.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 20:31:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przykro bardzo...
PostNapisane: 27.gru.2007 22:29:27 
Użytkownik

...wiem ze jestem tu "nowy" a nowicjusze powinni siedziec cicho i sluchac starszych od siebie. Glownym powodem dla ktorego dolaczylem do tego forum byla chec zaczerpniecia wiekszej wiedzy na temat audi konkretnie A6 C5 tdi. Jednakze po kilkunastu godzinach sledzenia niektorych (interesujacych mnie akurat watkow) jestem zaszokowoany i zazenowany jednoczesnie tym co sie tu dzieje i (bez urazy dla "porzadnych" uzytkownikow audi) poziomem co poniektorych audi wlascicieli. przykre ze na forum, ktore sluzyc powinno wspolnej sprawie i pomocy dochodzi do konfrontacji na tle kto ile zarabia, jaki jest szczesliwy ze ma audi lepsze niz ktos inny z tego forum. Przykro jak diabli!!!! Szczerze powiem ze odchodzi mi ochota na kupienie jakiego kolwiek audi...
Nie wiem czy ktorys z Was drodzy forumowicze zaglada zcasem an forum VW np do dzialu "projekty czyli Wasze auta" lub tez na znane mi forum hondy. Klimat tam panujacy jest taki jaki powinien, ludzie sie motywuja restaurujac cos co wiekszosc ludzi piszacych te nieudaczne rzeczy tu nazwalo by kupa zlomu, mimo ze dla VW maniakow to kawal historii. Robia to z serca i zamilowania do motoryzacji a nie po to zeby udownodnic ze ich przedluzenie penisa jest lepsze, szybsze i wogole. Niestety widac jak polskie spoleczenstwo jest jeszcze zakompleksione. Zachecam serdecznie do odwiedzenia w/w forow i poczytania sobie jak ludzie dzialaja w slusznej sprawie. Slowa te kieruje zdecydowanie do tych wszystkich audi maniakow ktorzy mnie zniechecili i zdegustowali, do tych co to kuouja diesla a chca miec rajdowke najlepiej 1000 konna a koncza gdzies w rowie z rozbitym autem bo przy 200km/h natrafili na dziadka w maluszku z 25 konmi mech pod klapa...

Do wszystkich tych takich strasznie zafascynowanych soba i swoimi autami zwracam sie z prosba z jaka zreszta kilkukrotnie zwracali sie moderatorzy tego forum...

OPANUJCIE SIE I ZASTANOWCIE SIE PO CO TU JESTESCIE...

serdecznie pozdrawiam wszystkich prawdziwych wielbicieli audi !!!

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 22:38:43 
Klubowicz

Auto: Q7 4M
jestem tu "stary" i wiele juz widzialem i czytalem na tym oraz wielu innych forach i powiem Ci, ze jestes w wielkim bledzie.
to co napisales to ogolniki i pomowienia :diabel:
chyba za krotko tu jestes, a juz zapewne nie byles na zlotach/spotach, aby zobaczyc "prawdziwe" oblicze klubu...
falszywe wyobrazenie bierze sie jak sadze z ukrytego uprzedzenia (blednego wyobrazenia) do wlascicieli audi...
poza tym pewnie szukales informacji na temat 2,5 tdi v6 :diabel:
pozdrawiam :peace:

jest:
Q7 4M 3,0 TFSI 419 PS/512 Nm
było:
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 22:40:39 
Użytkownik

A myslisz ze wlasciciele Audi to lepsi ludzi ,to taka sama cholota jak wlasciciele Bmv czy Opla .

Audi V8 3.6 { Full wypas ]
Audi 90 Quattro 2.3
VW Passat B5FL HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN 4MOTION.

"Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 22:49:46 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
He dokladnie no ale nie ma ludzi idealnych. Dyskusje na temat silnikow TDI zawsze prowadzily do ostrych klotni i konczyly sie zamknieciem tematu. Zbyt duza roznica zdan i ostre slowa :): Moze lepiej kupowac benzynowe ? :D ;)

Ostatnio edytowano 27.gru.2007 23:19:08 przez KORU, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 22:49:54 
Użytkownik

Nie dziwi mnie ze odniosles takie PIERWSZE wrazenie..tez "przesiadłem" sie na forum Audi z VW..i uwierz posiedzisz tutaj dluzej to zobaczysz jak bardzo sie mylisz. Forum Audi uwazam za najbardziej rzetelne źródło informacji a ludzie tutaj sa zaprzeczeniem tego co napisales. Powtarzam mylisz się..ale sam to zrozumiesz :diabel:

A jesli ktos odeslal Cie do szukajki..to ma racje to też zrozumiesz.. sam teraz tak robie :diabel: :diabel:
OK koniec wazelinki :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 23:12:48 
Klubowicz

moim zdaniem za krotko tu przebywasz abys mogl wytaczac takie zdania, ale kazdy moze pisac swoje odczucia. Fakt niekiedy trzeba troche poczekac na odpowiedz na posty, a inni moze niepotrzebnie napisza kilka zdan, ,,takie przekomarzani sie wlascicieli diesli z benzyniakami", albo spamowanie :D a i znalezienie niekiedy jakis informacji przysparza troche trudu. Ale zawsze ludzie staraja sie pomoc.
Zagladnij na spoty, zloty, posiedz tu dluzej spotkaj sie z ludzimi, zobacz jak niekiedy pomoc innych potrafi ucieszyc w sytauacjach zaskakujacych, a na pewno Twoje zdanie zostanie sprostowane. :peace:
Pozdr. nowych uzytkownikow i dla fora vw, bo kiedys tez tam przesiadywalem ;) .

Audi A6c4 Ael Avant Quattro ECO Power by' To JA !
Audi 100 C4 red
Audi A3 1.9 8L
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 23:21:59 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
występuje tutaj bez dwóch zdań tzw, dysonans poznawczy :)
Trudno być obiektywnym we własnej sprawie ....

Do założycziela tematu: Mogę tylko życzyć Tobie CIERPLIWOŚCI i POKORY - jak i wszystkim, bo w dzisiejszych czasach to właśnie pokory nam wszystkim brakuje.

Przejrzyj archiwum, złap kogoś na gg kto się udziela w Twoim temacie, skonfrontuj w innym źródle , i wyciągnij wnioski. Tutaj tak się utarło że nic nie podamy na tacy - bo to zmusza do myślenia - POLECAM.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 23:28:30 
Użytkownik

tez jestem zdania ze nie masz racji kolego.
jak stawialem tu pierwsze kroki tez bylem zdania "co oni pioerdziela" itd itp. ale zawsze uzyskiwalem konkretne odpowiedzi i pomoc klubowiczow. tu wielki szacunek :!!:

musisz sie przekonac ze jest tu duzo tegich umyslow ktore zjadly zeby na marce audi i nie powinienes pisac zeczy typu " do wszystkich tych zafascynowanych........" poniewaz nie wiesz co piszesz.

nie wazne jest czy cie zjada opierd.....la czy nabluzgaja ci jak siemasz wazne ze ci pomoga!!!!!

jak koledzy pisali wyzej przyjedz na spoty/zloty a zobaczysz jacy sa naprawde ludzie ktorzy kochaja swoje auta i poswiecaja im niekiedy wiecej czasu niz zonie i dzieciom, to nie jest tylko internetowe forum- nie zycze ci tego ale moze kiedys docenisz to jak np. zlapiesz kapcia, nie bedzie lewarka, pada deszcz jest zimno inni kierowcy omijaja cie wielkim kolem smiejac sie ale baran i wyklinac cie ze blokujesz droge i nagle zatrzyma sie wlasnie ikolega z forum ktory zauwazyl ramki, nalepe twoje auto poznal, co kolwiek i bez jednego slowa pomoze ci w potrzebie.

ale sie rozpisalem pozdro :diabel:

ps. a jak sie nie podoba to zapraszam spowrotem na forum vw opel i inne :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace: :peace:

100C4/S4 4.2 V8...było
accord V .....było
Łoś V70 w AEL'u było
w211 3.2lpg 2003r czarny sedan było
A6c6 3.0 tdi było
s124 605.911 pojechał dalej nabijać km

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2007 23:35:03 
Użytkownik

Ja tu może długo nie jestem... ale w ogóle nie wiem gdzie Ty takie rzeczy wynalazłeś, jakoś ja tutaj sporo wątków obleciałem i nic mnie w oczy nie zakuło, także chyba trochę przesadzasz :)

P.S. Tak a propos atmosfery... zapraszam na www.opelomegaforum.pl wejdz, poczytaj, albo spróbuj zadać jakieś irytujące pytanie których było dziesiątki tysięcy i wystarczy wklepać to w szukajke to zobaczysz jaka tam panuje atmosfera :056: :509:

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 00:01:53 
Użytkownik

Lokalizacja: Biała Podlaska Ostrzeżen : tysiąc pięćset sto dziewięćset
Kolego woncek no co Ty -> :| <- cos nie chalo ale tak jak koledzy pisz zmieniasz zdanie szybko co do nas a jeżeli nie to chyba trzeba bedzie zmienic forum

A6 C4 2.5 TDI AEL avant '95 - Było
S6 C4 4.2 AEC avant quattro '96 - Było
A6 C4 2.5 TDI AEL sedan quattro '97 - Było
A6 C4 2.8 AAH sedan quattro '94 - Było
100 C4 2.8 AAH avant quattro '93 - Było
BMW E61 530 M57N D30
BMW E39 520 M52 B20

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 00:08:06 
Klubowicz

Lokalizacja: GLIWICE Furak1:CC 900 Furak2:CIVIC 07 Furak3:BMW M3 Cabrio Moto:GSX-R 750K3
WOW :d a mnie się tutaj podoba

ZAPRASZAM http://www.nawydmie.com.pl

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 00:13:03 
Klubowicz

Bilu napisał(a):

Nie wywołuj wilka z lasu :helm:

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 00:15:47 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
Bilu napisał(a):

A co? Boisz sie? :diabel: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 00:22:08 
Użytkownik

Ja lubie tutejszą chołote. Fajni są czasem sie powyzywamy ale jest OK.
Ja kogoś pojade ale jeszcze nikt nie został przezemnie odprawiony z kwitkiem kto zglosił sie na PRIV czy GG. Bo to kolego nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji tylko kompendium wiedzy na temat tej marki i pokrewnych tematów. Pisze tak bo wiem jak czesto nasze forum wymienia sie w necie jako kopalnia wiedzy. Ale że niektórym sie nie chce szukać to i dobrze że sie ich olewa tak jak oni olewaja nas. Ja tu jestem od 2003 roku a ty od 1 dnia. Daj sobie czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 00:23:43 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Simpson napisał(a):
Sprinter napisał(a):
Bilu napisał(a):

A co? Boisz sie? :diabel: :peace:

jak admin z nami to któż przeciwko nam ?! :diabel: :diabel: :diabel:

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 08:05:04 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
Wazelinerzy :P

a na poważnie: juz chciałem pisać nerwowego posta broniąc chłopaka, pisząc o tym, co ja rok temu napisałem po jakims spocie (Duch audi/audiklubu na f. klubowym) , ALE ....

wziąłem szukajkę, wklepałem w autora "woncek" i co się okazuje...?
- kolega zaczął pisać nie czytając - i błąd, i niegrzecznie
- topik za topikiem na ten sam temat..
- zaraz w pirwszym topiku kolega Piotruś podaje mu na tacy ze 100 topików na jego temat
- w kolejnym temacie ma standardową wojnę r4 czy v6 - co również daje doskonałe pojęcie o temacie..

i chłopakowi źle. Może faktycznie lepiej się poczuje na forum vw? ;-)

woncek: ja na forum AKP przywitałem się tak: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight= - i jak napisałem tak zrobiłem, co i Tobie polecam.

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 08:20:19 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Normalnie zgiołem się w pół i cycki mi opadły
Wejdź kolego w archiwum ,baaaa!!! nawet w archiwum nie musisz wchodzić.Obejżyj kilka ostatnich postów na HP gdzie pomagamy ludziom w sprawach nie związanych z marką Audi.Pompagamy naprawiać Renaulty,Fordy ,składamy sobie życzenia, razem przeżywamy mecze i wyścigi. Wejdź do działu Spoty i zloty i popatrz jak "szlachta" bawi się wieczorami.

To że jeszcze nikt Cię tu nie przytulił nie upoważnia Cię do pisania takich przykrych dla Nas słów :/

Aaaaa.Zapomniałem powiedzieć TO WSZYSTKO ROBIMY BEZINTERESOWNIE :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 09:48:33 
Użytkownik

WONCEK bardzo dobrze cie rozumie :!:
ja jestem na forum od kilku lat ale przez ostatni rok (gora dwa) zagladam tu rzadziej i to wlasnie z tego powodu.
sadze ze przyczyna jest to ze w tej chwili w polsce mozna Audi kupic za grosze i kazdy taki "nowo upieczony wlasciciel" chce sie pokazac jakim to on jest milosnikiem i znawca Audi. kilka lat wstecz autami tej marki jezdzili tylko ludzie dojrzali i starsi, a teraz mlodziez ktora wlasnie takie opinie robi o forum :!:

jak nie wierzycie przypomnijcie sobie jak forum wygladalo 2 lata temu, a jak teraz.....

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 10:01:09 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro
kolejny mocno pienny temat. ale jak widac zalozenie kolegi wiecek nie znalazlo poparcia w rzeczywistosci bo nikt sie pod tym na tym forum podpisac nie chce. co wiecej. po co zachecasz nas do przegladania forum VW czy Hondy skoro z tamtad sam tu przyszedles jak i wiele osob i jakos dziwnym trafem to nie tamte fora sa tu chwalone za ich merytoryke i przydatnosc. co do jakichs pomowien o ktorych piszesz dotyczacych diesli to moze i racja bo jest tu pare osob na forum ktore patrza przez pryzmat tego co maja ale nie przeslaniaj sobie wizji forum postami kilku osob. to forum bardzo mocno sie rozroslo na przestrzeni ostatnich 2 lat i nie sposob pilnowac zeby 100% wypowiedzi byla mila , do rzeczy i oczywista. kazdy ma prawo napisac cos od siebie a to czytelnik wybiera co mu jest potrzebne. to jest wlasnie zasada dzialania forum. jezeli szukasz poradnikow czyli zbior czystej wiedzy to niestety za to sie placi w ksiegarni a przy odrobinie wysilku i taka forme tu znajdziesz , po raz kolejny za free i bezinteresownie. trzeba tylko chciec :peace:

A4Q '03 1.9 - 15-

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2007 10:09:04 
Użytkownik

Ja na forum nie jestem od dawna, ale juz zauważyłem, że kilka osób lubi ze soba ostrzej podyskutować, ale nic w tym złego moim zdaniem. Czytam dużo tematów,
osoby które proszą o pomoc czasami muszą dłużej poczekać, ale chyba ważne jest to, że dzięki klubowiczom dowiedzą sie czegoś i w 90% wasze rady pomogą im naprawić samochód, lub coś w nim zmienić i chyba to sie liczy. A co do ogólnej atmosfery to po prostu trochę poczekaj, poczytaj więcej i zobaczysz ze to mili ludzie :P

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1