Diesel Monster napisał(a):
:peace:
Gratulacje, widzę że się napracowałeś, ale podejrzewam, że na pewno fajnie wygląda. Chciałem jeszcze moze napisać o trudnościach jakie napotkałem na swojej drodze do ukończenia tego projektu:
1. Strasznie ciężko było wyjąć cały nawiem po stronie kierowcy (lewa strona kierownicy) mam tam taką dziwną klapkę na bardzo mocno trzymających sprężynach i nie wiem szczerze mówiąc do czego ona służy. Odchyla się ją do dołu ma okołow 5 cm długości i 3 wysokości ?????? i za chorobę nie wiem po co ona jest.
Dokładnie tak samo miałem! Środkowy bez bólu... prawy też, ale ten po lewej... ehhhhhhhhhh... a co do tej klapki - też nie mam pojęcia do czego ona jest...
2. jak puścliliście kable z prawego nawiewu?? - bo ja zrobiłem dziurkę w kanale nawiewu taki w "skarpecie" - strasznie sie na tym namęczyłem żeby to ładnie schować.
Kabelek pasuje idealnie pod kanałem nadmuchu, dalej nad schowkiem i do zasilania w konsoli głównej... niewygodnie, ale w sumie bez problemów

3. no i oklejanie kabelkiem całych nawiewów tak żeby to ukryć to nieszczęsne okablowanie, kosztowało to troszkę pracy.
Tutaj nie wiem o czym piszesz! Jakie oklejanie? Przewody puszczałem zawsze zewnętrzną stroną obudowy "kratki" - w tym miejscu mam cieniutkie przewody od taśmy dysku twardego - są elastyczne i na diodę spokojnie wystarczą...
4. W paru miejscach ( chyba w dwóch ) trzeba było usunąć ograniczniki przesuwu takie z plastiku bolce kwadratowe. Bałem się ale wyszło spoko.
Dokładnie, w lewym i prawym nadmuchu, ale to w niczym nie przeszkadza z tego co widzę... Dioda by się nie zmieściła gdyby tego nie wycinać...
EDIT: Jak chcesz zobaczyć efekt końcowy to jest tutaj:
http://www.bramstal.pl/audi/