Postaram sie opisac cala sprawe i mam nadzieje ze ktos bardziej obeznany w temacie bedzie w stanie mi pomoc.
Otoz swoja audiczke pierwsza kupilem 2 lata temu,jak mialem 21 lat i chcialem ja zarejestrowac na siebie ale tak zeby ojciec byl wspolwlascicielem i zeby znizki jego pozostaly. Dowiadywalem sie u kilku ubezpieczycieli i mowili mi ze aby znizki byly to musi byc zarejestrowane auto tylko na ojca, badz ja jako wspolwlasciciel ale musialbym miec skonczone 25 lat i od momentu zawarcia umowy znizki by zaczynaly dopiero leciec tam bodajze po 10% co roku. A ze mialem 21 lat to mimo wpisania ojca w dowodzie musialbym placic cala stawke az do momentu skonczenia 25 lat a po skonczeniu coraz mniej co roku. A ze kasiasty nie jestem to zarejestrowalem jednak tylko na ojca, ale jakiez bylo moje zdziwienie kiedy dwa miesiace po zarejestrowaniu kuzynka kupila auto i zarejestrowala z wspolwlacicielem ojcem i miale cale znizki, a teraz nie dawno wujek kupil nowe auto i wpisal kuzyna jako wlasciciela a siebie jako wspolwlasciciela i tez ma cale znizki.
Wiec powiedzcie mi czy oni zrobili ze mnie wala, czy cos sie zmienilo w przepisach.
Dwa miechy temu kolega odkupil auto od ojca i tylko zmienili dowod i jego jako wlasciciela a ojca na wspolwlasciciela i nawet tablic nie zmieniali( jeszcze stare blachy) i znizki ma.
Powiedzcie co mam zrobic, zeby byc jako wlasciciel w dowodzie i zeby miec znizki. Dlaczego wszyscy tak dookola maja a ja nie moglem tak zrobic
Czy wystarczyc zmienic dowod, czy musze przerejestrowac auto i czy potem nie bedzie trzeba od nowa ubezpieczec??Teraz mam 23 lata.
Przepraszam ze tak dlugo, ale na prawde chcialbym jakies porady
Dzieki z gory.