amstafff napisał(a):
myślisz że tylko ty masz super hiper instalacje?
i tylko twoje a8 jest z małym przebiegiem?a reszta tu obecnych ma po 350tyś?
to może ja też się pochwale co mam za instalacje:
BRC SEQUENT,wtryski takie same jak twoje

,sztuka kosztuje 450zł,ostatnio jeden mi padł wiec wiem ile kosztuje łatwo policzyć x8 ile kosztują same wtryskiwacze

instalacja zakładana była w 11.2004 i kosztowała 7tyś więc nie jest to żadna lipa!!do tej pory (trzy lata) tylko jeden serwis(w Łodzi) ma program do tej instalacji

bo rzadko ludzie zakładają takie instalki. przebieg mam 190tyś a w momencie gazowania miała 120tyś więc przez 70tyś padł mi jeden wtrysk.A do czego zmierzam...a mianowicie do tego że pali gazu tyle co benzyny w moim przypadku jest to 20-22L (MIASTO) i jest mi ciężko naprawde uwierzyć że twoja pali 16L po mieście.silnik 4.2 automat- to auto musi swoje palić!ale ok

nie będziemy się sprzeczać o te 6litrów różnicy

widocznie łódź jest takim miastem w którym auta palą duużo.
dla przykładu powiem ci że 15L pali mojego kolegi A4Q 1.8T.automat, avant.(też jeździ po Łodzi)

Weź ty sie tak nie gorączkuj bo wrzodów dostaniesz..
Jak napisałem ja nie próbuje nikogo na siłe przekonywać i nikomu nic udowadniać.
Pierwsza kwestia jaką zauważyłem już na wstępie przy silniku "morgothdbma" to inny kod a wiec inny silnik on ma niż ja to może miec znaczenie.
Co do instalacji LPG Sequent bardzo dobra instalacja i ma duzo opcji (wieciej niż konkurencja z tej półki) niedaleko mnie jest akurat Czakran (autoryzowany Importer BRC) ale mimo wszystko nie zdecydowałem się na nią bo jej nie znam OMEGAS mam już opcykany wyciągam laptopa i sobie programuje.
Tak jako czysta dygresja powiem ci że moje drugie autko B4 2,6 Quattro pali pomiędzy 14-15L LPG i niema takiej pier... możliwości żeby spaliła mniej nawet jeżdząc jak emerycik. Instalacja też OMEGAS tylko wtryski BOSCH. Tak wiec różnie to bywa z tymi spalaniami mam tego świadomość. Z ciekawostek jak ją zagazowałem w 2004 roku to 6 miesiecy walczyłem z ustawieniami instalacji i efekt był mizerny (jek ktoś chce to niech poszuka moje posty z 2004 o dwutorowości silnika V6) I w sumie czystym przypadkiem została zmieniona jedna opcja ustawień w sumie tak przypuszczali wszyscy( głównie gazownicy) że to nieistotne okazało się że autko zaczęło nagle palić 1,5 do 2L LPG mniej z dnia na dzień.
Wtedy przekonałem się że wiedza gazowników na temat instalacji jest na poziomie tylko to co im potrzebne by auto wyjechalo a reszta olać.
O tym co powoduje to ustawienie nawet nie był mi w stanie powiedzieć główny serwisant w warszawie tylko miotał się w zeznaniach.
A prawdę pokazały dopiero wykresy komputera PB. I tak by szło dlugo opowiadać i pisać itp. Ale nie oto przecież tu chodzi.
Z doświadczenia wiem że dwa identyczne auta z dwoma identycznymi silnikami oba ta sama instalacja LPG jedno bedzie palić 13 drugie 18 i zaden magik gazowy nie wymyśli dlaczego.. Widziałem już takie przypadki.
Mi B4 pali wieciej niż A8 i jakoś nie staram sie dociec dlaczego wiem że to B4 po prostu mniej palić już nie będzie.
Zaniedlugi bedzie na placu drugie A8 tyle ze z silnikiem już 40V pojdzie do zagazowania identyczną instalką jak u mnie w tym samym warsztacie ciekaw jestem jak tam będzie sie kształtować spalanie po dograniu odpowiednich map. Ponoć ma byc mniejsze niż u mnie, hehe ale czy to możliwe za nie dlugo sie przekonam.
Proszę nie gorączkujcie się tak ja nie mam żadnego interesu w pisaniu nieprawdziwych danych.