.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.mar.2025 11:43:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Chip do Motoru o symbolu 1z ahu
PostNapisane: 18.lis.2007 22:00:30 
Użytkownik

Witam
Standardowo zacznę jak każdy nowy użytkownik aby nie dostać od razu bana od admina.
A więc tak długo szukałem i przymierzałem sie do kupna tego cudu motoryzacji A6 C4.Niestety ze względu na ograniczone środki finansowe wybrałem wersje z najmniejszym silnikiem wysokoprężnym czyli 1.9 TDI 1Z .W związku ze auto ma dużą budę zaczyna mi brakować momentu i koni.Pomyślałem więc o chipe dla tej jednostki.
Na pierwszy rzut oka rzuciły mi sie gotowe już przeprogramowane epromy z allegro.Wiem że już były poruszane te tematy (opcja szukaj) ale nikt nie udzielił jednoznacznej odpowiedzi co do działania motoru po zmianie programu.W tym temacie chciałbym zebrać opinie fachowców jak i użytkowników takich jednostek.Jak to rzeczywiście to wygląda
Licze na dużą aktywność
Ewentualnie proszę o kontakt osób z podkarpacia chętnych na zbiorowy chip tuning w profesjonalnej hamowni konkretnie w m. rzeszów myśle ze byłoby dużo taniej niż pojedyńcze chipowanie

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2007 23:11:15 
Klubowicz

Zrób program u dobrego magika, czyt. Rogal (jest tutaj na forum).

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2007 23:18:22 
Użytkownik

Dzięki już go szukam Pozdrawiam Powiadacie ze to magik ??

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2008 18:29:36 
Użytkownik

W Rzeszowie podobno dobry jest w tym automacher jest to w Miłocinie przy wylocie na Radom

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2008 20:47:30 
Użytkownik

no dzięki kolego bo myślałem ze juz ten temat umarł
wiem gdzie mieści sie automacher nie wiesz jak tam z cenami ??
czym jeździsz ??

Tytuł: Re: Chip do Motoru o symbolu 1z ahu
PostNapisane: 17.lut.2008 22:09:59 
Użytkownik

exterminal69 napisał(a):
Witam
Na pierwszy rzut oka rzuciły mi sie gotowe już przeprogramowane epromy z allegro.Wiem że już były poruszane te tematy (opcja szukaj) ale nikt nie udzielił jednoznacznej odpowiedzi co do działania motoru po zmianie programu.W tym temacie chciałbym zebrać opinie fachowców jak i użytkowników takich jednostek.Jak to rzeczywiście to wygląda

Wyglada to tak:
- standartowo na kobiety dzialaja kwiaty prawda? ale na jedne bardziej róże na drugie tulipany a i znajda sie takie babki co uczulenia od bukieciku moga dostac...wiec czy jest uniwersalny sposob na panienki ?

- tak samo z chipsami. Jak masz auto świeże i wszystko bangla jak powinno to uniwersalny "tjuning" raczej nie popsuje (jak jest z glowa zrobiony). Problemy sie zaczynaja jak wysluzona jednostka napedowa jest chimerna i trzeba ja molestowac w okreslony sposób

- wiec konkludujac mozesz zapodac gotowego eeproma. Moze bedzie ladnie fajnie i milo a moze tez okazac sie ze nagle batory z tyl bedzie a turbo po kilku tyg powie papa

PostNapisane: 18.lut.2008 18:46:29 
Użytkownik

rob555 napisał(a):
Wyglada to tak:
- standartowo na kobiety dzialaja kwiaty prawda? ale na jedne bardziej róże na drugie tulipany a i znajda sie takie babki co uczulenia od bukieciku moga dostac...wiec czy jest uniwersalny sposob na panienki ?

TAK NAZYWA SIĘ LAMBORGHINI DIABLO.

PostNapisane: 18.lut.2008 18:54:18 
Użytkownik

flavios napisał(a):
TAK NAZYWA SIĘ LAMBORGHINI DIABLO.

:): :):
Cytuje za TopGear : podjedz takim na randke z Kristine Scott Thomas to zobaczysz czy sie uda :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2008 12:27:48 
Użytkownik

A ja tam jestem za kupowaniem gotowców !!

Ostatnio przyjechał do Nas na wykonanie samego pomiaru Passat 1.9 101PS PDek z czipem by allegro. Max moment obrotowy miał w piku przez 200obr przy 1600obr !!, linie mocy momentu zamiast narastać liniowo wiły sie jak wąż a do tego wytworzył fajną zasłonę dymną.

Oczywiście nie ma co wsadzać wszystkich allegro tunerów do jednego worka ale dla mnie oby jak najwiecej takich przypadków. A nie był to pierwszy...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.lut.2008 13:56:29 
Użytkownik

Auto: Renata
Rogal napisał(a):
A ja tam jestem za kupowaniem gotowców !!

Ostatnio przyjechał do Nas na wykonanie samego pomiaru Passat 1.9 101PS PDek z czipem by allegro. Max moment obrotowy miał w piku przez 200obr przy 1600obr !!, linie mocy momentu zamiast narastać liniowo wiły sie jak wąż a do tego wytworzył fajną zasłonę dymną.

Oczywiście nie ma co wsadzać wszystkich allegro tunerów do jednego worka ale dla mnie oby jak najwiecej takich przypadków. A nie był to pierwszy...

Pozdrawiam

zapodałes wlascicielowi zastrzyk uzdrawiajacy .... :D :?:

Strefa czasowa: UTC + 1