fatum napisał(a):
W mojej Audicy (1996r.) słabo bierze tył. Podglądałem ‘dziewczynę od dołu’, ale nie zauważyłem korektorów siły hamowania. Gdzieś muszą być, tylko gdzie i jak one wygladają? One są podejrzane o słabe hamowanie tyłu. Gdyby poprzedni właściciel wymontował je, to ciśnienie płynu, a i siła hamowania byłaby identyczna jak z przodu, a tak nie jest.
Może ktoś doświadczony podpowie mi gdzie szukać tych korektorów. Może też zaleci szukać innej przyczyny. Kiedy przy pracującym silniku wcisnę pedał hamulca i przytrzymam mocno dociśnięty, to wolno zaczyna się obniżać, ale później się stabilizuje i ustaje obniżanie. Nie wiem, czy to normalne i czy ma wpływ na słabe hamowanie tyłem. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Najlepiej kontakt na maila:
fatum(małpa)os.pl
Ja bym chciał się dowiedzieć skąd wiesz, że słabo bierze tył. Z tego co wiem to mało kto zauważy, że tył w ogóle nie hamuje. 80% siły hamowania idzie na przód.
Ile kN siły hamowania wyszło Tobie z tyłu? Gdyby nie działały korektory hamowania to podczas hamowania auto z dużym prawdopodobieństwem stawałoby bokiem.
Z pedałem hamulca mam podobnie.