.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.lip.2025 16:19:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 '96 1.9TDI] komputer i kontrolki - problem !
PostNapisane: 09.gru.2007 19:48:19 
Użytkownik

Jestem nowym wlascicielem AUDI A4 1.9 TDI i mam pare problemow. przeszukalem forum ale nic na ten temat nie moglem znalezc

1. Cos jest nie tak z komputerem. wlancza sie normalnie ale widac tylko kreski i same ikonki co ma byc wyswietlanie np srednie spalanie ale nie pokazuje wartosci tego spalania i tak jest z kazda funkcja.
2 Druga sprawa jest taka ze w ogloszeniu bylo napisane ze ma kontrole trakcji jak to sprawdzic ??
3 Ostatnim problemem sa kontrolki. Mam 2 poduszki powietrzne a na liczniku przy przy zaplonie nie zapala mi sie kontrolka od poduchuy.I nie wiem co oznacza kontrolka z takim jakby silniczkiem i pisze pod nia CHECK ???

Prosze o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2007 16:16:36 
Użytkownik

adn1
albo fis ma zimne luty albo poprostu jest przekładka zegarów i jest nie podłaczone wszystko.
adn 3
co do poduszek to pewnie są jakieś błędy i sprzedający nie mogąc ich wykasować(naprawić) poprostu odłączył kontrolkę- optymistyczna opcja, inna to taka że auto jest po dzwonie i ma poduchy wystrzelone-czyli w tym przypadku też odłączył kontrolkę.

a ta kontrolka z silniczkiem check, to swieci się cały czas czy tylko przy zapłonie? nie jestem pewny ale w dieslu nie widziałem tej kontrolki.ale mogę nie pamiętać.
ogólnie proponuje podłączyc autko pod vag_a
i napisz coś więcej o tym autku jaki rok itd.

sprzedam koła 15"

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2007 23:42:11 
Użytkownik

Auto jest z 96 roku, po malym liftingu. co do komputera to dowiedzialem sie ze to moze byc tasma walnieta ? jest to mozliwe ?? a co do kontrolki to zapala sie ona przy wlaczeniu zaplonu i zaraz gasnie i iwcej sie nie zapala. A co do tego Vaga to kazdy elektryk mi to spradzi ???

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 12:28:42 
Użytkownik

każdy który posiada interfejs i komputer z programem vag com.

sprzedam koła 15"

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2007 23:17:55 
Użytkownik

bylem na VAGu i pokazalo mi takie bledy:

00602 potencjometr silnika wykonawczego klapy przestrzeni nog/klapy odmrazania zwarcie z masa

00600 potencjometr silnika wykonawczego klapy regulacji temperatury przerwa/zwarcie z plusem

01297 czujnik temperatury nawiewu przestrzen nog przerwa / zwarcie z plusem

01296 czujnik temperatury nawiewu srodek przerwa / zwarcie z plusem

01206 sygnal przedzialu czasu wylaczenia zaplonu Niezrozumialy sygnal sporadyczny

kto mi pomoze gdzie mam szukac tej klapy aby ja odblokowac bo caly czas leci gorace powietrze :)

Druga sprawa to problem z odpaleniem jak tak postoji z dwa dni na mrozie, a jak odpali wkoncu to chmura dymu sie robi:) na chwile. i nie pali mi sie wogule kontrolka od swiec.

POMOCY !!![/url]

Strefa czasowa: UTC + 1