.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 11:40:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 1.9TDi] 2000r. wgniecione drzwi
PostNapisane: 01.lut.2008 19:23:32 
Użytkownik

Witam mam strasznie głupi problem... Wjechał mi ktoś w bok mojego audi zaraz za tylnymi drzwiami(myślę że hakiem) nie mocno ale zrobiło sie bardzo głębokie zagłębienie... ja chciałbym to wypchać... i tu problem wielki(strasznie głupi wiem) ale jednak nie mam pojęcia jak ściągnąć tapicerkę(tzn boczek) zeby sie do tego dostać. Próbowałem już od bagażnika ale urwałem tylko jeden zaczask dlatego wole spytać... znalezienie instrukcji obsługi do yego modelu graniczy z cudem(tzn darmowej). I dlatego pytam znając audi to napewno jest jakiś bardzo ciekawy system sciągania tego mam już pewne doświadczenia np z boczkiem w drzwiach:) Jakby ktoś był tak miły to niech napisze przynajmniej z której strony sie za to zabrać... pozdrawiam wszystkich fanów AUDI doskonałe samochody

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2008 19:26:41 
Użytkownik

oczywiście audi jest 3 drzwiowe tylko tak głupio napisałem ze za tylnymi drzwiami ale to ze zdenerwowania na pomysłowść panów z Ingolstadt hehe tzn na to ze nie mam instrukcji obsługi bo rozwiązania sa bardzo fajne

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2008 20:26:57 
Klubowicz

trzeba delikatnie te zatrzaski odpinac, zeby nie polamac. Jak sicagalem boczek to zczynalem od gory za przednim siedzenie, potem dol i dalej tyl.
a spinki te wygladaja tak: ( i sa w wcisk w metalowe otwory w karoserii)
Obrazek

Audi A6c4 Ael Avant Quattro ECO Power by' To JA !
Audi 100 C4 red
Audi A3 1.9 8L
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2008 11:07:40 
Użytkownik

Dzięki wielkie jutro sie zabiorę do pracy. Może i lepiej jest zacząć za przednimi siedzeniami ale bezpieczniej wydawało mi sie od bagażnika bo tam nie widać ewentualnych szkód. A właśnie jeszcze jedno ciekawi mnie jaki tam jest głosnik w tym boczku bo przy okazji on też sie rozsypał. Tzn jaki rozmiar itd. Dzięki Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2008 12:01:12 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Po pierwsze zdemontuj kanapę od strony uszkodzenia.Musisz złożyć siedzisko ,trzyma się na 2 sprężynujących drutach.Zciskasz do wewnątrz i wtedy musi wyjść z mocowania.Potem kładziesz tylneoparcie i śrubokrętem podważasz zapadkę ryglujacą oparcie.Zapadka znajduje sięod strony boczka.Delikatnie pociągasz oparcie w kierunku przodu samochodu i pod kątem wyciągasz oparcie z bolca który trzyma oparciepo przeciwnej stronie.

Teraz przyda się zdemontować listwę progową która jednym z końców trzyma boczek na dole.
W tym celu musisz odkręcić zaślepkę aż pod nogami pasażera lub kierowcy (nie napisałeś z której strony powstało uszkodzenie ;) )

Potem delikatnie podważasz listwę starając się nie złamać jej w pół.
Zanim zabieżesz się za boczek, warto jeszcze usunąć uszczelkę szyby aby nie zniszczyć jej mocnym szarpnięciem.A poza tym łatwiej bedzie nam montować boczek ;) .
W celu podniesienia uszczelki uchyl tylną szybę.

Teraz możesz zabrać się za boczek.Pamiętajże nic na siłę.Boczekmożna bardzo łatwo rozerwać.Staraj się podważaćuchwyty czymś cieńkim i sztywnym.
Jeśli jakiś uchwyt zostanie przy karoserii wyczep go i przyklej z powrotem do boczka.

Strefa czasowa: UTC + 1