.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 00:34:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 11:59:43 
Klubowicz

Ze mnie sporo osób się śmiało, że chcę kupić avanta... Pomijając fakt, że sedan mi sie kompletnie nie podobał to avant był dla mnie wiele praktyczniejszy w pracy (sedan średnio się sprawdzał). Ludzie zaczeli zmieniać zdanie jak dzwonili z prośbą o przewiezienie kuchni gazowej bo do ich sedanów się nie mieściła :diabel: :peace: Nie to, że miałem więcej pary pod maską i pod dom szybciej im dowiozłem niż sami zdąrzyli dojechać to ja jeszcze nie miałem kompletnie żadnego problemu by tą kuchnię załadować...

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 13:40:36 
Klubowicz

Hmmm opinii coraz więcej i widzę że tyle samo przeciwników co i zwolenników obu aut.

Przyznam że oba mi się b podobają, a widzę że i oba oprócz niewątpliwych walorów estetycznych i osiągów są wg Was bardzo praktyczne.

Napewno nie bedę woził nim jakichś dużych rzeczy - będe woził tylko siebie i rodzinę. Jak ktoś będzie chciał przewieźć kuchnię to są od tego taxi bagażowe :D . Zresztą szkoda auta niszczyć. Na wakacje max 2 x razy w roku więc S8 też chyba da radę ;) :?:

W takim razie ostatecznie zdecyduje stan techniczny auta podczas oględzin. Lustruję rynek od jakiegoś czasu i na dzień dzisiejszy moje typy to:

S6

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3384467 - od klubowicza z Radomia o nicku "adik" - dostałem więcej zdjęc na maila i muszę powiedzieć że wygląda imponująco. Napewno pojadę ją obejrzeć live.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1687823 - tu mnie przekonuje że auto kupione w Polsce i od 1-ego właściciela.

S8

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3988981 - tu widać że od typowego handlarza i coś tanio jak na ten rocznik...

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3902306 - nie mam zdania, cena wydaje się ok, ale.......trzeba obejrzeć.

Zaznaczam, iż żadnego z tych aut nie widziałem jeszcze na żywo - narazie dokonałem wstępnej selekcji na podstawie ogłoszeń co bym chciał zobaczyć.

Wiem że kilku kolegów swego czasu mocno poszukiwało A8/S8, więc może ktoś z Was oglądał w/w egzemplarze :?: Jeżeli tak to proszę o opinie. To samo dotyczy S6 - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ;) niech pisze.

Pozdrawiam

BJB Altea Stylance TDI infected by Masters

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 15:26:00 
Użytkownik

witam :) moze nie powinienem sie wypowiadac w temacie bo ktos moze mnie posadzic ze nie jestem obiektywny ale co tam :):
na poczatku w odpowiedzi na temat watku powiem tak s6avant i s8 to samochody o bardzo zblizonych osiagach i bardzo bogatych wyposazeniach
jednak s6 avant dla rodziny wydaje mi sie bardziej praktczny chociaz trzeba tez zauwazyc ze s8 jest to wyzsza klasa auta wiec tutaj jest to kwestia mysle indywidualnego podejscia badz po prostu odpowiedzniego egzemplarza
jesli moge pozwole sobie tez cos powiedziec na temat niektorych aut z tego watku
1 na temat s6 mojego taty moge powiedzec wszystko co wiem wiec czekam na pytania :d
2.odnosnie s6 z okecia moge napisac ze ogladalem go kiedys przejazdem robiac pewnie rozeznanie w temacie no i moim zdaniem niestety stan faktyczny delikatnie mowiac odbiega od tego co pisze w ogloszeniu masz blisko wiec ogledziny nie sprawia prroblemu a bedzie jakis punkt odniesienia
3. jesli chodzi o s8 z radomia to z tego co wiem przebieg troche odbiega od rzeczywstosci polecam sprawdzic po vinie bo poza tym wyglada fajnie
co do reszty sie nie wypowiem bo nie znam i nic nie wiem
pozdrawiam adik

bez Audi (ale tylko tymczasowo)

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 15:38:28 
Klubowicz

adik napisał(a):
1 na temat s6 mojego taty moge powiedzec wszystko co wiem wiec czekam na pytania :d

pozdrawiam adik

Cały czas mocno biorę je pod uwagę :d W styczniu napewno się pofatyguję do Ciebie ją obejrzeć, może przy okazji zahaczę to S8 jak już będę na miejscu. Jak już wielokrotnie padało na forum stwierdzenie, że nie przebieg ma znaczenie a stan techniczny. Oczywiście nie usprawiedliwia to nikogo kto oszukuje i jeżeli będzie "kręcony" raczej go nie kupię, bo nie wiadomo czy inne rzeczy też nie są "kręcone" ;)

S6 z Okecia polecę obejrzeć zaraz po Nowym Roku, także dzięki za zwrócenie uwagi.

A ktoś oglądał S8 z Garwolina :?:

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 16:23:45 
Klubowicz

Cytuj:
S6 z Okecia polecę obejrzeć zaraz po Nowym Roku, także dzięki za zwrócenie uwagi.

ABSOLUTNIE SZKODA TWOJEGO CZASU!!

Zanim kupiłem 2.5 TDI szukałem S6. Ten egzemplarz to totalny gruz. Jest starszy o rok niż to napisane w ogłoszeniu (zaglądałem w papiery). Bity i kiepsko zrobiony, złachany i kompletnie nie wart pieniędzy.
Cena początkowa na to auto jakieś 7-8 miesięcy temu to było 75000 brutto - jak strasznie te auta tracą na wartości ;-) Gość nie może go sprzedać... no i zastanawiające jest to, że samochód ze sląska sprzedaje się w komisie warszawskim... Kolega, który pracuje w tym komisie sam robił rozeznanie dla mnie i stanowczo odradzał - powiedział kupa i tyle... za to inne auto jak polecił to jestem zadowolony (nie Audi). W świetle powyższego uważam, że zaoszczędziłem Ci czasu - byłem z początku napalony na to auto ale po jego obejrzeniu miałem odruchy wymiotne :/

P.S. Na zdjęciach wygląda 100 razy lepiej niż w realu. Jedź obejrzyj od razu to auto adika - był on w środę w Wawie - jakbyś wcześniej się dogadał to może byś obejrzał na miejscu... [/list]

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 16:26:21 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Brac Audi S8 bo jest bardziej prestizowe, a modele spod znaku S nie powinny sluzyc jako samochody dostawcze.

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 16:32:29 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
Cytuj:

ABSOLUTNIE SZKODA TWOJEGO CZASU!!

Zanim kupiłem 2.5 TDI szukałem S6. Ten egzemplarz to totalny gruz. Jest starszy o rok niż to napisane w ogłoszeniu (zaglądałem w papiery). Bity i kiepsko zrobiony, złachany i kompletnie nie wart pieniędzy.
Cena początkowa na to auto jakieś 7-8 miesięcy temu to było 75000 brutto - jak strasznie te auta tracą na wartości ;-) Gość nie może go sprzedać... no i zastanawiające jest to, że samochód ze sląska sprzedaje się w komisie warszawskim... Kolega, który pracuje w tym komisie sam robił rozeznanie dla mnie i stanowczo odradzał - powiedział kupa i tyle... za to inne auto jak polecił to jestem zadowolony (nie Audi). W świetle powyższego uważam, że zaoszczędziłem Ci czasu - byłem z początku napalony na to auto ale po jego obejrzeniu miałem odruchy wymiotne :/

P.S. Na zdjęciach wygląda 100 razy lepiej niż w realu. Jedź obejrzyj od razu to auto adika - był on w środę w Wawie - jakbyś wcześniej się dogadał to może byś obejrzał na miejscu... [/list]

Muchos Gracias Grześ :peace: Odpuszczam Okęcie. Ale to fajnie, bo już jeden kurs mniej ;) . No to z S6 zostaje tylko fura adika taty na ten moment.

A co do oglądania to jeszcze się chwilę wstrzymuje dopóki nie sfinaluzję sprzedaży mojego A6, a to mam nadzieje nastąpi zaraz po NR. Nie chcę się specjalnie "najarać" jak nie będe miał całej kasy :/

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 16:32:30 
Użytkownik

no niestety trudno znalezc w ktorym miejscu ten s6 z okecia nie byl robiony :/

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 16:45:14 
Klubowicz

adik napisał(a):
no niestety trudno znalezc w ktorym miejscu ten s6 z okecia nie byl robiony :/

Ok Ok Twoja S6 narazie jest faworytem :diabel: :diabel: :diabel:

BTW znasz tego gościa który sprzedaje to S8 w Radomiu :?:

Rzeczywiście 118000 km jak na auto 6 letnie trochę nierealne :/ Jak będę u Ciebie rzucę na nie okiem przy okazji.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 16:49:43 
Użytkownik

designer napisał(a):
BTW znasz tego gościa który sprzedaje to S8 w Radomiu :?:

Albo mi się wydaje, albo użytkownik gelon kupił stamtąd S4 2.7

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 17:13:32 
Użytkownik

hej :peace: nie wydaje Ci sie to ten sam komis ja go nie znam ale w radomiu nie ma duzo s8 ;) zreszta z tego co gelon sprawdzal w aso to tez mial krecony przebieg :):

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 17:18:01 
Klubowicz

KORU napisał(a):
Brac Audi S8 bo jest bardziej prestizowe, a modele spod znaku S nie powinny sluzyc jako samochody dostawcze.

Taaaaak? A to ciekawe... jakiś czas temu było sprzedawane RS6 (C5 oczywiście) które to służyło do dostaw cementu na budowę (serio!!!) Cena dostawczaka ok. 130000 jak dobrze pamiętam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 17:23:59 
Użytkownik

Designer przeca Ty masz A6. :P
Byłem w takiej samej sytuacji jak Ty, miałem ten sam samochód i ten sam dylemat. Jeżeli już zmieniać auto to albo na A6/S6 ale nowszy model albo S8. Biorąc pod uwagę kasę zostaje tylko S8 (nieźle to wykombinowałem). :D
Najlepiej żebyś pojeździł trochę każdym z tych aut. Będziesz mieć jasność że chodzi Ci o S8. :peace:
Pierwsze od czego zacznij to sprawdzanie aut po numerze VIN historii i wyposażenia (ciekawe czy to prawdziwe ESY w tych linkach czy S-Liny). Potem cała reszta. Co do tych S8 co podałeś linki ciekawsza jest według mnie ta ze Szwajcarii, ale patrząc na zdjęcia to można robić inne dziwne rzeczy. :P
Co do wyższości limuzyn nad kombi wagonami i odwrotnie to kwestia gustu.

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 17:51:55 
Użytkownik

z tego co widac to chyba obie s8 sa ze szwajcarii ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 20:25:10 
Klubowicz

Baron napisał(a):
Najlepiej żebyś pojeździł trochę każdym z tych aut. Będziesz mieć jasność że chodzi Ci o S8. :peace:

Chętnie tylko jak to zrobić nie kupując ich :?: :?: Jedno co mi pozostaje to przejażdżka podczas oglądania danego auta, ale 10 min jazdy raczej nie rozwiąże mojego dylematu :/

Oczywiście VIN-y posprawdzam - to chyba oczywiste :peace: Chce też spotkać się ze sprzedającymi - od ich zaangażowania w transakcję też po części uzależniam swoją decyzję :D Od buca czy oszusta auta nie kupię - dla zasady ;)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 21:46:26 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
GrzesB napisał(a):
Ze mnie sporo osób się śmiało, że chcę kupić avanta... Pomijając fakt, że sedan mi sie kompletnie nie podobał to avant był dla mnie wiele praktyczniejszy w pracy (sedan średnio się sprawdzał). Ludzie zaczeli zmieniać zdanie jak dzwonili z prośbą o przewiezienie kuchni gazowej bo do ich sedanów się nie mieściła :diabel: :peace: Nie to, że miałem więcej pary pod maską i pod dom szybciej im dowiozłem niż sami zdąrzyli dojechać to ja jeszcze nie miałem kompletnie żadnego problemu by tą kuchnię załadować...

Ojej Grzesiu prosze Cie nie kasztań ......ja mam hak wkładam 4 kuchnie na przyczepe i mam więcej pary od Ciebie :577: , zdążył bym je jeszcze wnieść i podłączyć zanim byś dojechał. ...

A do tematu S8 po lifcie tylko w manualu. Taki jst mój wybór.

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 22:18:46 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
Tiptronik - to taka choroba - jak się raz spróbuje to nie bardzo chce się zmieniać :peace:

Zgadzam się z Grzesiem, maual odpada - jestem zbyt wygodny :diabel: A po FL to i owszem zgadzam się - tylko taka wchodzi w grę w obu przypadkach.

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2007 12:25:42 
Użytkownik

Auto: RS6 Avant C5 MTM
designer a powiem mi bo my tu tak gadu gadu o bagaznikach aa niegadu o postoju czy to auto ma stac w garazu czu na wolnej przestrzeni.??

bo jesli na wolnej to proponuje zwrócić uwagę na WEBASTO bardzo przydatny gadzet przy parkowaniu na dworze...

Opel Zafira 1,8 16V + LPG 2011->jest
Triumph Rocket III Roadster blue haze + tuning 2011->jest
Audi RS6 Avant Black Edition (C5) 2013->jest
Dodge RAM van 2001 3,9L + LPG 2014->jest
----------------------------------------------------------------
Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2007 13:48:34 
Użytkownik

sciagnij sobie z USA czytalem ze mozna duzo zaoszczędzic :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2007 16:37:27 
Klubowicz

barylkaq napisał(a):
sciagnij sobie z USA czytalem ze mozna duzo zaoszczędzic :)

...bo większośc jest po wielkiej wodzie albo wielkim boom ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1