.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 04:16:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dusi na Gazie!
PostNapisane: 09.mar.2005 15:43:59 
Użytkownik

witam wszystkich

mam instalacje gazową I generacji w Audi 80 B3 89r, na biegu jałowym, gdy stoje zbiera sie dobrze nic nie dusi, no jest tak jak ma być. gdy jade szczególnie na niższych obrotach od 2 do 3 tyś /min i dodaje gazu to go zdusi i ledwo pomalutku zaczyna stopniowo wchodzić na obroty, gdy jade na 3 biegu pod górke i obroty spadną do tych 2 tysięcy, to nie może wyjechać, po wrzuceniu na 2 biego zaczyna jechać ale tez słabo, a na prostej zaczyna dopiero isc tak jak powinnen jak sie go dobrze rozkręci, koło 5 tyś obr/min, (zapala dobrze,ale mniej bierze gazu, niż brał)
nie wiem czy popuscić mu na wężu więcej, czy może filtr gazu wymienic.
Zasugerujcie mi cos.

Hey......

Tytuł: Re: Dusi na Gazie!
PostNapisane: 09.mar.2005 15:47:07 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
schwanz24 napisał(a):
witam wszystkich

mam instalacje gazową I generacji w Audi 80 B3 89r, na biegu jałowym, gdy stoje zbiera sie dobrze nic nie dusi, no jest tak jak ma być. gdy jade szczególnie na niższych obrotach od 2 do 3 tyś /min i dodaje gazu to go zdusi i ledwo pomalutku zaczyna stopniowo wchodzić na obroty, gdy jade na 3 biegu pod górke i obroty spadną do tych 2 tysięcy, to nie może wyjechać, po wrzuceniu na 2 biego zaczyna jechać ale tez słabo, a na prostej zaczyna dopiero isc tak jak powinnen jak sie go dobrze rozkręci, koło 5 tyś obr/min, (zapala dobrze,ale mniej bierze gazu, niż brał)
nie wiem czy popuscić mu na wężu więcej, czy może filtr gazu wymienic.
Zasugerujcie mi cos.

Hey......

Zacznij od wymiany filterków w reduktorze oraz przeczyszczenia go.
Po tym wszystkim udaj się na ustawienie instalacji gazowej, regulacja na "ucho" kończy się postrzępionymi nerwami i popierdywaniem silnika.
Objawy, które opisujesz wskazują na zły skład mieszanki oraz zbyt małą ilość gazu w mieszance.

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2005 16:13:04 
Użytkownik

tak jak napisal backecior jedz na regulacje gazu

jezeli ci sie nei chce odkrec 1/4 obrotu dławika na przewodzie doprowadzającym gaz z reduktora do miksera

i sprawdz czy nie jedzie lepiej !!
jezeli troche ale za malo to odkrec jeszcze raz 1/4 oborotu

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2005 20:07:56 
Użytkownik

Hej....
Jozioooo ma rację....sam spróbuj wyregulować robi się to takim pokrętłem które jest na wężu wylotowym z miksera....proste jak barszcz...sam czasem sobie reguluje w moim aucie i chodzi OK... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2005 21:55:08 
Użytkownik

Auto: V8
wymien filtr to mus a z regulacja to najlepiej to samemu robic poniewaz mechanik ze stacji niejezdzi autem tylko ty sam!!! niewiem jak masz na wezu 2 czy jedno pokretlo ale jesli 2 to na jednym daj dwa obr a na drugim 1,5 - to bedzie odpowiednia baza do dalszej wlasnej regulacji i wyreguluj obr na mikserze a jesli jedna sroba to daj tak 2 - 2.5obr
musisz jezdzic i krecic
pozdr

punk's not death
byly rozne audi qutro i nie qutro ale bylo:
treseraudi super200 2.2turbo 20v quattro avant i to bylo audi...
MONTAŻ LPG MECHANIKA 602244068

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1