search.php

i fraza "diagnostyka" lub "interfejs" lub "Viaken"

Miłej lektury

Strefa czasowa: UTC + 1