.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.maja.2025 17:15:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 21:54:32 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Szlag mnie trafia jak słyszę, że ktoś gada takie głupoty (mam na myśli właściciela tej A3 nie Ciebie :)).

Ktoś już na tym forum to napisał ale powtórzę, największym problemem używanego auta jest jego porzedni właściciel. Jeśli wszystko jest robione zgodnie z procedurą to nic nie pada, a w każdym razie niezwykle rzadko, to po pierwsze.

Po drugie, to kosztuje zatem "druciarze" oszczędzają używając wynalazków zamiast części, albo w ogóle nie robią nic, a potem chrzanią, że Audi to parch. Audi to auto wymagające nakładów, ale za to zawsze się odwdzięczy bezawaryjną jazdą.

Po trzecie, autem z turbiną trzeba umieć jeździć, szanując ją, a będzie służyć długo i bezawaryjnie.

Po czwarte, tak już bardziej ogólnie, jak czytam w super gazetach motoryzacyjnych, że Audi ma problem z kiepskim zawieszeniem wielowahaczowym to mnie krew zalewa. A drogi to mamy gładkie jak stół, tak?

Moja rada, nie wierz w stereotypy, każde auto sprawdź dokładnie bez emocji, i na Boga zawsze książka serwisowa, w tak nowych autach, po prostu być musi.

Życzę sukcesu w poszukiwaniach.

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2007 22:17:05 
Użytkownik

Auto: audi A4 b6 2,5 tdi quattro
Kamien spada mi z serca kiedy slysze czyli czytam takie glosy. Kazde auto wymaga dbalosci i wlasciwego traktowania, warto nieraz nawet z nim pogadac i poglaskac po kierownicy (w kazdym razie mojemu gruchtkowi sie to podoba ;). Niestety Polacy sa inni, a juz najgorsi sa tacy, ktorzy po prostu nie lubia jezdzic, cierpia siadajac za kierownica i mysla, ze to tylko narzedzie do przemieszczania sie.

Przechodze kolejny etap ewolucji. Bosh, moze zaczne pisac blog np. 'zmagania na drodze do audi' ;) Obecny etap to powrot do koncepcji nowego audi. Porownujac ceny uzywanych z nowymi wyszlo mi, ze to nie jest najgorsza koncepcja. Moze by tak A3 z silnikiem 2,0 TDI 170 KM quattro? Dla tego silnika i napedu konfigurujac zrezygnowalam z nadmiaru wyposazenia. Naped na dwie osie to moje marzenie, ale auto wowczas jest ciezsze (tak czytalam), w tej sytucaji idealnym rozwiazniem wydaje sie byc mocniejszy silnik. No i wyszlo mi z konfiguratora... moje marzenie :)

Chyba oszalalam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 09:54:58 
Użytkownik

Auto: RS6 Avant C5 MTM
sway napisał(a):
Kamien spada mi z serca kiedy slysze czyli czytam takie glosy. Kazde auto wymaga dbalosci i wlasciwego traktowania, warto nieraz nawet z nim pogadac i poglaskac po kierownicy (w kazdym razie mojemu gruchtkowi sie to podoba ;). Niestety Polacy sa inni, a juz najgorsi sa tacy, ktorzy po prostu nie lubia jezdzic, cierpia siadajac za kierownica i mysla, ze to tylko narzedzie do przemieszczania sie.

Przechodze kolejny etap ewolucji. Bosh, moze zaczne pisac blog np. 'zmagania na drodze do audi' ;) Obecny etap to powrot do koncepcji nowego audi. Porownujac ceny uzywanych z nowymi wyszlo mi, ze to nie jest najgorsza koncepcja. Moze by tak A3 z silnikiem 2,0 TDI 170 KM quattro? Dla tego silnika i napedu konfigurujac zrezygnowalam z nadmiaru wyposazenia. Naped na dwie osie to moje marzenie, ale auto wowczas jest ciezsze (tak czytalam), w tej sytucaji idealnym rozwiazniem wydaje sie byc mocniejszy silnik. No i wyszlo mi z konfiguratora... moje marzenie :)

:):

i właśnie w autach to jest piekne ze właściciele szaleją na ich pukncie..:D

ja tam jestem przeciwnikiem nowych ale... jesli masz tyle szmalcu badz szanse na dobry kredyt/leasin poszaleć dobra sprawa..
Chyba oszalalam ;)

Opel Zafira 1,8 16V + LPG 2011->jest
Triumph Rocket III Roadster blue haze + tuning 2011->jest
Audi RS6 Avant Black Edition (C5) 2013->jest
Dodge RAM van 2001 3,9L + LPG 2014->jest
----------------------------------------------------------------
Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 17:04:45 
Użytkownik

jesli moge cos dodac/ Audi A3/ to nie wykluczaj 1.9TDI. Z silnikami 2.0TDI sa problemy. Standartem jest draganie autka: albo komputer sterujacy, albo wtryskiwacze, albo dwumas (niezaleznie od przebiegu), swiszczaca turbina, pekajace glowice-tak poza tym chodzi jak marzenie, szczegolnie jesli utrafisz dobre BKD bo to 16V i najwiecej z niego potem mozna wyciagnac (pomijajac ze to wlasnie z nim jest glowny problem-usterka czyli pekajaca glowica)

Audi A3 pojawilo sie w polskich salonach w 2003 rok, wersja sportback koniec 2004/odrazu z duzym grillem
http://testy.autocentrum....12&trybopinii=0

moja Pani ma od 4 dni takiego stalowego pupila z salonu i stad ja taki "madry" w temacie.. jak chcesz pogadac to dzwon 602 345610

PS Wystrzegaj sie wersji AMBITION/w standarcie utwardzone zawieszenie i 17" kola.. wrrrrrr nie po lodzkich ulicach

*--( )--------( )--*

"NIGDY DO NICZEGO SIĘ NIE PRZYZNAWAJ.. ZŁAPIĄ CIE PIJANEGO W SAMOCHODZIE TO MÓW ŻE NIE PIŁEŚ.. ZNAJDĄ CI DOLARY W KIESZENI MÓW ŻE TO POŻYCZONE SPODNIE.. A JAK CIE ZŁAPIĄ NA KRADZIEŻY ZA RĘKE TO MÓW ŻE TO NIE TWOJA RĘKA.. NIGDY DO NICZEGO SIĘ NIE PRZYNAWAJ ! " ;)

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 17:28:20 
Użytkownik

http://testy.autocentrum.pl/?FF=25&make ... ybopinii=0

*--( )--------( )--*

"NIGDY DO NICZEGO SIĘ NIE PRZYZNAWAJ.. ZŁAPIĄ CIE PIJANEGO W SAMOCHODZIE TO MÓW ŻE NIE PIŁEŚ.. ZNAJDĄ CI DOLARY W KIESZENI MÓW ŻE TO POŻYCZONE SPODNIE.. A JAK CIE ZŁAPIĄ NA KRADZIEŻY ZA RĘKE TO MÓW ŻE TO NIE TWOJA RĘKA.. NIGDY DO NICZEGO SIĘ NIE PRZYNAWAJ ! " ;)

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 19:56:55 
Użytkownik

Tylko silnik, o ktorym ja pisalam ma 170 KM. Jego takze dotycza wady, o ktorych piszesz? Skad masz te wiadomosci? Rozumiem zatem, ze Twoja Pani ma quattro z 170 KM?

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 20:53:58 
Użytkownik

Ja szukalem swoja 2 miesiace.. a ze siedze w DE i pracuje jak Informatyk to dziennie patrzylem oferty.. 3 razy jechalem luknac razem cosik 1500km :> i dopiero 3 tygodnie temu dorwalem heh serio cos znalesc jest ciezko a jak juz cos jest to sie nie dodzwonisz..

Powiem wam tak Komisy w DE maja specjalny Soft.. kazde auto co wystawiane jest na mobile itd wedruje im na mejla..

Jak dalem swoja Corse kiedys na mobile to w 10 minut 3 telefony.. same araby turki itd.. musialem napisac zeby nie dzwonili heh..

Moja ma 174tkm serwisowana w Aso do 163tkm ostatni wpis..

dalem 47tys zl :) pierwszy wlasciciel.

http://www.centrumgsm.de/moje/noweaudi.jpg

-> (do 2012) Audi A4 Avant 1.8T 163KM 2006 FULL
-> (do 2009) Audi A6 Avant 1.9TDI 131KM 2004 AVF
-> (do 2007) Audi A4 Avant 1.9TDI 1998 AFN

*Niunia jest mym bogiem,prędkość nałogiem, życie zabawą a sex podstawą*

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2007 23:44:32 
Użytkownik

sway napisał(a):
Tylko silnik, o ktorym ja pisalam ma 170 KM. Jego takze dotycza wady, o ktorych piszesz? Skad masz te wiadomosci? Rozumiem zatem, ze Twoja Pani ma quattro z 170 KM?

Owszem, ale gdybys sie ewentualnie zdecydowala to..;) doslownie jak na tureckim targu.. "trza" sie targowac.. naprawde jest co "uszczknac" ;)) U nas bylo to ktores tam/chyba 4/auto brane u Idczaka wiec moze troszke latwiej.. I NIE z "placu" tylko na Twoje indywidualne zamowienie /3 m-ce/ ale TY badz grzeczna/czytaj cierpliwa dziewczynka/warto.. I madrze skonfigurowac.. niektorych gadzetow potem nie zamontujesz.. banalne dolne halogeny to problem /ins. ele. multipleksowa-ciezko sie wpiac.. Polecam np PAKIET ZIMOWY II /co to ma do diabla wspolnego z zima??;)/ skladane lusterka.. koniecznie bixenon.. Pakiet "Advantage" + Pakiet "Safety" spokojnie mozesz sobie darowac.. i wnetrze.. to 2-kolorowe /5 od gory/. Czarne i granatowe/ktore wcale nie jest granatowe tylko wyglada jak stara mokra szmata omijaj.. uff-ale sie rozpisalem.. Jak cos.. poprostu pytaj.. moze GG.. phone POZDRAWIAM, BADZ POZDROWIONA
PS jedna rzecz u nich nam sie udalo "wyrwac" za free/spoznili sie z dostawa o CALE 3 dni;) dvd w oslonie przeciwslonecznej pasazera.. no mily gadzet.. jutro wrzuce zdjecia

*--( )--------( )--*

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2007 10:19:53 
Użytkownik

No a u mnie zmiana koncepcji. Wszystko byloby swietnie gdyby nie to, ze Q w A3 to nie prawdziwy naped na dwie osie. Zatem tymczasem w gre wchodzi A4, ale juz nie nowa :(

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2007 18:07:45 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Jeśli napęd z Torsenem to A4, A6, A8, Q7 i ich pochodne, W trójce to "tylko" Haldex.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2007 18:13:03 
Użytkownik

Dokladnie tak. To jedna z tych wiadomosci, ktora wczoraj wieczorem wywrocila moja koncepcje kupna nowej A3 do gory nogami. Teraz szukam i nawet cos znalazlam, A4 quattro :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2007 21:11:34 
Użytkownik

No i juz nie mam watpliwosci, szukam A4 2,5 TDI quattro, nie nizej niz 2002r. Pytanie moje w zwiazku z tym jest nastepujace: gdzie szukac ogloszen w Niemczech?
Szykam na:
mobile.de
autoscout24

Sa jeszcze jakies miejsca?
Jak widac postanowilam sprowadzic jednak sama autko. Tymczasem widze, ze wybor jest taki sobie, zwlaszcza, ze jestem ograniczona kwota 60 tys. (musze liczyc zapas 10 tys.)

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 21:42:25 
Użytkownik

Witam:)
Ja mam dla ciebie troszke inna propozycje - pewnie ci sie nie spodoba , mam nadzieje ze nikt mnie nie zbeszta ale nie moge sie oprzeć pokusie
audi a4 1.6 2006 rok przebieg 6 tys km wsiadać i jeździć. dla mnie wiekszy wypas niż ta w przejściowym nadwoziu
http://autoscout24.de/Details.aspx?id=tz2ynsaghmd

a co do szukania polecam ci autoscout i szukać samochodu ( na samym dole w detailsuche) samochod z Audi Gebrauchtwagen plus nawet coś przepłacić a nie bedziesz napewno żałowała
http://autoscout24.de/Details.aspx?id=lu4zoshbgtav
http://autoscout24.de/Details.aspx?id=vmumilvdagfb

Chodż ja szczerze powiedziawszy nie pakowałbym sie z kasa ok 60 tys w model który bedzie niedlugo jako ten 3 !!!! pojeżdzisz np 2 -3 lata i dużo stracisz niestety , przynajmniej takie jest moje zdanie .Pozdrawiam serdecznie :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 22:22:28 
Użytkownik

1.6 ? toż to profanacja marki .. :) to tak jak w octavi 1.4 :)
a reszta cen strasznie drogo :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 22:35:30 
Użytkownik

profanacja profanacja ale nówka to nówka :D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2007 10:04:09 
Użytkownik

Za pomysl bardzo dziekuje, ale nie ;)

Jakbym chciala oszczednie, nowo i nudnie... kupilabym cos nowego ze znaczkiem skody. Ale mam nadzieje, ze nigdy nie bede do tego zmuszona ;)

Oferta w ramach gebrauchtswagen audi jest droga, ale to jednak gwarancja :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2007 10:10:12 
Klubowicz

sway napisał(a):
Za pomysl bardzo dziekuje, ale nie ;)

Jakbym chciala oszczednie, nowo i nudnie... kupilabym cos nowego ze znaczkiem skody. Ale mam nadzieje, ze nigdy nie bede do tego zmuszona ;)

Oferta w ramach gebrauchtswagen audi jest droga, ale to jednak gwarancja :)

Gdyby więcej osób przjawiało w ten sposób podejście do zakupu samochodu silnik 2.5 TDI nie miał by tak złej sławy... Powodzenia w poszukiwaniach! :):

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1