mariuszt napisał(a):
Panowie od dluzszego czasu a mianowicie kiedy temperatura spadla na zewnatrz mam problem z odpaleniem auta po nocnym postoju. A mianowicie chodzi o benzyne, gdyz na gazie odpala bez problemu. gdy tylko odpale na gazie i przelacze na benzyne to chodzi bez zarzutow, i kazde nastepne odpalanie odbywa sie juz na benzynie a raczej odbywalo.
Dzisiaj odkrylem nastepna usterke, a mianowicie zeby odpalic go na benzynie gdy juz silnik jest cieply to musze pierwszo wcisnac gaz do "dechy" bo inaczej nie odpali.
Przepraszam za chaos w mojej pisowni ale juz mnie to doprowadza do zwatpienia co do marki oooo.
Moze ktos mi doradzi co trzeba sprawdzic lub wymienic aby pozbyc sie problemu? - chyba ze wogole sie pozbyc tej marki.
I jeszcze jedno pytanie - czy obroty w skali 1000 - 1200 bo takie u mnie wystepuja nie sa za duze, a jesli tak to jak je ustawic?
Prosze o pomoc i pozdrawiam.
Sprawdż czy nie masz czasem zdjętej wtyczki z regulatora wolnych obrotów (silnika krokowego). Gazownicy często odpinają bo nie mogą ustawić wolnych obrotów na gazie. To może być powodem wysokich obrotów i niemożnością
odpalenia silnika w niskich temperaturach.