Witam
Panowie znalazłem taką perełkę w całkiem dobrym stanie blacharskim i mechanicznym. Teraz po podłączeniiu vag-a mam takie o to wyniki:
17978 - engine started by immobiliser - intermmitent (ten błąd znam i wiem z czym się je)
17521 - oxygen sensor (lambda): B1 S1: internat resistance to high (jakiś problem z sondą... ale nie ma draki poki co)
17925 - main relay (J271): electrical malfunction - intermittent
No właśnie ten błąd mnie martwi najbardziej i bardzo bym prosił jeśli ktokolwiek z Was może coś wie jak to ugryźć i czy warto zawracać sobie głowę dalej tym autem.... wg. mnie to jakiś problem z główną przekładnią a dokładniej z elektryką chyba tego haldexa
W sekcji ABS dostałem takie błędy:
01044 - control module incorrectly coded - intermittent
00668 - supply voltage terminal 30 - signal outside specifications - intermittent
00538 - refernce voltage - electrical circuit failure - intermittent
W sekcji climatronica:
00604 - potentiometer positioning motor for air flow flap (G113) - open or short to B+
01206 - signal for duration of ignition: off - implausible signal - intermittent
Klima chłodzi ładnie, sprawdziłem. Ogrzewanie też działa raczej ok.
Muszę podjąć decyzję co do kupna tej furki bo w grę wchodzi zamiana mojego odchwaszczonego wozidła. Najbardziej martwi mnie problem z tą przekładnią i problemy z ABS-em.
Podoba mi się bardzo bo ma bogate wyposażenie 4/5 drzwi no i oczywiście 180KM (AJQ) plus haldexa.
Pozdrawiam