.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 00:30:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 Avant Quattro z Płocka. Zna moze ktos jego Historiie
PostNapisane: 17.lut.2008 16:30:42 
Użytkownik

Po 1wsze to witam. Jest to moj pierwszy post na tym forum ale nie ostatni. Ogolnie posiadam samochod z grupy vag a dokładniej Golfa Mk2. Jednak przyszedł czas na zmiane. Do rzeczy. Chciał bym wiedzieć czy zna ktos Historiie tego samochodu http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4375636 Auto od 3 lat w polsce, wczesniej niemcy. Zna moze ktos własciciela badz ktos moze go juz ogladał i wie w jakim jest stamie. Chodzi mi o przeszłość powypadkowa, czy napedy działaja, silnik ładnie pracuje i nie jest juz zurzyty. Nie chodzi mi o turbo bo to tak za jakis pojdzie na przerube na hybryde. Gólnie czy trzyma kompresje itp. Za wszelkie wskazowki, podpowiedzi serdecznie diekuje. PS: czy te auto nie powinno miec przycisku do blokady tylniego dyfra?

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2008 18:02:11 
Użytkownik

za tyle napewno nie kupisz dobrego disla z tego roku i to jeszcze z quattro. Nic nie pisze o bezwypadkowosci, ja bym odpuscił.

Tytuł: Re: A4 Avant Quattro z Płocka. Zna moze ktos jego Historiie
PostNapisane: 17.lut.2008 18:53:28 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Łaszczu napisał(a):
Po 1wsze to witam. Jest to moj pierwszy post na tym forum ale nie ostatni. Ogolnie posiadam samochod z grupy vag a dokładniej Golfa Mk2. Jednak przyszedł czas na zmiane. Do rzeczy. Chciał bym wiedzieć czy zna ktos Historiie tego samochodu http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4375636 Auto od 3 lat w polsce, wczesniej niemcy. Zna moze ktos własciciela badz ktos moze go juz ogladał i wie w jakim jest stamie. Chodzi mi o przeszłość powypadkowa, czy napedy działaja, silnik ładnie pracuje i nie jest juz zurzyty. Nie chodzi mi o turbo bo to tak za jakis pojdzie na przerube na hybryde. Gólnie czy trzyma kompresje itp. Za wszelkie wskazowki, podpowiedzi serdecznie diekuje. PS: czy te auto nie powinno miec przycisku do blokady tylniego dyfra?

Jestem posiadaczem identycznego samochodu i prawdę powie Ci tylko i wyłacznie porządnie przeprowadzona diagnostyka VAG`iem przed zakupem.
Niemniej spojrzeie na cenę wystarczyło mi , aby dalej nie interesować się tym samochodem.
W A4 quattro zamontowano system EDS/EDL zintegrowany z ABS, który wyrównuje obroty kół tylniej osi w czasie poślizgu, wykorzystując hamulec.
Przycisk blokady dyfra zakończył karierę w modelu B4 quattro. W dalszej produkcji modeli Bx nie był montowany.

Ostatnio edytowano 18.lut.2008 15:46:48 przez Baskecior, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2008 23:31:12 
Użytkownik

ok thx. Rozmawiałem z kolega Baskecior i mnie nakierunkował. Plus drobne wskazowki. Dzieki za podpowiedzi potyczace samochodu.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2008 00:55:15 
Klubowicz

Auto było przedzwonione w cały przód zapewne, ma nowe błotniki, lampy i zderzak, do tego nowe listwy na drzwiach i tylny zderzak. Do mocnego prześwietlenia, bo historię pewnie ma bogatą... Trzebaby się wszystkiemu baaardzo dokładnie przyjrzeć i zdiagnozować, ale nie dyskfalifikował bym całkowicie na wejściu.

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2008 22:45:12 
Użytkownik

byłem, zobaczyłem i pojechałem. człowiek ktory mowił ze auto jest w good stanie jest jakis nie owazny. umowiłem sie na MC w płocku nawet nie wyszedł. auto ogladałem minute i pojechałem na kawe do sonsiedniej stacji paliw. srodek ok. ale efekt wizualny spowodował ze nie chciało mi sie wiecej na te auto patrzec. spryskiwacze rksenownow jkies pourywane. chrom listwy na silikon ogolnie masakra. iech nikt nie jedzie po ten samochod, nie opłaca sie!!!! byłem,obejzałem i pojechałem.

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2008 16:57:26 
Użytkownik

Zgadzam sie...rozmawiałem z człowiekiem przez telefon...Jak go przycisnąłem to wyszło że nie ma zaślepek od spryskiwaczy na xenony, szyba przednia pęknięta...
I szczerze mówiąc fajnie że ktoś sprawdził to autko...A tak w ogóle...to zdjęcia są z 2006 roku, więc o czym mowa!! Cena rewelacyjna...ale mi było szkoda 50 km jechać żeby na to patrzeć...NIE MA OKAZJI!!

Strefa czasowa: UTC + 1