.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lut.2025 16:53:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2008 09:36:39 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad c6
Cytuj:
Mały - przedtem nie zdążyłem ale właśnie uzupełniłem (wytłuszczonym drukiem) poprzedniego posta. Poczytaj sobie ... .

No jasne ze sie podejme tylko juz mi sie chorobowe konczy :peace:
A mam jeszcze pytanie 1 temu ten EGR byl czyszczony i juz sie z nim cos stalo ??

Cytuj:
Cytat:

- czy masz jakieś starsze logi ?

Piotruś nawet nie wiesz jak zawsze mazyłem zeby napisac ze na gorze jest duzy czerwony przycisk SZUKAJ a tak na powaznie z lipca ostatnie mam nadzieje ze ci pomoga dodam ze od tamtej pory z braku czasu nie bylo nic robione oprucz odmy oleje plyne czyszczenie wlasnie dolotu.

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=

Przepraszam odnosniki w temacie nie dzialaja zlosliwosc byłych szefow :<

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2008 09:43:34 
Użytkownik

hmmm tak sobie teraz myslalem i przypomnialem sobie ze co jakis czas mam blad zwiazany z przeplywka ale niestety nie pamietam jaki :| po skasowaniu zas jakis czas jezdze i nic nie ma ale chyba chodzilo o cos z jej zasilaniem jesli to ma pomoc to pisze :(:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2008 09:45:30 
Klubowicz

maly1987 napisał(a):
Cytuj:
Mały - przedtem nie zdążyłem ale właśnie uzupełniłem (wytłuszczonym drukiem) poprzedniego posta. Poczytaj sobie ... .

No jasne ze sie podejme tylko juz mi sie chorobowe konczy :peace:
A mam jeszcze pytanie 1 temu ten EGR byl czyszczony i juz sie z nim cos stalo ??

Niestety nie potrafię udzielić odpowiedzi na Twoje pytanie na tak dużą odległość. Żeby uzyskać pewność czy moja hipoteza jest słuszna - wykonaj prosty test:
zdejmij wężyk podciśnienia z gruchy EGRa i zaślep go (chociażby palcem) i zaloguj 003stat. Powinno "pokazać" conajmniej >400 jednostek i w takim przypadku czyszczenie EGRa będzie niepotrzebne.

I pamiętaj Kolego, że wszyscy tutaj próbują Ci pomóc "wirtualnie", opierając się wyłącznie na Twoich relacjach i odczytach blocków wartości mierzonych. To czasem ma sens, a czasem sensu nie ma ... .

Ponadto - zapytaj Rogala jak głęboko zaingerował w turbo, a przede wszystkim - czy regulował sztangę (dobrzy fachowcy mogą sobie na to pozwolić pod warunkiem, że jest to działanie tymczasowe, doraźne) .

Ostatnio edytowano 09.lut.2008 09:50:25 przez Piotruś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2008 09:50:08 
Użytkownik

Cytuj:
Niestety nie potrafię udzielić odpowiedzi na Twoje pytanie na tak dużą odległość. Żeby uzyskać pewność czy moja hipoteza jest słuszna - wykonaj prosty test:
zdejmij wężyk podciśnienia z gruchy EGRa i zaślep go (chociażby palcem) i zaloguj 003stat. Powinno "pokazać" conajmniej >400 jednostek.

I pamiętaj Kolego, że wszyscy tutaj próbują Ci pomóc "wirtualnie", opierając się wyłącznie na Twoich relacjach i odczytach blocków wartości mierzonych. To czasem ma sens, a czasem sensu nie ma ... .
A mam to zrobic na rozgrzany silniu czy nie ma to znaczenia??

Piotrus czy ty masz daleko to oswiecimia??
Masz jakis zaklad mechaniczny ?
w marcu wracam na 2 tyg moze bym podjechal w jakis sposob do ciebie zostawil ci niunie albo jakos, sam juz nie wiem. Wpakowalem w ten samochod juz pare tysiaczkow i nie widze rezultatow. masakra ale za to zawsze marzylem o widlaku :):

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2008 11:28:36 
Klubowicz

maly1987 napisał(a):
A mam to zrobic na rozgrzany silniu czy nie ma to znaczenia??

Na rozgrzanym. Chociaż naprawdę przydałoby się info od Rogala jak podejść do logów po tuningu i wiedza co zostało (ewentualnie) zmienione w nastawach (mechanicznych) sprężarki.

maly1987 napisał(a):
Piotrus czy ty masz daleko to oswiecimia??

Około 55 km.

maly1987 napisał(a):
moze bym podjechal w jakis sposob do ciebie zostawil ci niunie albo jakos,

Przypomnij się kilka dni przed przyjazdem (na PW) . Myślę, że nie istnieje konieczność stawiania niuni dłużej niż na jedno popołudnie (w celach diagnostycznych), a co dalej uzgodnimy już wspólnie ... .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1