.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 20:48:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pewien prototyp "nowego" A8
PostNapisane: 06.sty.2008 14:10:49 
Użytkownik

Witam. Swego czasu w w okolicy 2002 roku pojawiły się zdjęcia pewnego prototypu Audi A8. Poniżej owe fotki dwie, pewnie część z Was je zna... A mianowicie chodzi mi o to jaki świetny tyłek z tego protptypy został zastąpiony ... wiadomo czym(jeżdzi tych dup sporo po ulicach). Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem juz finalne A8 i jego tył to nie mogłem zrozumieć dlaczego spośród tylu innych fajnych pomysłów wybrali ten z tymi zaokrąglonymi lampami :/ . Tył z prototypu dużo bardziej by pasował do wizerunku flagowej A8 zwłaszcza po tym jak wyglądało poprzednie A8(mały czołg) :)

Mam nadzieję, że nie tylko mi sie bardziej podoba prototypowa dupa od tej nudnej, bezpłciowej obecnej ;)

Obrazek

Obrazek

mam nadzieję, że w przyszłym modelu(który był przez Audi zapowiadany na 2007 rok ;) ) nie dadzą jakiejś tandety. Szkoda, że nie pracuje już u nich człowiek który zaprojektował A8 D2 :( Projekt budy ma już 14 lat a do dzisiaj robi na ulicy wrażenie.(w przeciwieństwie do starych i nowych BMW7 i M. S) :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2008 14:47:48 
Użytkownik

Ktoś się bawił w photoshopie i wkleił przód od A4 B6, profil S6 C5 za to tył już nawet podobny :) Niedawno był lifting i już tylne lampy mają taki sam paseczek przez całą szerokość

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2008 16:44:17 
Użytkownik

hmm. przyjrzałem się dokładnie przodowie A4 B6 z tamtych lat i to nie to(inne wymiary, lampy, przetłoczenia, i wygląda grila, gł. dolnego.)

Obrazek

Obrazek

Co do profilu , to też nie zabardzo stare S6 C5 :) W S6 tylnia szyba opada pod większym kątem oraz kąty prowadzenia łuku listwy chromowej z okół okien zwłaszcza z tyłu w S6 są znacznie ostrzejsze i mają mniej załamań niż w tym prototypie.. oraz ogólnie linia dachu jak w A8 2008 w najniższej fotce...

Obrazek

CO do tyłu to też nie A6 czy A8, lampy przypominają tylko troszeczkę te z obecnego A8, ale mają więcej załamań... Co do paseczka białego to foto widziałem pierwszy raz jakoś wrzesień-pańśdzierwni 2001 i wątpie by jakiś koleś z Photoshopem przewidział, że w 2008 pojawi się owy paseczek w tylnych lampach A8 :D Nie występował wtedy w żadnym modelu Audi ani aucie innej marki. To pomysł autorski ludzi z Audi, więc to i inne daje do zrozumienia, że to własnie oni musieli mieć wpływ na owy wygląd konceptu z tej fotki w którym zawarli pewne pomysły które wykorzystali później....

Obrazek

Ostatnio edytowano 06.sty.2008 21:18:46 przez Aosiem, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2008 17:00:09 
Użytkownik

Cytuj:
hmm. przyjrzałem się dokładnie przodowie A4 B6 z tamtych lat i to nie to(inne wymiary, lampy, przetłoczenia, i wygląda grila, gł. dolnego.)

Chyba nie wiesz jakie efekty można osiągnąć w Photoshopie. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2008 21:05:36 
Użytkownik

k1991 napisał(a):
Cytuj:

Chyba nie wiesz jakie efekty można osiągnąć w Photoshopie. :peace:

Wiem dobrze, m.in jestem grafikiem :): I jak napisałem w poprzedniej odpowiedzi tu nie widzę tanich modeli Audi przerobionych na wyimaginowane przez kogoś A8.
Może być to także dzieło czysto komputerowe(chociaż 7 lat temu z tak realistyczną grafiką było trochę więcej kłopotu niż dzisiaj) ale stworzone wtedy zapewne przez jednego lub więcej pracowników działu projektowego Audi :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2008 21:12:33 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Spokojnie narazie mamy lekki face lifting nadwozia inne lampy z tylu halogeny. To co pokazales to na szczescie jest komputerowa pomylka na ktora Audi by sobie nie pozwolilo. Wiadomo ze wyglad to kwestia gustu, a jak beda wypuszczac nowy model to tyl na pewno ulegnie zmianie. Seria D2 miala od poczatku do konca ten sam tyl.

http://www.audi.de/audi/de/de2/neuwagen ... lerie.html

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2008 21:29:09 
Użytkownik

Cytuj:
Wiem dobrze, m.in jestem grafikiem n I jak napisałem w poprzedniej odpowiedzi tu nie widzę tanich modeli Audi przerobionych na wyimaginowane przez kogoś A8.
Może być to także dzieło czysto komputerowe(chociaż 7 lat temu z tak realistyczną grafiką było trochę więcej kłopotu niż dzisiaj) ale stworzone wtedy zapewne przez jednego lub więcej pracowników działu projektowego Audi Smile

Zwracam honor, choc bardziej chodizło mi o mozliwośc takiego dopasowania w PS niż to że to zdięcie jest przerobione na nim :diabel: :diabel: Ale amator może sie mylić :)

Ostatnio edytowano 06.sty.2008 22:03:19 przez k1991, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 06.sty.2008 21:43:23 
Użytkownik

KORU napisał(a):
Spokojnie narazie mamy lekki face lifting nadwozia inne lampy z tylu halogeny. To co pokazales to na szczescie jest komputerowa pomylka na ktora Audi by sobie nie pozwolilo. Wiadomo ze wyglad to kwestia gustu, a jak beda wypuszczac nowy model to tyl na pewno ulegnie zmianie. Seria D2 miala od poczatku do konca ten sam tyl.

http://www.audi.de/audi/de/de2/neuwagen ... lerie.html

Heh, wolałbym był im się z tym tyłęm tak w obecnym A8 pomyliło :D .Bo przód dużo lepszy w obecnycm A8 niż to co pokazałem to fakt :) Ale tył moim zdaniem zaje..fajny. Masywnością przypomina ten poniżej, a nie obecną "chudą szkapę" A8 :d ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.sty.2008 01:06:15 
Użytkownik

moim zdaniem ktoś pobawił się w jakimś programie graficznym - dla mnei to jest całe a4 b6 troszke pozmieniane cała bryła przód wszystko , pozatym jak wiecie wszyscy miłośnicy audi teraz jest trend a audi jest tego najlepszym przykładem że samochody mają swój znak rozpoznawczy - wielki grill nie po to ktoś to wprowadzał w każdym modelu żeby od tak z tego wychodzić

- ja chcecie to rozmyślajcie ja wam mówie normalna poprzerabiana b6 !!!!!

Strefa czasowa: UTC + 1