.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 00:15:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 2003 s-line Lublin
PostNapisane: 12.lut.2008 14:37:31 
Użytkownik

http://olmax.gratka.pl/ogl/1809.html koledzy co myślicie o tym samochodzie? może ktoś oglądał, jeździł, sprawdzał itp.? po wstępnych oględzinach i jazdach testowych jestem zdecydowany na kupno, przebieg w sumie udokumentowany, raczej po jakimś dużym dzwonie nie jest, środek ładny-bardzo zadbany nie wygląda na prany, chyba po ingerencji w program sterujący bo jeździ jak wściekły(moim skromnym zdaniem) ale chciałbym jeszcze zasięgnąć opinie szerszego grona, może akurat ktoś z forumowiczów go oglądał i wie że jest z nim coś nie tak, bardzo proszę o sugestie, sprawa raczej pilna.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2008 14:51:14 
Użytkownik

silnik nie wiadomo ile KM a za taka cene juz bym szukał w ogole nie bitego.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2008 16:47:37 
Użytkownik

cena troche mniejsza niż wycenione a z szukaniem to jest tak, że jakiekolwiek fajne oferty są daleko, jak dzwonie to albo do rejestracji z faktura małą albo kwota na fakturze 20tys a ja chcę na firmę kupic i potrzebuję pełną kwotę na rachunku, poza tym mam małe dziecko pracuję, prowadzę firmę tak że każda godzina jest u mnie na wagę złota i wyjazdy na przyklad do wielkopolski to 2 dniowa wyprawa no i mam taką teorie że tan samochód był sprzedany dlatego że uszkodzony a nie dlatego że wysłuzony i te wszystkie "bezwypadkowe" z niemiec są po prostu zuzyte. Pal licho cene czy kilka tys więcej czy mnie ważne żeby samochód był dobry, żebym był zadowolony no i żebym sprzedając go za 2-3 lata nie musiał kogos w h..a robic że przebieg niby oryginalny itp.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2008 18:04:36 
Użytkownik

no to jak chcesz, a po VINie przebieg sprawdzałes w ASO w tym audi?

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2008 18:41:30 
Użytkownik

Auto: Audi A3 1.9 TDI ASZ+ 234/460
szkoda ze nie masz wiecej czasu.. takie auto moim zdaniem wymaga dluzszego zbadania przed jego zakupem.. ale z drugiej strony nie jest ciezko stwierdzic, po dobrych ogledzinach, czy jest warte kupna... cena jest atrakcyjna pod podstawowym warunkiem ze ma pelna bezlukowa historie serwisowa. Co do silnika to jest wychwalany przez znawcow TDI na forum. Dynamiczny i nie spali duzo. Jest wydajny co do mozliwosci tuningowych.. Takze jesli ma program na np. 160ps i 350N/m to moze sie zbierac naprawde nie kiepsko tak jak mowisz.. Ogolnie jesli z autem jest wszystko okay to moim zdaniem jest to fajna nie za duza bryczka :peace:
P.S. Komfort mozesz miec nie za dobry na tych niskich oponach (S-line)

- 80 B4 1Z '94
Ponadto na podwórku: A4 B6 AVF quattro '03, A3 ASZ '02, A3 ALH '99 - sprzedam

SPRZEDAM części z mojej A4 B5 AFN - pw.

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2008 21:50:39 
Użytkownik

ten samochód sprzedaje znajomy znajomego tak że mysle że jakiegoś wielkiego wała bał by się wciskać, powiedziałem mu że jak się okaże cos nie tak to mu go oddam, zapewniał że jak sie spotkamy po pół roku postawie flache że dobre auto, myslę że na samochodach się znam-ładnych parę lat w branży importersko-handlowo-posredniczej i to auto wygląda na prawde uczciwie ;) ale teraz z uwagi na brak czasu muszę kupić cos w co wsiądę od ręki i nie będe się musiał bujac po mechaniorach, blacharzach, lakiernikach itp. miałem nawet pomysł kupna nówki kia ceed, hyundai i30 itp ale po jazdach testowych jakos mi ten pomysł odszedł, jakoś przywykłem do pewnych standardów i takie auta znudziłby mi sie po kilku miesiącach a audi mam zamiar pojeździć 2-3 lata. Pomimo książki serwisowej przebieg jadę jutro sprawdzić, nigdy nie wiadomo czy po drodze ktos nie podtiuningował przeglądów :-) Jesli chodzi o twardość to faktycznie telepie jak cholera, jak się nie przyzwyczaje to będe musiał zmienic zawieszenie na normalne i koła na standardowe 16

Tytuł:
PostNapisane: 12.lut.2008 22:21:37 
Klubowicz

Wydaje mi się, że poduszka za bardzo ostaje i kiera chyba nie od tego auta - brak znaczka s-line. Auto chyba nie wymęczone, ale jakoś fotek pozostawia wiele do życzenia...

Strefa czasowa: UTC + 1